Η Ελένη Κιούση στα περίπτερα της «Ένωσης Απανταχού Μανιατών – Μάνη» και του «Συνδέσμου Νεαπολιτών – Τα Βάτικα»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΕΝΗΣ ΚΙΟΥΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2024»

«Η θάλασσα δίνει ζωή στο Νομό μας»


Τα περίπτερα της «Ένωσης Απανταχού Μανιατών – Μάνη» και του «Συνδέσμου Νεαπολιτών – Τα Βάτικα», στις εκδηλώσεις «Ημέρες Θάλασσας 2024» που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά, επισκέφθηκε η Ελένη Κιούση.

Η εκπρόσωπος της περιφερειακής παράταξης «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής» στη Λακωνία συνάντησε φίλες και φίλους Βατικιώτες και Μανιάτες, οι οποίοι την ενημέρωσαν για θέματα των περιοχών τους. Μαζί τους γεύτηκε τα υπέροχα τοπικά προϊόντα και στη συνέχεια παρακολούθησε τα μουσικοχορευτικά δρώμενα που ενθουσίασαν τους επισκέπτες της εκδήλωσης.

Κατά την αποχώρησή της απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου:

«Η θάλασσα της Λακωνίας μας δίνει ζωή. Η ναυτοσύνη ταξιδεύει το όνομα της στις τέσσερις γωνιές της γης. Η αξιοσύνη των ανθρώπων μας – των ναυτικών, των ψαράδων, των ξενοδόχων και των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων – κάνουν τα κρυστάλλινα νερά, το μοναδικό φυσικό περιβάλλον και την φιλοξενία μας, γνωστά σε όλον τον κόσμο.


Η ανάπτυξη όλων των περιοχών και των Δήμων του Νομού Λακωνίας πρέπει να είναι ισόρροπη, δίκαιη και βιώσιμη. Η ποιότητα ζωής των κατοίκων πρέπει να βελτιωθεί.

Είναι αδιανόητο ότι ευρύτερη περιοχή των Βοιών απέχει σε χρόνο οδήγησης από τη Σπάρτη, όσο η Σπάρτη από την Αθήνα – και, μάλιστα, με απαράδεκτες συνθήκες οδικής ασφάλειας. Γι’ αυτό εμείς επιμένουμε και αγωνιζόμαστε για την από βορρά, ενιαία παράκαμψη Σκάλας – Βλαχιώτη.

Είναι αδιανόητο ότι έρχονται και αποσύρονται για να επανέλθουν σχέδια μετατροπής της περιοχής του Καβομαλιά και των Βοιών σε βιομηχανικό σιλό παραγωγής ενέργειας. Γι’ αυτό εμείς επιμένουμε και αγωνιζόμαστε για να μείνει αλώβητο από τις ανεμογεννήτριες αυτό το στολίδι της φύσης, ως «ζώνη τοπίου εθνικής αξίας».

Είναι αδιανόητο ότι η Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων και τα Κέντρα Υγείας Γυθείου και Βλαχιώτη υποβαθμίζονται. Γι’ αυτό εμείς επιμένουμε και αγωνιζόμαστε για τη λειτουργική αναβάθμισή τους, τώρα.

Επιπλέον, τα διεθνή ύδατα του Λακωνικού κόλπου έχουν καταστεί σημαντικός κόμβος μεταφόρτωσης-μετάγγισης πετρελαίου. Ο κίνδυνος οικολογικού ατυχήματος ελλοχεύει. Η καταστροφή μπορεί να είναι ανυπολόγιστη για την τοπική θαλάσσια ζωή και τη βιώσιμη ανάπτυξη της Λακωνίας. Στο Γύθειο, στη Νεάπολη Βοιών, στο Πόρτο Κάγιο, στην Ελαφόνησο. Οι αρμόδιοι οφείλουν να προστατεύσουν με κάθε νόμιμο τρόπο το θαλάσσιο περιβάλλον και τον πλούτο του οικοσυστήματος. Αυτή είναι η ελάχιστη θεσμική υποχρέωσή τους στις σημερινές και μελλοντικές γενιές».






Σχόλια

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE