Απάντηση ΤΡΙΧΕΙΛΗ σχετικά με την «αρπαγή του βοδιού » ΝΙΚΟΛΙΝΑΚΟΥΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μολάοι 08 Απριλίου 2020

ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Απάντηση του Δημάρχου στο δημοσίευμα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κου Νικολινάκου σχετικά με την «αρπαγή του βοδιού » από τη Δημοτική Αρχή.


Στη μέση της πανδημίας και ενώ όλοι αγωνίζονται να καταφέρουν να επιβιώσουν, ο συνήθης ύποπτος ξαναχτύπησε και με αφορμή κάποια δημοσιεύματα στα οποία ούτως ή άλλως δεν συμμετείχα, εξαπέλυσε προσωπική επίθεση εναντίον μου, αποδεικνύοντας ότι δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα και ότι αυτόν τον καιρό έψαχνε κάτι να βρει για να εκφράσει τη συσσωρευμένη εμπάθειά του, την κακία και το μίσος του, με ένα κατάπτυστο δημοσίευμα, συρραφή ανακριβειών ατάκτως ερριμμένων και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Από τη μία πλευρά τον οικτίρω γιατί υποφέρει, από την άλλη υποχρεούμαι να δώσω απάντηση όσο το δυνατόν λιγότερο οξεία, λόγω των έκτακτων συνθηκών.

Κανείς δεν έχει καταλάβει τι εννοεί ότι τους χρωστούσαμε και «τι βόδι τους πήραμε». Από τη θέση της αντιπολίτευσης που οι Δημότες τον κατέταξαν, εδώ και 6 μήνες οδηγεί την παράταξή του σε ένα κυνήγι μαγισσών, με καταγγελίες, προσφυγές σε δημόσιες υπηρεσίες, Εισαγγελείς και απειλές για δήθεν σκάνδαλα που θα αποκαλύψουν και θα μας βάλουν φυλακή.

Επειδή όμως είναι στη φαντασία του, όσο περισσότερο αποτυγχάνει, τόσο πιο επικίνδυνος γίνεται για τη λειτουργία του Δήμου, τον οποίο προσπαθεί να διαλύσει. Δεν υπάρχει λοιπόν απλώς μεγάλη αντιπαράθεση όπως γράφει, αλλά μια εχθρική σχέση, η δε αντιπολίτευση που ασκεί, πρέπει να είναι η χειρότερη στη χώρα.

Μετά από αυτά, είναι φανερό ότι εάν ήθελαν να βοηθήσουν ο κος Κουλουβάκος και η κα Ραφαηλίδη, θα έθεταν στη διάθεση του Δήμου εθελοντικά τις υπηρεσίες τους και παρά τα προηγούμενα θα αποδεχόμουν την προσφορά τους, πιθανώς όμως δεν τους το επέτρεπε για να μην «μολυνθούν» από την επαφή τους με εμάς. Στάζει δηλητήριο στα μέλη της παράταξής του με αναλήθειες, διαστρέβλωση των γεγονότων και τα βάζει να υπογράφουν όλοι μαζί τις προσφυγές, ώστε να τους κάνει συνενόχους στις απαράδεκτες πρακτικές του, κάτι που οι πλέον σκεπτόμενοι απ’ αυτούς θα πρέπει να αντιληφθούν έγκαιρα.

Υποβαθμίζει και μηδενίζει συνεχώς τις ενέργειες που κάνει ο Δήμος, ακόμη και τώρα με τον κορωνοϊό.

Τον ενοχλούν οι συνεντεύξεις, γιατί φοβάται ότι ίσως αυξηθεί η δημοτικότητα της δημοτικής αρχής και μου προσάπτει «ακατάσχετη αερολογία», το τελευταίο για το οποίο μπορεί να με κατηγορήσει κανείς, αφού πάντοτε μιλάω λίγο και αναφέρω λιγότερα από όσα κάνουμε, κάτι που φαίνεται στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου. Όσο για τα λόγια του «αέρα», τον προκαλώ να βρει κάποιες αναλήθειες, αλλιώς είναι κοινός συκοφάντης.

Από τις δικές του τοποθετήσεις που διαβάζει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και από τις αναρτήσεις του φαίνεται ότι μάλλον δεν έχει συναίσθηση της πραγματικότητας, αφού αποπνέουν άγνοια πολλών βασικών θεμάτων, ίσως γιατί δεν έχει εμπειρία και γνώση του κόσμου έξω από το ιατρείο του.

Στη συνέχεια της δημοσίευσής του αναφέρεται στην προσβλητική ανάρτηση του Παναγιώτη Μαυρομμάτη με τους «μισθούς και τα τέτοια μου» και κατόπιν υποπίπτει στο μεγαλύτερο ολίσθημα να ανακατέψει και τις διαπροσωπικές μου σχέσεις, κάτι εντελώς κατακριτέο, αφού πρέπει να κρατούνται έξω από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις, για να στηρίξει με ένα ολοσέλιδο παραλήρημα περί εξουσίας και πολλά άλλα εμετικά σχόλια και υπονοούμενα.

Όμως η λάσπη αυτή δεν κολλάει σε μένα, ούτε στα κοντινά μου πρόσωπα, την εξουσία που μου εμπιστεύθηκε ο λαός για πέντε θητείες, την άσκησα απέχοντας από νεποτισμούς και διακρίσεις, βασιζόμενος σε αξίες και αρχές σθεναρά αλλά δίκαια.

Η κυρία Θεοχαράκου στην οποία αναφέρεται εκτενώς με την πλήρη άγνοια που τον χαρακτηρίζει, εισήλθε με εξετάσεις στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Μετσόβειου Πολυτεχνείου και πήρε πτυχίο με την αξία της. Ασκεί το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα ως ελεύθερος επαγγελματίας στη Νεάπολη. Ουδέποτε μου ζήτησε κάποια εξυπηρέτηση ή προσπάθησε να εκμεταλλευθεί ή να στηριχθεί στην εύνοια του Δημάρχου, οι βρώμικες σκέψεις του και η λάσπη δεν κολλάνε ούτε και εκεί.

Δεν αποδέχομαι την προσπάθεια αγιοποίησης του Παναγιώτη Μαυρομμάτη, αφού ο ίδιος απαξιώνεται με τη συμπεριφορά του στο Δήμο. Εξάλλου, η πρώτη του ενέργεια ως δημοτικός σύμβουλος, ήταν να καταγγείλει στην Περιφέρεια τον Αντιδήμαρχο υπεύθυνο για την καθαριότητα στη Δ.Ε. Βοιών για να τον στείλει στο δικαστήριο, αντί να κάνει κάποιες προτάσεις ή παρατηρήσεις, τακτική που τη συνεχίζετε απαρέγκλιτα έως τώρα.

Όπως έγραψα εχθές, που πέρασε αβρόχοις ποσί τις προσβολές του, σκοπός του δεν ήταν η κυρία Θεοχαράκου, αντικειμενικός του σκοπός ήταν να χτυπήσει εμένα, μόνο που είμαι πολύ σκληρός για τα δόντια του, κάτι που θα συνεχίσει να διαπιστώνει και τα επόμενα και τα μεθεπόμενα χρόνια (πρώτα ο Θεός), που θα με βρίσκει μπροστά του.

Τελειώνοντας, τον παραδίνω στην κρίση των Δημοτών, όταν μεσούσης της χειρότερης περιόδου, προσπαθεί να καταστρέψει το Δήμο για να εξυπηρετήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες και μάλιστα δεν έχει καταλάβει τίποτα, αφού ακόμα αναρωτιέται στο υστερόγραφό του, αν είναι «ίσως άκαιρη λόγω των συνθηκών η τοποθέτησή του».

Κατά τη διάρκεια της κρίσεως του κορωνοϊού, εκτός των άλλων αναθεωρούνται οι αξίες και οι προτεραιότητες των ανθρώπων. Ο Αμερ. Καθηγητής Κοινωνιολογίας Ενρίκο Κουαραντέλι έχει διατυπώσει ένα ενδιαφέρον θεώρημα «Όσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα, τόσο καλύτεροι γίνονται οι άνθρωποι», κάτι που φαίνεται να ισχύει στην παρούσα κρίση, φοβάμαι όμως ότι ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης αποτελεί εξαίρεση.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΝΙΚΟΛΙΝΑΚΟΥΕ. ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ

Από την έλευση της επιδημίας στην χώρα μας και ενώ όπως πιθανόν ενθυμήστε ευρισκόμεθα σε μεγάλη αντιπαράθεση με τον κύριο δήμαρχο (είχαμε μάλιστα δεχθεί απειλές για μηνύσεις - είναι αυτό που λέμε "εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι", αλλά όλα αυτά θα τα βρούμε αργότερα) αποφασίσαμε να αφήσουμε στη άκρη κάθε αντιπαράθεση, μήπως και χρειασθεί την βοήθειά μας για κάτι, αφού στον συνδυασμό μας συμμετέχουν και τρεις άξιοι κατά γενική ομολογία γιατροί.

Φυσικά ο δήμαρχος συνηθισμένος «μονάρχης» αγνόησε πάλι τους πάντες και αρκέστηκε στο να ραντίζει τους ΑΠΛΥΤΟΥΣ κάδους και να δίνει συνεντεύξεις σε κανάλια με ακατάσχετη αερολογία.

Δικαίωμά του βέβαια θα πει κανείς ή ότι μας έχει συνηθίσει σε τέτοια συμπεριφορά.

Όμως δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο ένα γεγονός που συνέβη προ ημερών ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΗΘΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ που πραγματικά μας εντυπωσίασε, αρνητικά φυσικά, ένα γεγονός που καταδεικνύει την καθεστωτική αντίληψη κάποιων γνωστών κύκλων και των πέριξ αυτών που ασκούν ή νέμονται την εξουσία στον τόπο μας αυτή τη στιγμή.

Αγαπητός μας συνεργάτης λοιπόν, φίλος και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στο συνδυασμό, δημοσίευσε προ ημερών σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ένα επικριτικό άρθρο κατά του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, αναφερόμενος σε κάποιες εκκρεμότητες από τεχνικό έργο, που ταλαιπωρούν αρκετούς χωριανούς του.

Στην δημόσια αυτή ανάρτηση δεν απάντησε ούτε ο δήμαρχος, ούτε αντιδήμαρχος, ούτε άλλος αρμόδιος, αλλά την «εργολαβία» ανέλαβε με μεγάλη ζέση μάλιστα, μια κυρία που ονομάζεται Αριστέα Θεοχαράκου και είναι κόρη της δικηγόρου κυρίας Μαζαράκη η οποία τυγχάνει να έχει πολύ στενή σχέση με τον κύριο δήμαρχο.

Το εντυπωσιακό όμως δεν είναι αυτό, διότι η κυρία αυτή δεν μπήκε καν στην ουσία της ανάρτησης, την οποία ο καθένας θα είχε δικαίωμα να αντικρούσει, αλλά με ένα συνδυασμό απίστευτου θράσους, αλαζονείας, προκλητικότητας και με την επαίσχυντη επίδειξη εκ μέρους της, μιας παντοδυναμίας και ισχύος που προφανώς εδράζεται στα πλούτη της και στην πρόσβασής της στην εξουσία, επιτέθηκε στο συνάδελφό μας, προσπαθώντας να τον πλήξει προσωπικά και να τον εξευτελίσει σαν άνθρωπο, σαν οικογενειάρχη και σαν ενεργό πολίτη της τοπικής μας κοινωνίας.

Παραθέτουμε αυτούσιες κάποιες από τις φράσεις που χρησιμοποίησε εναντίον του συναδέλφου μας, για να κατανοήσετε καλύτερα περί τίνος πρόκειται:
« αν κάποιος μπορεί να σας αποκαλέσει κύριο», «μάθετε πρώτα ορθογραφία γιατί μας βγαίνουν τα μάτια», «έχετε εμμονικές τάσεις με το δήμαρχο», «πιστέψατε λανθασμένα ότι θα εκλεγείτε», «έχετε σοβαρό θέμα» κλπ.

Που βρήκε το θράσος αυτή η κυρία να πει σε ένα τίμιο άνθρωπο, σε ένα υποδειγματικό οικογενειάρχη, σε ένα πατέρα και παππού, ότι δεν είναι κύριος;

Πόση μπορεί να είναι η αλαζονεία της, για να θέλει να εξευτελίσει έναν άνθρωπο που θα έπρεπε να έχει βγει βιβλίο για τη ζωή του, για τον αγώνα που έκανε, για τις στερήσεις που πέρασε, που έζησε τις αντιξοότητες της γενιάς του 50 όπως και οι πατεράδες μας, οι οποίοι πάλεψαν με τα τίμια χέρια τους από το μηδέν να δημιουργήσουν, να κάνουν οικογένεια, να στηρίξουν την κοινωνία και τα κατάφεραν;

Πόση ξεδιαντροπιά μπορεί να έχει κάποιος, ο οποίος έναν τέτοιο άνθρωπο, ταλαιπωρημένο και αγωνιστή, θέλει να τον απαξιώσει και να τον προσβάλει, επειδή δεν έμαθε καλή ορθογραφία;

Η κυρία αυτή προφανώς αισθάνεται, πέραν των άλλων, μια παντοδυναμία λόγω της οποίας θεωρεί πως μπορεί δημόσια να φέρεται όπως θέλει, πως μπορεί να προσβάλει και να απαξιώνει τον οποιοδήποτε δεν υπηρετεί το σύστημα.

Ίσως τα πλούτη με τα οποία μεγάλωσε, ίσως η ανατροφή της να είναι τέτοια που το δικαιολογούν, αλλά επίσης αυτή η συμπεριφορά ίσως να οφείλεται και στην πεποίθησή της ότι και εκείνη νέμεται μια ισχυρή εξουσία που της επιτρέπει να λέει και να κάνει ότι θέλει, χωρίς αιδώ και χωρίς επιπτώσεις.

Λυπούμαστε για το κατάντημα αυτό, αλλά όλα αυτά στο βάθος δείχνουν επιπλέον και ένα φόβο και μια γύμνια.

Χωρίς τα πλούτη τους και χωρίς τις πλάτες της εξουσίας που τους στηρίζει αυτή τη στιγμή και φοβούνται μη τα χάσουν, κάποιοι άνθρωποι ίσως να είναι ένα τίποτα.

Οι αστοιχείωτοι όπως ήθελε να τους παρουσιάσει, οι βιοπαλαιστές, οι ταπεινοί, οι απλοί αγωνιστές της ζωής, αξίζουν εκατό φορές περισσότερο.

Έχουν και πάντα θα έχουν τα «μούτρα» να κυκλοφορούν και να στέκονται περήφανα στην κοινωνία μας.

Υ.Γ.1. Τα ίδια συνέβησαν και προ μηνών όταν άλλη κυρία του «στενού» πάλι περιβάλλοντός του κυρίου δημάρχου, προσπάθησε να μας φιμώσει υποκαθιστώντας τον ίδιο, θεωρώντας ότι έχει και εκείνη εξουσία, ως μη όφειλε ( αλλά και αυτό το αφήνουμε πρώτα ο θεός για το εγγύς μέλλον)

Υ.Γ.2. Λυπούμαστε για την ίσως άκαιρη λόγω των συνθηκών τοποθέτησή μας, εκτιμούμε όμως ότι ακόμη και σε εποχές μεγίστου «πολέμου», δεν μπορούν κάποιοι να τσαλακώνουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες.

Εκ του συνδυασμού μας
ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

Παναγιώτης Νικολινάκος

Σχόλια

Πρόσφατες καταχωρήσεις

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

LAKONIA-REALESTATE.GR