ΚΙΟΥΣΗ: Ζητάμε έκτακτη συνεδρίασή του ΠΕΣυΠ για τα Κ.Υ. ΓΘΕΙΟΥ - ΒΛΑΧΙΩΤΗ - ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΕΝΗΣ ΚΙΟΥΣΗ


ΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ:

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΣυΠ ΓΙΑ ΤΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΥΘΕΙΟΥ- ΒΛΑΧΙΩΤΗ - ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥΠαρασκευή 24 Μαΐου 2024


Η παράταξη «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής» αναλαμβάνει πρωτοβουλία έτσι ώστε, κατά την προγραμματισμένη 5η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (ΠεΣυΠ), τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, να οριστεί νέα, έκτακτη συνεδρίασή του, για τη συζήτηση της απελπιστικής κατάστασης των Κέντρων Υγείας Γυθείου, Βλαχιώτη και Καστορείου, ως εξαιρετικά επείγοντος θέματος.

Η πρωτοβουλία μας συνεκτιμά το κατεπείγον αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Μάνης προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για στήριξη και κάνει χρήση της παρ. 4 του άρθρου 10 (διαδικασία του 1/3) του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου (αρ. αποφ. 42071/17.7.2020).

Επίσης, με την ίδια διαδικασία, θα ζητήσουμε τη συμφωνία των παρατάξεων, έτσι ώστε σε νέα έκτακτη συνεδρίαση του ΠεΣυΠ, να συζητηθεί, εντός του προβλεπόμενου από τον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας του χρονικού διαστήματος, το αίτημα που έχουμε καταθέσει και εκκρεμεί εδώ και πολύ καιρό για τις μελέτες και την χάραξη της παράκαμψης Σκάλας – Βλαχιώτη.


Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τη Λακωνία στη μοίρα της. Δημιουργεί σήμερα τις συνθήκες που θα επικαλεστεί αύριο για τη συγχώνευση δομών δημόσιας υγείας στον Νομό μας, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης, για μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου, αναδιάρθρωσης του υγειονομικού χάρτη της χώρας.


Η κυβέρνηση καθημερινά συνταγογραφεί την κατάρρευση του ΕΣΥ. Η υποστελέχωση των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων δομών του δεν οφείλεται σε δημοσιονομικό περιορισμό. Είναι πολιτική επιλογή. Είναι η πρόφαση για την ιδιωτικοποίηση κρίσιμων λειτουργιών των δημόσιων νοσοκομείων. Το ΕΣΥ μένει όρθιο και η κυβερνητική πολιτική προσώρας ηττάται από την αξιοπρέπεια και την αυταπάρνηση του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού.


Η Περιφέρεια οφείλει να δώσει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, αποτελεσματική στήριξη και ανάσα ζωής στα καταρρέοντα Κέντρα Υγείας Γυθείου, Βλαχιώτη και Καστορείου της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.


Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE