ΝΙΚΟΛΙΝΑΚΟΣ : Ε. ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥΕ. ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ

Από την έλευση της επιδημίας στην χώρα μας και ενώ όπως πιθανόν ενθυμήστε ευρισκόμεθα σε μεγάλη αντιπαράθεση με τον κύριο δήμαρχο (είχαμε μάλιστα δεχθεί απειλές για μηνύσεις - είναι αυτό που λέμε "εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι", αλλά όλα αυτά θα τα βρούμε αργότερα) αποφασίσαμε να αφήσουμε στη άκρη κάθε αντιπαράθεση, μήπως και χρειασθεί την βοήθειά μας για κάτι, αφού στον συνδυασμό μας συμμετέχουν και τρεις άξιοι κατά γενική ομολογία γιατροί.

Φυσικά ο δήμαρχος συνηθισμένος «μονάρχης» αγνόησε πάλι τους πάντες και αρκέστηκε στο να ραντίζει τους ΑΠΛΥΤΟΥΣ κάδους και να δίνει συνεντεύξεις σε κανάλια με ακατάσχετη αερολογία.

Δικαίωμά του βέβαια θα πει κανείς ή ότι μας έχει συνηθίσει σε τέτοια συμπεριφορά.

Όμως δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο ένα γεγονός που συνέβη προ ημερών ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΗΘΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ που πραγματικά μας εντυπωσίασε, αρνητικά φυσικά, ένα γεγονός που καταδεικνύει την καθεστωτική αντίληψη κάποιων γνωστών κύκλων και των πέριξ αυτών που ασκούν ή νέμονται την εξουσία στον τόπο μας αυτή τη στιγμή.

Αγαπητός μας συνεργάτης λοιπόν, φίλος και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στο συνδυασμό, δημοσίευσε προ ημερών σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ένα επικριτικό άρθρο κατά του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, αναφερόμενος σε κάποιες εκκρεμότητες από τεχνικό έργο, που ταλαιπωρούν αρκετούς χωριανούς του.

Στην δημόσια αυτή ανάρτηση δεν απάντησε ούτε ο δήμαρχος, ούτε αντιδήμαρχος, ούτε άλλος αρμόδιος, αλλά την «εργολαβία» ανέλαβε με μεγάλη ζέση μάλιστα, μια κυρία που ονομάζεται Αριστέα Θεοχαράκου και είναι κόρη της δικηγόρου κυρίας Μαζαράκη η οποία τυγχάνει να έχει πολύ στενή σχέση με τον κύριο δήμαρχο.

Το εντυπωσιακό όμως δεν είναι αυτό, διότι η κυρία αυτή δεν μπήκε καν στην ουσία της ανάρτησης, την οποία ο καθένας θα είχε δικαίωμα να αντικρούσει, αλλά με ένα συνδυασμό απίστευτου θράσους, αλαζονείας, προκλητικότητας και με την επαίσχυντη επίδειξη εκ μέρους της, μιας παντοδυναμίας και ισχύος που προφανώς εδράζεται στα πλούτη της και στην πρόσβασής της στην εξουσία, επιτέθηκε στο συνάδελφό μας, προσπαθώντας να τον πλήξει προσωπικά και να τον εξευτελίσει σαν άνθρωπο, σαν οικογενειάρχη και σαν ενεργό πολίτη της τοπικής μας κοινωνίας.

Παραθέτουμε αυτούσιες κάποιες από τις φράσεις που χρησιμοποίησε εναντίον του συναδέλφου μας, για να κατανοήσετε καλύτερα περί τίνος πρόκειται:
« αν κάποιος μπορεί να σας αποκαλέσει κύριο», «μάθετε πρώτα ορθογραφία γιατί μας βγαίνουν τα μάτια», «έχετε εμμονικές τάσεις με το δήμαρχο», «πιστέψατε λανθασμένα ότι θα εκλεγείτε», «έχετε σοβαρό θέμα» κλπ.

Που βρήκε το θράσος αυτή η κυρία να πει σε ένα τίμιο άνθρωπο, σε ένα υποδειγματικό οικογενειάρχη, σε ένα πατέρα και παππού, ότι δεν είναι κύριος;

Πόση μπορεί να είναι η αλαζονεία της, για να θέλει να εξευτελίσει έναν άνθρωπο που θα έπρεπε να έχει βγει βιβλίο για τη ζωή του, για τον αγώνα που έκανε, για τις στερήσεις που πέρασε, που έζησε τις αντιξοότητες της γενιάς του 50 όπως και οι πατεράδες μας, οι οποίοι πάλεψαν με τα τίμια χέρια τους από το μηδέν να δημιουργήσουν, να κάνουν οικογένεια, να στηρίξουν την κοινωνία και τα κατάφεραν;

Πόση ξεδιαντροπιά μπορεί να έχει κάποιος, ο οποίος έναν τέτοιο άνθρωπο, ταλαιπωρημένο και αγωνιστή, θέλει να τον απαξιώσει και να τον προσβάλει, επειδή δεν έμαθε καλή ορθογραφία;

Η κυρία αυτή προφανώς αισθάνεται, πέραν των άλλων, μια παντοδυναμία λόγω της οποίας θεωρεί πως μπορεί δημόσια να φέρεται όπως θέλει, πως μπορεί να προσβάλει και να απαξιώνει τον οποιοδήποτε δεν υπηρετεί το σύστημα.

Ίσως τα πλούτη με τα οποία μεγάλωσε, ίσως η ανατροφή της να είναι τέτοια που το δικαιολογούν, αλλά επίσης αυτή η συμπεριφορά ίσως να οφείλεται και στην πεποίθησή της ότι και εκείνη νέμεται μια ισχυρή εξουσία που της επιτρέπει να λέει και να κάνει ότι θέλει, χωρίς αιδώ και χωρίς επιπτώσεις.

Λυπούμαστε για το κατάντημα αυτό, αλλά όλα αυτά στο βάθος δείχνουν επιπλέον και ένα φόβο και μια γύμνια.

Χωρίς τα πλούτη τους και χωρίς τις πλάτες της εξουσίας που τους στηρίζει αυτή τη στιγμή και φοβούνται μη τα χάσουν, κάποιοι άνθρωποι ίσως να είναι ένα τίποτα.

Οι αστοιχείωτοι όπως ήθελε να τους παρουσιάσει, οι βιοπαλαιστές, οι ταπεινοί, οι απλοί αγωνιστές της ζωής, αξίζουν εκατό φορές περισσότερο.

Έχουν και πάντα θα έχουν τα «μούτρα» να κυκλοφορούν και να στέκονται περήφανα στην κοινωνία μας.

Υ.Γ.1. Τα ίδια συνέβησαν και προ μηνών όταν άλλη κυρία του «στενού» πάλι περιβάλλοντός του κυρίου δημάρχου, προσπάθησε να μας φιμώσει υποκαθιστώντας τον ίδιο, θεωρώντας ότι έχει και εκείνη εξουσία, ως μη όφειλε ( αλλά και αυτό το αφήνουμε πρώτα ο θεός για το εγγύς μέλλον)

Υ.Γ.2. Λυπούμαστε για την ίσως άκαιρη λόγω των συνθηκών τοποθέτησή μας, εκτιμούμε όμως ότι ακόμη και σε εποχές μεγίστου «πολέμου», δεν μπορούν κάποιοι να τσαλακώνουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες.

Εκ του συνδυασμού μας
ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

Παναγιώτης Νικολινάκος

Σχόλια

Πρόσφατες καταχωρήσεις

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

LAKONIA-REALESTATE.GR