Δ.ΦΙΦΛΗΣ: "Οι "καπετάνιοι" του Τιτανικού δεν μπορούν να παριστάνουν τους ναυαγοσώστες..."




ΑΝΑΡΤΗΣΗ 

Dimitrios A. Fiflis


" Περιδίνηση" !!
Φίλες και φίλοι,
πολλά μηνύματα και τηλεφωνήματα σχετικά με την πρόθεση μου να αποχωρήσω από τον Δημοτικό συνδυασμό...
Τα περισσότερα από προσωπικό ενδιαφέρον και αγωνία για τι μέλει γενέσθαι. Σας ευχαριστώ πολύ όλες και όλους. Πολλοί με προέτρεψαν να περιμένω τις εξελίξεις στην επιλογή νέου επικεφαλής. Σέβομαι όλες τις απόψεις.
Το θέμα για μένα όμως δεν είναι - μόνο - το μετά, που θα αποτυπωθεί στο άμεσο μέλλον.
Για να είμαι ειλικρινής περίμενα αυτές τις μέρες να έχουν βγει κάποιοι "καπετάνιοι" να μιλήσουν, να πουν τι συνέβη όλο αυτό το διάστημα. Ο κόσμος που βρέθηκε κοντά μας μιλά για αδιαφορία και περιφρόνηση.
Θα μου επιτρέψτε, για τελευταία φορά, να κάνω τον συλλογισμό μου πως φτάσαμε ως εδώ λέγοντας την άποψή μου, όπως πάντα, χωρίς να μασάω τα λόγια μου, για τι έγινε τους προηγούμενους επτά μήνες.
Θα αναφερθώ πρώτα όμως στην παραίτηση του επικεφαλής, που επίσημα έγινε για προσωπικούς λόγους. Ασφαλώς είναι σεβαστή και δείχνει και την ανάληψη ευθύνης για την όλη κατάσταση. Θα κάνω όμως έναν συλλογισμό και θα κλείσω αυτό το θέμα: όπως έμαθα τα προσωπικά προβλήματα υπήρχαν, δεν είναι των προηγούμενων τεσσάρων ή επτά μηνών. Αν έχει όμως κάποιος τέτοια προβλήματα, πως βρίσκει την διάθεση να ασχοληθεί με τα κοινά και να εμπλέξει, έστω "άθελά του" άλλα άτομα ;;. -
«Εμού θανόντος γαία πυρί μειχθήτω»
Πάμε όμως στο πολιτικό πρόβλημα τώρα για το οποίο κυρίως κάνω την ανάρτηση.
Όταν ξεκίνησε η προσπάθεια υπήρξε μεγάλος ενθουσιασμός, προσδοκίες για Νέα Αρχή, νέους ανθρώπους καθώς και καταξιωμένα άτομα - Όλοι Μαζί - ότι θα πλαισιώνουν το όλον εγχείρημα.
Αυτό διαψεύστηκε με την κατάθεση του συνδυασμού και τις τεράστιες ελλείψεις που είχε. Ελάχιστα ονόματα από αυτά που "έπαιζαν" τελικά ήταν στον συνδυασμό. Οι πρωτεργάτες της κίνησης εκτός ολίγων εξαφανίστηκαν. Οι εκλογές τελείωσαν με ένα αποτέλεσμα λίγο-πολύ αναμενόμενο και κατώτερο στις Κοινότητες.
Το σημαντικό διάστημα μέχρι την ανάληψη καθηκόντων πέρασε με ελάχιστη επικοινωνία, προσωπικό αγώνα κάποιον για την ενότητα, η οποία από την επόμενη των εκλογών φάνηκε ότι δεν υπάρχει.
Η θολή εικόνα που υπήρξε απ' την αρχή για ποιος κάνει "κουμάντο" έφτασε μέχρι τις διεργασίες για την συμμετοχή στο προεδρείο του Δ.Σ. καθώς και των επιτροπών. Η πολιτική απόφαση για αποχή από το Δημοτικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη στην συζήτηση των δημοτικών τελών, ήταν λάθος και έτσι κρίθηκε και από την κοινωνία που περίμενε τις θέσεις της Αντιπολίτευσης.
Το αποτέλεσμα αυτής της περιδίνησης ήταν η ανεξαρτητοποίηση δύο δημοτικών συμβούλων και η παραίτηση του επικεφαλής αμέσως μετά.
Κατά την γνώμη μου λοιπόν το πρόβλημα υφίσταται, είναι θέμα "προσώπου" ή "προσώπων" που δεν μπορούν να συνεργαστούν, δεν είναι θέμα πολιτικής.
Όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση η συνέχεια θα είναι η ίδια. Εγώ χτύπησα το καμπανάκι με την δική μου αποχώρηση βλέποντας ότι είναι αργά.
Εκτίμησή μου λοιπόν είναι:
Οι "καπετάνιοι" του Τιτανικού δεν μπορούν να παριστάνουν τους ναυαγοσώστες..

Σχόλια

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE