"Τα πλοία μεταμορφώθηκαν στις βραχονησίδες που στέκουν ακόμα και σήμερα μπροστά από την παραλία του Μαραθιά."

 




Οι Μαρμαροφρυγάδες στον Μαραθιά (Ελίκα)

Ήταν η εποχή που οι βασιλείς δε μπορούσαν να επιβληθούν. Ήταν η εποχή που το αρχιπέλαγος φλεγόταν. Ήταν η εποχή που όλοι έτρεμαν στο άκουσμά τους… Ήταν η εποχή των πειρατών… Τούρκοι, Βορειοαφρικανοί από τη Μπαρμπαριά, το Τούνεζι και το Αλγέρι ξεμπάρκαραν στα παράλια της Πελοποννήσου και έσπερναν τον πανικό.
Σ’ αυτή λοιπόν την εποχή είχε την απαρχή του κι ο δικός μας μύθος.
Ήταν ένα σούρουπο του καλοκαιριού όταν από μακριά άρχισαν να αχνοφαίνονται τα κατάρτια κι οι σημαίες των πειρατικών φρεγάδων. Νάτοι, έρχονταν πάλι να λεηλατήσουν τον τόπο μας. Πλησίαζαν αργά αλλά σταθερά, για να μη γίνουν αντιληπτοί. Αλλά στους δυο πύργους της Ελίκας, οι φρουροί του χωριού παρατηρούσαν προσεκτικά την πορεία τους. Οι φρεγάδες όλο και πλησίαζαν, ώσπου φάνηκε ολοκάθαρα η σημαία τους. Ήταν πειρατές!!! Δεν υπήρχε πια καμία αμφιβολία!
Οι φρουροί γεμάτοι αγωνία άρχιζαν να στέλνουν σινιάλο ο ένας στον άλλον ώστε να ειδοποιήσουν τους κατοίκους της περιοχής για να προλάβουν να κρυφτούν. Μόλις οι κάτοικοι αντιλήφθηκαν τα σινιάλα, πανικόβλητοι άρχισαν να τρέχουν δεξιά κι αριστερά. Ήταν αποκαμωμένοι πια από τις τόσες επιδρομές των πειρατών κι απογοητευμένοι γιατί κανείς δε μπορούσε να τους βοηθήσει. Και τότε έστρεψαν το βλέμμα τους στο μικρό ξωκλήσι του Άι- Γιώργη. Γονάτισαν και με μια μικρή ελπίδα στην καρδιά τους προσευχήθηκαν και του ζήτησαν βοήθεια!
Αν οι φρεγάδες που διέσχιζαν αυτή τη στιγμή τα νερά τους ήταν ελληνικές με το καλό να όριζαν στον τόπο τους! Αν όμως ήταν πειρατικές κι έρχονταν πάλι να λεηλατήσουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους τότε ας έκανε το θαύμα του ο Άι- Γιώργης και ας τις μαρμάρωνε εδώ για πάντα!!
Μα να ! Σαν από θαύμα πυρκαγιά ξέσπασε σ’ ένα απ’ τα καράβια και οι φρεγάδες με μιας μαρμάρωσαν. Οι κάτοικοι της Ελίκας σώθηκαν! Τα πλοία μεταμορφώθηκαν στις βραχονησίδες που στέκουν ακόμα και σήμερα μπροστά από την παραλία του Μαραθιά.
Κι έτσι από τότε και για πάντα, οι πειρατικές αυτές φρεγάδες θα στέκουν εκεί να τις χτυπούν τα κύματα και να μας θυμίζουν την πολύτιμη βοήθεια που έδωσε ο Άγιος στους κατοίκους αυτού εδώ του τόπου.



Σχόλια

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE