Αγιασμός και εγκαίνια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.) Ανατολικής ΜάνηςΚΟ

 




Το πρώτο σχολικό κουδούνι χτύπησε σήμερα, Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, για το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο– Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.) Ανατολικής Μάνης, στην τοπική Κοινότητα Πετρίνας. Η μονάδα αποτελεί ένα ακόμη έργο που αναβαθμίζει συνολικά τις εκπαιδευτικές δομές του τόπου μας.

Με ωφελούμενους πρώτα τα ίδια παιδιά και φυσικά τις οικογένειές τους, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ανατολικής Μάνης έρχεται, μετά και τη λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Βασιλείου το 2022, να ενισχύσει την ισοτιμία, καλύπτοντας ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Το σχολείο ξεκινά τη λειτουργία του με δεκατέσσερις μαθητές και οκτώ εκπαιδευτικούς.

Όπως ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος: «Ως Δήμος Ανατολικής Μάνης διαβεβαιώνουμε ότι πρόθεσή μας είναι η άριστη συνεργασία με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στη λειτουργία του σχολείου, ενός σχολείου που ανάλογό του δημιουργείται πρώτη φορά στο νομό μας και έρχεται να καλύψει με ουσιαστικό τρόπο πραγματικές ανάγκες.

Εξάλλου, είναι σταθερή μας επιδίωξη η προαγωγή της ισότιμης εκπαίδευσης και η παροχή των απαραίτητων εφοδίων για την αυτόνομη διαβίωση και την ομαλότερη ένταξη όλων των μαθητών στην κοινωνία.

Γι’ αυτό είναι συνεχείς οι προσπάθειες του Δήμου Ανατολικής Μάνης για την άρση κάθε μορφής αποκλεισμού, για την εξάλειψη κάθε στιγματισμού, με τη δημιουργία δομών και υπηρεσιών που στοχεύουν στην ουσιαστική στήριξη όλων των πολιτών. Άλλωστε είμαστε συμμέτοχοι του οράματος που θέλει μια ανοιχτή και χωρίς εμπόδια δημοκρατική κοινωνία, η οποία να διασφαλίζει την αυτονομία και την ευημερία με ίσους όρους».

Στην τελετή παρέστησαν οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Κρητικός, Δαβάκης και Γρηγοράκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κ. Βερούτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Χωρικού Σχεδιασμού & Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας κ. Τζινιέρης, ο Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Οικονομόπουλος, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κα Λιακοπούλου, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Πολίτης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου κ. Καραλής, ο Πρόεδρος του συλλόγου ΑμεΑ Λακωνίας κ. Λαμπρινάκος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.



Δελτίο Τύπου


Αγιασμός στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αν. Μάνης
Νεοκλής Κρητικός: «Τα καταφέραμε!»



Στην τελετή αγιασμού του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Αν. Μάνης, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος Γ', παρέστη ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.

Η σχολική μονάδα της Πετρίνας υποδέχεται 15 μαθητές από τον νομό, οι οποίοι με τη στήριξη και καθοδήγηση των 8 εκπαιδευτικών τους θα συνεχίσουν απερίσπαστοι από πρακτικές δυσκολίες τη φοίτησή τους, εστιάζοντας στη μαθησιακή διαδικασία.

«Προσπαθήσαμε συντονισμένα, μ' ένα πλέγμα ενεργειών να επισπεύσουμε την έναρξη λειτουργίας του» δήλωσε ο κ. Κρητικός κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, προσθέτοντας: «Είμαστε ευτυχείς που το καταφέραμε!».






















Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ