ΣΠΑΡΤΗ - ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ κινδυνεύουν να απενταχθούνKίνδυνος απένταξης έργων 7 εκατομμυρίων ευρώ!

Από την προηγούμενη περίοδο, ο Δήμος Σπάρτης, έχει προτείνει έργα βιολογικών καθαρισμών, αγροτικής οδοποιίας, ύδρευσης κ.α. – προτάσεις στις οποίες συμβάλλαμε

καθοριστικά μέσα από την συμμετοχή μας στην επιτροπή των έργων που είχε συστήσει το δημοτικό συμβούλιο, προτάσεις που ελπίζουμε να ενταχθούν σε αντίστοιχα χρηματοδοτικά προγράμματα, να εκτελεστούν και να αποδοθούν στους συνδημότες μας.Κατά τις συνεδριάσεις των τελευταίων δημοτικών συμβουλίων και της δημοτικής επιτροπής, ενημερώσαμε τη νέα δημοτική αρχή για τον κίνδυνο απένταξης έργων του προγράμματος ¨Αντώνης Τρίτσης¨ όπου καθυστέρησε σημαντικά η διαδικασία δημοπρασία τους.

Έργα για τα οποία έγινα μεγάλες και επίπονες προσπάθειες τα προηγούμενα έτη, έργα που ρυθμίζουν και λύνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και κυρίως έργα ανάπλασης όπου σε συνδυασμό με τις υπόλοιπές παρεμβάσεις, με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, θέτουν ως ορίζοντα, τη Σπάρτη του 2050!
Συγκεκριμένα, έπειτα από έγγραφο του Υπ.Εσωτερικών που απεστάλλει στους Δήμους όλης της χώρας, κάνει γνωστό ότι έως την 9η Φεβρουαρίου 2024, ΠΡΕΠΕΙ όσα έργα έχουν ενταχθεί στο ως άνω πρόγραμμα, να δημοπρατηθούν, άλλως, όπως ρητά αναφέρεται στο έγγραφο, ΑΠΕΝΤΑΣΟΝΤΑΙ.

Δηλαδή, ως έχει την αρμοδιότητα, πρέπει να συγκληθεί η δημοτική επιτροπή του Δήμου Σπάρτης έως την καταλυτική ημερομηνία και να αποφασίσει τους όρους δημοπρασίας τους.
Τα έργα που έως σήμερα έχουν ενταχθεί και κινδυνεύουν να απενταχθούν, είναι τα εξής :

Αστική αναζωογόνηση της πόλης της Σπάρτης - συνολικού ύψους : 6.652.900,00€

Ανάπλαση κέντρου Σπάρτης - βόρειος και νότιος κλάδος Οδού Παλαιολόγου - Λοιπές παρεμβάσεις εντός ιστορικού τραπεζίου.


Έργα σύνδεσης, μεταφοράς, αποκατάστασης δικτύων οργανισμών κοινής

ωφέλειας (ΟΚΩ)

Μελέτες ωρίμανσης του έργου «Δράσεις και παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης της Σπάρτης για την διασύνδεση του αστικού κέντρου (ιστορικό τραπέζιο) με τις «γειτνιάζουσες» αναπτυξιακές, πολιτιστικές δυνατότητες και παραγωγικές λειτουργίες της»
«Ο ζωγράφος του 1821 , Παναγιώτης Ζωγράφος και το έργο του ζωντανεύουν στη Σπάρτη» - συνολικού ύψους : 225.000€

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στη δημιουργία ψηφιακού μουσείου στο Δήμο Σπάρτης, το οποίο θα συγκεντρώνει σε ψηφιακή μορφή τα πιο αντιπροσωπευτικά εικονογραφικά θέματα της επανάστασης και ιδιαίτερα στο έργο το ζωγράφου Παναγιώτη Ζωγράφου. Ειδικότερα, σχεδιάζεται η αξιολόγηση του ιστορικού υλικού, η ψηφιοποίηση του, η ανάπτυξη διαδικτυακής πύλης και η δημιουργία διαδραστικών εκθεμάτων.

Ως εκ τούτου και για να μην χαθεί μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο, καλούμε άμεσα τη νέα δημοτική αρχή, έως την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024, να προχωρήσει στις ενέργειες εκείνες που απαιτούνται, προκειμένου τα εν λόγω έργα να δημοπρατηθούν ώστε να αποδοθούν απρόσκοπτα στην πόλη της Σπάρτης και στους συνδημότες μας, ειδάλλως θα φέρνει αποκλειστικά την ευθύνη της απένταξης τους με ότι αυτό συνεπάγεται.
Ο Επικεφαλής της Παράταξης

Βαγγέλης ΒαλιώτηςΣχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ