ΚΙΟΥΣΗ: «Πόσες δεκαετίες, επιτέλους, χρειάζονται για τη μελέτη των ισόπεδων διασταυρώσεων στη Λακωνία;»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σπάρτη, 29 Απριλίου 2026

«Πόσες δεκαετίες, επιτέλους, χρειάζονται για τη μελέτη

των ισόπεδων διασταυρώσεων στη Λακωνία;»

Ερώτηση για μία ακόμα απαράδεκτη καθυστέρηση σε έργα οδικής ασφάλειας στη Λακωνία κατέθεσε προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Νικολάου, με εισήγηση της εκπροσώπου στη Λακωνία της παράταξης «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής», κυρίας Ελένης Κιούση.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση αφορά τη μελέτη για τους ισόπεδους κόμβους, η οποία ξεκίνησε το 2016 – και τότε αφορούσε εννιά (9) διασταυρώσεις – στη συνέχεια «χάθηκε» και επανεμφανίστηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας το 2020 ως μελέτη για επτά (7) κόμβους – δηλαδή, για δύο λιγότερους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους ισόπεδους κόμβους: Καρυών, Ανωγείων, Ξηροκαμπίου, Λευκοχώματος, Στεφανιάς, Μολάων και Ασωπού–Παπαδιανίκων.

Το ερώτημα προς την περιφερειακή Αρχή είναι εάν δεσμεύεται ότι η μελέτη, επιτέλους, θα παραληφθεί εντός του 2026, έξι χρόνια μετά την εγγραφή της πίστωσης στο Τεχνικό Πρόγραμμα.

Την ίδια στιγμή, η αδιαφορία της περιφερειακής Αρχής αφήνει άλυτα σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του Κάμπου Βοιών, υποτιμώντας προκλητικά την ασφάλεια και την καθημερινότητα των κατοίκων. Έχουμε καταθέσει δύο ερωτήσεις στο ΠεΣυΠ για το ζήτημα αυτό. Ποτέ δεν πήραμε σαφή απάντηση. Ακόμα χειρότερα, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει καμία βελτιωτική ενέργεια εκ μέρους της Περιφέρειας.

Επισημαίνουμε, για μία ακόμα φορά, την ευθύνη της περιφερειακής Αρχής, διότι αμελεί ενώπιον του κινδύνου που προκύπτει από το γεγονός ότι, βορείως της Λεωφόρου και εντός της κατοικημένης περιοχής, στην οδό Πολυτεχνείου, βρίσκεται το εξαθέσιο δημοτικό σχολείο του Κάμπου. Η οδική σήμανση εκεί είναι ανύπαρκτη ως προς τις διαβάσεις και την προειδοποίηση των οδηγών για τη λειτουργία σχολείου.

Παράλληλα, η είσοδος στον οικισμό (κατεύθυνση από Σπάρτη προς Νεάπολη) γίνεται μέσω ενός ισόπεδου κυκλικού κόμβου, χωρίς σήμανση και φωτισμό. Λόγω αυτών των ελλείψεων, οι οδηγοί δεν αντιλαμβάνονται έγκαιρα τη γεωμετρία του δρόμου, ιδίως κατά τις νυχτερινές ώρες, με αποτέλεσμα συχνά ατυχήματα, για τα οποία σας έχει ενημερώσει εγγράφως και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας.
Η ερώτηση καταλήγει με το αυτονόητο: «Προτίθεστε να δώσετε λύση ή, για ακόμα μία φορά, χάνουμε τα λόγια μας;»


Σχόλια

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

e-info.gr

LAKONES.gr

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Κ. ΒΟΥΝΑΣΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

Diafimistes.gr

RETV.gr ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

BEST RADIO

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ