ΚΚΕ - ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ



ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κλιμάκιο της Τομεακής Οργάνωσης Λακωνίας του ΚΚΕ με επικεφαλής την Ελένη Φωτάκου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Λακωνίας, πραγματοποίησε περιοδεία το πρωί της Πέμπτης, 23/5, στο νοσοκομείο Σπάρτης.

Σε όλα τα τμήματα εκφράστηκε η αγανάκτηση των εργαζομένων για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που οδηγεί σε υπερεντατικές συνθήκες εργασίας και βάρδιες που βγαίνουν χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων.

Τονίστηκε ακόμα το πρόβλημα των καθηλωμένων μισθών που εξανεμίζονται από την ακρίβεια, αλλά και η ανασφάλεια των ελαστικών και ορισμένου χρόνου συμβάσεων εργασίας για μεγάλο μέρος των εργαζομένων που καλύπτουν απαραίτητες υπηρεσίες του Νοσοκομείου.

Από τη μεριά της, η Ελένη Φωτάκου ανέπτυξε τις θέσεις του Κόμματος για την Υγεία ως κοινωνικό αγαθό και όχι ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, για τις εργασιακές σχέσεις, την ακρίβεια κλπ. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η κυβέρνηση, αξιοποιώντας τις μεγάλες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, αποτέλεσμα των πολιτικών υποστελέχωσης που εφαρμόστηκαν όλα αυτά τα χρόνια, αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμων γιατρών και υγειονομικών, εμπορευματοποιεί και ιδιωτικοποιεί παραπέρα την κατ’ όνομα δημόσια Υγεία, διαιωνίζοντας τα προβλήματα των ασθενών και επιβαρύνοντας κι άλλο τις εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων.

Τόνισε ότι το ΚΚΕ διεκδικεί την πλήρη στελέχωση όλων των δομών Υγείας στη Λακωνία με όλο το αναγκαίο μόνιμο και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό και εξοπλισμό, στηρίζει τους αγώνες των υγειονομικών για ουσιαστικές αυξήσεις στον μισθό, όπως επίσης και για την ύπαρξη δημόσιας, δωρεάν Υγείας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ανέφερε ότι το ΚΚΕ όπως όλα αυτά τα χρόνια θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του νοσοκομείου και όλων των υγειονομικών, θα παλεύει για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και θα αναδείξει με όλες του τις δυνάμεις, ζητήματα που αφορούν την κατάσταση στο νομό, παλεύοντας μαζί με τον λαό ταυτόχρονα και για λύσεις, για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας.

Κάλεσε, τέλος, τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, γιατί μπορούν να αποσπάσουν νίκες μέσα από το δυνάμωμα των αγώνων τους και να εκφράσουν μαζικά την αμφισβήτηση στην κυρίαρχη πολιτική που θυσιάζει στον βωμό του κέρδους όλες τις λαϊκές ανάγκες, με ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ και στις Ευρωεκλογές.

23/5/2024

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ







Σχόλια

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE