Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Μουσείο Εκκλησιαστικής ΤέχνηςΤο Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λακωνίας και ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς, συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τον παιδαγωγικό του ρόλο.

Ειδικότερα, το πρωί της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου 2024 επισκέφθηκαν το Μουσείο, σε δύο ομάδες, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Γερακίου. Τα παιδιά συνόδευαν η Διευθύντρια του σχολείου κ. Άννα Νικολαϊδου και αρκετοί ακόμα εκπαιδευτικοί.

Αρχικά, υπήρξε μία σύντομη ενημέρωση για την λειτουργία της Εκκλησιαστικής Βιβλιοθήκης από τον Επιμελητή της, κ. Βασίλειο Κουδούνη. Ακολούθως, οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί, αφού πρώτα ενημερώθηκαν για τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της τοπικής μας Εκκλησίας και είδαν τις εγκαταστάσεις του, μεταφέρθηκαν στον 1ο όροφο του κτιρίου, όπου βρίσκεται το Μουσείο, και ξεναγήθηκαν από τον Επιμελητή του, κ. Δημήτριο Μπαγιώκο, έχοντας την ευκαιρία να θαυμάσουν μοναδικά εκκλησιαστικά κειμήλια και παράλληλα να γνωρίσουν διάφορες πτυχές της εκκλησιαστικής ιστορίας του τόπου μας.

Με την ολοκλήρωση των επισκέψεων, δόθηκε σε κάθε παιδί ένα βιβλίο πνευματικής οικοδομής του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου κι ένα ενημερωτικό φυλλάδιο του Μουσείου Εκκλησιαστικής Τέχνης.

Ανάλογες επισκέψεις πραγματοποίησαν: (α) την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου τα παιδιά της β΄ τάξης του Γυμνασίου Βλαχιώτη, τα οποία συνόδευαν εκπαιδευτικοί με επικεφαλής τον θεολόγο κ. Χρήστο Κότσαλη, και (β) την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, δύο τμήματα της β΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Σπάρτης, τα οποία συνόδευαν η θεολόγος κ. Μαρία Θεοφιλάκου και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Κωνσταντίνος Κοτσώνης
Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ