Επαναλειτουργεί η Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης


Η διαπαιδαγώγηση αποτελεί ομολογουμένως ζήτημα ύψιστης σπουδαιότητας για την οικογένεια, την κοινωνία και τον πολιτισμό μας. Η αγωγή των παιδιών, επίσης, είναι έργο πολύ δύσκολο, υπεύθυνο, επίπονο και απαιτεί μεγάλη υπομονή, γνώση, προσοχή και κυρίως αγάπη.

Η Ιερά Μητρόπολή μας με ιδιαίτερη μέριμνα και αγάπη σκεπάζει τον θεσμό της οικογένειας, τη μικρογραφία της Βασιλείας του Θεού, την κατ΄ οίκον Εκκλησία. Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισε την επαναλειτουργία της Σχολής Γονέων, με την ελπίδα, ότι θα έχει αγαθά αποτελέσματα για τα παιδιά και
για τους ίδιους τους γονείς.


Τα μαθήματα θα γίνονται προς το παρόν στο Πνευματικό Ενοριακό Κέντρο του Αγίου Νίκωνος στη Σπάρτη, μια φορά τον μήνα, σε ημέρα και ώρα που θα ανακοινώνονται εγκαίρως. Στη Σχολή θα διδάσκουν φωτισμένοι πνευματικοί άνθρωποι και επιστήμονες τους οποίους θα επιλέγει ειδική επιτροπή. Τα μαθήματα θα διεξάγονται και διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας immspartis.gr, ώστε και οι ευρισκόμενοι μακράν να τα παρακολουθούν ανεμπόδιστα.

Μας ενδιαφέρει η ανελλιπής παρουσία σας και ζητάμε από σας την ολοπρόθυμη διάθεσή σας. Είναι ανάγκη όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι ο εχθρός δεν είναι προ των πυλών, αλλά εντός της οικογένειας. Επιβάλλεται να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και πως όλοι πρέπει να
δώσουμε τα χέρια συνεργαζόμενοι και να ελπίζουμε ότι το θαύμα της επιστροφής στον Θεό θα το ιδούμε μπροστά μας με τη βοήθεια Εκείνου, από τον οποίο προέρχονται όλα τα καλά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ
• Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 στις 6 μ.μ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, με θέμα: «Γονείς παιδαγωγούμενοι και μαθητεύοντες».


• Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 στις 6 μ.μ. Αθανάσιος Αντωνόπουλος καθηγητής Θεολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Μελετώντας τις πτυχές μιας οικογένειας την εποχή του Ιησού Χριστού και μιας οικογένειας στην αρχαία χριστιανική Εκκλησία με βάση τη σύνδεσή τους στην σύγχρονη εποχή μας».


ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ