Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας Αθανάσιο Πλαντζά

 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας Αθανάσιο Πλαντζά
Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας, Πύραρχο Αθανάσιο Πλαντζά, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την επιχειρησιακή ετοιμότητα, τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς και δράσεις πρόληψης και άμεσης επέμβασης για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση της επιτήρησης, στη βελτίωση των σημείων ελέγχου, καθώς και στην αξιοποίηση σύγχρονων μέσων, για την έγκαιρη ανίχνευση κινδύνων.
Στο πλαίσιο της ευρύτερης προετοιμασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έγινε αναφορά και στην ενίσχυση των υποδομών πυροπροστασίας, με την τοποθέτηση συνολικά 35 νέων υδατοδεξαμενών σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου, εκ των οποίων 7 θα διατεθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην υποστήριξη της τροφοδοσίας νερού κατά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης.
Παράλληλα, επισημάνθηκε ο καθοριστικός ρόλος του Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΠΕΣΟΠΠ) με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων, μεταξύ των οποίων και το Πυροσβεστικό Σώμα, με στόχο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό και την αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων.
Σε δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης ανέφερε:
«Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνεργασία με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας Αθανάσιο Πλαντζά. Η προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας. Σε στενή συνεργασία και διαρκή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία επιτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό και απαιτητικό έργο, ενισχύουμε τον σχεδιασμό και τις δράσεις μας με στόχο την πρόληψη, την άμεση ανταπόκριση και, πάνω απ’ όλα, την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού πλούτου της περιοχής μας και της περιουσίας των πολιτών.
Η αγαστή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με την Πυροσβεστική, αλλά και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αποτελεί βασικό πυλώνα της αποτελεσματικής πρόληψης και αντιμετώπισης των φαινομένων.
Με συντονισμό, ετοιμότητα και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων, εργαζόμαστε από κοινού για την άμεση ανταπόκριση και τη μέγιστη δυνατή προστασία».
Η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας συνεχίζει να επενδύει στη συνεργασία, την πρόληψη και την επιχειρησιακή ετοιμότητα, ενόψει μιας απαιτητικής αντιπυρικής περιόδου.

Εκ του Γραφείου



Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας

Σχόλια

Συνολικές προβολές σελίδας

LAKONES.gr

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

e-info.gr

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Κ. ΒΟΥΝΑΣΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

RETV.gr ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

BEST RADIO

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ