"καθόλου ξεκάθαρη δεν ήταν η θέση της Δημοτικής Αρχής στα δίκαια αιτήματα των φοιτητών"



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάρτης με σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη. Πλέον οι δημότες έχουν την ευκαιρία να αρχίσουν να βγάζουν κάποια συμπεράσματα για τον ρόλο του Δ.Σ. με βάση το νέο νόμο αλλά και την στάση των παρατάξεων.

Θεωρούμε σημαντικό το γεγονός της παρέμβασης εκπροσώπων φοιτητικών συλλόγων των τμημάτων της πόλης μας. Θέλησαν να εκφράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις σπουδές τους αλλά και την εναντίωση τους απέναντι στο νομοσχέδιο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων. Ένα νομοσχέδιο που έχει οδηγήσει την πανεπιστημιακή κοινότητα σε τέταρτη εβδομάδα μαζικών, συλλογικών και πανελλαδικών κινητοποιήσεων.

Κατά τη γνώμη μας, καθόλου ξεκάθαρη δεν ήταν η θέση της Δημοτικής Αρχής στα δίκαια αιτήματα των φοιτητών που αναζητούσαν τοποθετήσεις και στήριξη στον αγώνα τους απέναντι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Αντίθετα με θράσος, θα λέγαμε, πιστός στην κυβερνητική επίθεση στην περαιτέρω υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας, ο κ. Δούκας τάχθηκε υπέρ των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Είναι ο ίδιος που δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά ούτε λεπτό με τα προβλήματα των φοιτητών και τα αιτήματά τους επί της θητείας του.

Στο ίδιο μονοπάτι περπάτησαν νεοεκλεγμένοι «σωτήρες», «εργολάβοι» της τοπικής (αυτό)διοίκησης που προσπάθησαν πίσω από τα -ναι μεν, αλλά- , να κρύψουν την φανερή συμφωνία τους στην ύπαρξη μη κρατικών πανεπιστημίων.

Δυστυχώς γι αυτούς, να τους ενημερώσουμε πως οι φοιτητές δεν δέχονται να τους αντιμετωπίζουν ως πελάτες και θα συνεχίσουν να παλεύουν για αποκλειστικά Δημόσια, πραγματικά Δωρεάν Παιδεία, για ένα πτυχίο με Αξία και εργασία με Δικαιώματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, μέσω του επικεφαλής της Δημήτρη Αρφάνη, τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζοντας την στήριξη στον δίκαιο αγώνα των φοιτητών. Γνωρίζοντας πολύ καλά πως με την εφαρμογή του συγκεκριμένου νομοσχεδίου τα περιφερειακά τμήματα, όπως είναι αυτά της πόλης μας, θα είναι τα πρώτα που θα δεχτούν τις επιπτώσεις.

Το κόστος φοίτησης θα είναι ακόμη πιο δυσβάστακτο, το περιεχόμενο των σπουδών θα υποβαθμιστεί περαιτέρω, σίτιση-στέγαση-μετακίνηση στις πλάτες των φοιτητών και των οικογενειών τους, μόνιμο διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό με το σταγονόμετρο, αρνητικές αξιολογήσεις, υποχρηματοδότηση με αποτέλεσμα το χέρι να μπαίνει πιο βαθιά στην τσέπη ακόμη και για τα αναγκαία αναλώσιμα, κ.α..

Με όλα αυτά να βρίσκονται μέσα στο “κάδρο” και τους εισακτέους να μειώνονται, ίσως να μιλάμε ακόμα και για το κλείσιμο των τμημάτων.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι το μέλλον που σχεδιάζουν για τους νέους μας, για τα παιδία μας, είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων ηλικίας 24-28 χρονών να χρωστούν χιλιάδες ευρώ σε φοιτητοδάνεια, όπως συμβαίνει σε μια σειρά από χώρες του εξωτερικού που λειτουργούν ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Με όλες μας τις δυνάμεις θα σταθούμε δίπλα σε αυτά τα παιδιά, στα δίκαια αιτήματά τους, στα ιδανικά τους, στις οικογένειές τους που ματώνουν κάθε μέρα και περισσότερο μέσα σε αυτόν τον κόσμο της ακρίβειας, της ανασφάλειας, της αντιλαϊκής πολιτικής.

Με αισιοδοξία για τις καλύτερες μέρες που έρχονται θα δώσουμε τον αγώνα για να πάρουν σάρκα και οστά τα όνειρα των νέων της κοινωνίας μας.


Λαϊκή Συσπείρωση Σπάρτης

Δημήτρης Αρφάνης




Σχόλια

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE