Ν.ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ: "Κλείνοντας σχεδόν 2 αιώνες ζωής το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής ιστορίας του τόπου"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Κλείνοντας σχεδόν 2 αιώνες ζωής το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής ιστορίας του τόπου»

Με έναν συγκινητικό χαιρετισμό δήλωσε η Βουλευτής Λακωνίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κα Ναγια Γρηγοράκου τη στήριξη της στο ιστορικό 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης που έκλεισε 190 χρόνια λειτουργίας".

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

Φίλες και φίλοι,

Αν και θα ήθελα να είμαι σήμερα κοντά σας οι κοινοβουλευτικές μου υποχρεώσεις με αναγκάζουν να είμαι στην Αθήνα.

Θέλω όμως έστω και από μακριά, να βρεθώ νοερά μαζί σας, εκφράζοντας τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη στο τιτάνιο έργο που έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης στη Λακωνία, στη Σπάρτη.

Κλείνοντας σχεδόν 2 αιώνες ζωής αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής ιστορίας του τόπου. Εδώ έχουν φοιτήσει παππούδες, παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα, τρισέγγονα. Για 190 χρόνια δάσκαλοι και δασκάλες με αμείωτη όρεξη δίδαξαν και συνεχίζουν να διδάσκουν την ελληνική γλώσσα και ιστορία. Συνεχίζουν μέσα σ’ αυτό το ιστορικό σχολείο να αγωνίζονται για την δημιουργία αυτής της μοναδικής σχέσης του μαθητή και της μαθήτριας με γνώση.

Συνταξιδιώτες και συνοδοιπόροι των μαθητών και των μαθητριών όχι μόνο στο ταξίδι της γνώσης, αλλά και στη συνολική ψυχική και πνευματική τους ανάπτυξη. Κομμάτι και αυτοί της ιστορίας ενός σχολείου που συνδέεται με την ιστορία της πόλης, με την ιστορία της Λακωνίας, με την ιστορία της Ελλάδας.

Η ζωή τα έφερε έτσι που με το σχολείο σας συνδέθηκα και με έναν άλλο τρόπο. Η μικρή μου αδελφή, η αγαπημένη μου Μαρκέλλα που γνωρίζω το πάθος της για την διδασκαλία ανήκει στο διδακτικό δυναμικό του σχολείου σας. Συγκινούμαι λοιπόν διπλά γιατί κάπως έτσι, έμμεσα, βρίσκω και γω τον εαυτό «δεμένο» με την μεγάλη και σημαντική ιστορία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης.

Εύχομαι από καρδιάς το σχολείο αυτό να παραμείνει ένας δημιουργικός χώρος, να σφύζει πάντα από παιδικές φωνές και να συνεχίζει αδιάκοπα κι απρόσκοπτα την αέναη προσφορά του.

Καλή επιτυχία στην εκδήλωσή σας και παραμένω πάντα δίπλα σας και στη διάθεσή σας για να βοηθήσω με όποιο τρόπο μπορώ το έργο σας.

Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ