ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ με ΙΝΣΤ.ΣΠΑΡΤΗΣ: "μπορεί να φανεί ως οργανισμός, χρήσιμος στην Δημοτική αρχή"Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Σπάρτης κ Μιχάλη Βακαλόπουλο είχε χθες, Δευτέρα , 5/2/2024, το Δ Σ του Ινστιτούτου Σπάρτης, εκπροσωπούμενο από την Πρόεδρο κ. Αναστασία Κανελλοπούλου, την Αντιπρόεδρο, κ. Ντίνα Τζαβιδοπούλου και το μέλος του ΔΣ κ Σωτήρη Ροϊνό, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις δραστηριότητες , τους σκοπούς του Ινστιτούτου Σπάρτης , αλλά και για τα πεδία, όπου μπορεί να φανεί ως οργανισμός, χρήσιμος στην Δημοτική αρχή. Κατά την διάρκεια της συνάντησης παρενέβη τηλεφωνικά και ο πρώην Δήμαρχος Σπάρτης κ Δημοσθένης Ματάλας, μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης , προκειμένου να υποστηρίξει τις προτάσεις του Ινστιτούτου προς τον Δήμαρχο Σπάρτης.

Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης και δημοτική σύμβουλος Σπάρτης κ Αναστασία Κανελλοπούλου ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τις δράσεις εξωστρέφειας που εδώ και μία πενταετία οργανώνει συστηματικά το Ινστιτούτο και ειδικότερα παρουσίασε τον θεσμό των Διεθνών Συνεδρίων που έχει πλέον καθιερωθεί στην διεθνή Ακαδημαϊκή κοινότητα.

Το ΔΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης αναφέρθηκε στην προσπάθεια εδραίωσης στον Μυστρά του Mystras Forum που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε το 2023 στο Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού και έχει σαν στόχο την καθιέρωση σε ετήσια βάση συζητήσεων σχετικών με τις παγκόσμιες κρίσεις και την αντιμετώπισή τους.

Ο Μυστράς και ειδικά η Καστροπολιτεία, ως προστατευόμενο μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO μπορεί και πρέπει, πέραν των άλλων, να αποτελέσει διεθνές σημείο αναφοράς και πόλο έλξης για όλες εκείνες τις συζητήσεις που σχετίζονται με την αντοχή της κοινωνίας και του περιβάλλοντος στις παγκόσμιες κρίσεις με έμφαση στην ανάγκη καθιέρωσης ενός νέου μοντέλου οικονομικής λειτουργίας και συμπεριφοράς.

Τέλος η συζήτηση εστράφη στην δημιουργία και στην ενεργοποίηση του δικτύου SPARTANET . Επιδίωξη του Ινστιτούτου Σπάρτης είναι να δημιουργήσει το παγκόσμιο δίκτυο όλων των πόλεων, των Πανεπιστημίων, των αθλητικών οργανισμών, των επιχειρήσεων και όσων άλλων φορέων φέρουν στον τίτλο τους το όνομα ΣΠΑΡΤΗ. Ένα τέτοιο δίκτυο θα επιτρέψει την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού και θα καταστήσει την δική μας Σπάρτη, την πόλη μας και τον Δήμο μας, κέντρο αναφοράς του δικτύου.

Ο Δήμαρχος συμφώνησε για την αναγκαιότητα της εδραίωσης τέτοιου είδους θεσμών και δέχθηκε την συνεργασία με το Ινστιτούτο Σπάρτης στους τομείς που μπορεί να συνεισφέρει ο ίδιος και να λάβει ως Δήμος από το Ινστιτούτο χρήσιμες υπηρεσίες .


Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η Σπάρτη ως παγκόσμια αξία πρέπει το συντομότερο να βγει από τα στενά της σύνορα και να λειτουργήσει ως παγκόσμιος παίχτης και ηγέτης , ειδικά στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού

Στην συνέχεια θα υπάρξει εξειδίκευση των προτάσεων εκ μέρους του Ινστιτούτου Σπάρτης και θα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις προς τον Δήμο Σπάρτης τόσο για την υλοποίηση των δράσεων για τις οποίες το Ινστιτούτο ζητά από τον Δήμο Σπάρτης οποιασδήποτε μορφής υποστήριξη, όσο και για συγκεκριμένους τομείς στους οποίους το Ινστιτούτο μπορεί να υποστηρίξει τις πρωτοβουλίες του Δήμου Σπάρτης.


Από το ΔΣ


Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ