Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λακωνίας στη ΣπάρτηΤην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης επισκέφτηκε την Παρασκευή 24 Μαρτίου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ Σταύρος Αραχωβίτης, συνοδευόμενος από τον συντονιστή και τον αν. συντονιστή της ΝΕ Λακωνίας του κόμματος Παν. Κουμουνδούρο και Περικλή Λαμπρινό.

Κατά τη συνάντηση που ακολούθησε πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση με τον Διοικητή Λακωνίας Πύραρχο Κων/νο Γόντικα και τον Διοικητή της Π.Υ Σπάρτης, Αντιπύραρχο Χρήστο Νικολέτο.

Η επίσκεψη, που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο κατά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, σκοπό έχει την ενημέρωση για την ετοιμότητα της Υπηρεσίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και την καταγραφή των αναγκών. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εργαζόμενους πυροσβέστες, όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που διαπιστώνεται είναι ο υψηλός μέσος όρος ηλικίας των μάχιμων πυροσβεστών και η έλλειψη ανανέωσης του Σώματος. Από τις εξαγγελθείσες προσλήψεις 3.500 πυροσβεστών -με ρυθμό 500 ανά έτος- δεν έχει γίνει καμία.

Κοινή διαπίστωση της συνάντησης ήταν ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο κομμάτι της πρόληψης και να μην είναι η καταστολή το μοναδικό μέσο αντιμετώπισης των πυρκαγιών. Η επανεξέταση του ρόλου των Δήμων, της Περιφέρειας, των Δασαρχείων και της συνεργασίας τους με τις Π.Υ., κρίνεται απαραίτητη, τόσο σε επίπεδο σχεδιασμών όσο και σε επίπεδο δράσεων και παρεμβάσεων. Επίσης απαραίτητη είναι η άμεση ενίσχυση της Πυροσβεστικής με έμψυχο υλικό, υλικοτεχνική υποδομή και μέσα ατομικής προστασίας.

Συγχαρητήρια στον κ. Γόντικα για την ανάληψη των καθηκόντων του, καλή θητεία με υγεία και χωρίς προβλήματα. Ευχόμαστε καλή και ήρεμη αντιπυρική περίοδο σε όλους.

Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ