"ΤΩΡΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28/1 ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΔΑΦΝΙΟΥ-ΚΡΟΚΕΩΝ στις 11πμ."ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΩΡΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΛΑΚΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΔΑΦΝΙΟΥ-ΚΡΟΚΕΩΝ στις 11πμ.


Τα Διοικητικά Συμβούλια των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Σπάρτης, Ευρώτα και Αν. Μάνης Χαιρετίζει όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους της Λακωνίας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΟΑΣΠΠ και των Συλλόγων την Δευτέρα 22 Γενάρη στην Παμπελοποννησιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Τρίπολη.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη Τρίπολη ήταν η αφετηρία των κινητοποιήσεων στην Πελοπόννησο. Οι βιοπαλαιστές αγρότες σε κάθε νομό,  κάθε Δήμο,  κάθε χωριό οργανωμένα και συντονισμένα με τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς συλλόγους προετοιμάζουμε δυναμικές κινητοποίησης, με σκοπό το στήσιμο αγροτικών μπλόκων. Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν οι συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Θεσσαλία από την κρατική καταστολή. Δεν θα περάσει της Κυβέρνησης η τρομοκρατία και ο εκβιασμός.

Μετά από απόφαση των Συλλόγων τις Λακωνίας τα διοικητικά συμβούλια καλούν όλους τους Αγρότες και Κτηνοτρόφους της Λακωνίας την Κυριακή 28 Γενάρη σε ΠΑΝΛΑΚΩΝΙΚΗ συγκέντρωση στον κόμβο Δαφνιού-Κροκέων στις 11πμ. Ο κάθε Σύλλογος θα ενημερώσει τους συναδέλφους για τις προσυγκεντρώσεις σε Σπάρτη, Σκάλα και Γύθειο για την συντονισμένη μηχανοκίνητη πορεία μέχρι τον κόμβο.


Τα τρακτέρ να είναι στους δρόμους!Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι  Μόνο με τα τρακτέρ στους δρόμους μπορούμε  να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων της επιβίωσής μας! Δεν πρέπει να αποδεχθούμε  μοιρολατρικά αυτή τη πολιτική στόχευση. Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι αποδεχόμενοι το ξεκλήρισμά μας. Η απάντηση πρέπει να είναι η οργάνωση του αγώνα μας, με μεγαλύτερη συμμετοχή και μαζικότητα και πανελλαδικό συντονισμό.


Παλεύουμε και διεκδικούμε:

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από ακαρπία και καταστροφές από φυσικά φαινόμενα και νόσους στην ελαιοκαλλιέργεια, στα εσπεριδοειδή, στην αμπελοκαλλιέργεια και σε άλλες καλλιέργειες που αν και έχει πλήξει όλη την Ελλάδα, δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ.


Τώρα η Κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τα αδιάθετα εσπεριδοειδή που κινδυνεύουν να μείνουν στα δέντρα ή να δοθούν σε εξευτελιστικές τιμές.


Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια.


Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία. Όσοι παράγουν και είναι πραγματικοί αγρότες και κτηνοτρόφοι, αυτοί να παίρνουν τις επιδοτήσεις. Έγκαιρη χορήγηση των ενισχύσεων, σε μία δόση, χωρίς παρακρατήσεις. Να είναι ακατάσχετες. Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το όργιο παραβιάσεων και εξαπάτησης που γίνεται από τις «πύλες της κολάσεως» του ΟΣΔΕ σε βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων, με αποτέλεσμα κάποιοι επιτήδειοι να στήνουν χορό εκατομμυρίων ευρώ στις πλάτες τους, παίζοντας με το εθνικό απόθεμα, τις εκτάσεις, τους βοσκότοπους. Οι δηλώσεις του ΟΣΔΕ να γίνονται δωρεάν και με έλεγχο με την ευθύνη των δομών του υπουργείου. Να αποσυνδεθούν οι ενισχύσεις στην κτηνοτροφία από τα βοσκοτόπια. Να μην έχει αναδρομική ισχύ η σχετική ΚΥΑ.


Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.


Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Άμεσα έργα για αντιπυρική, αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιχαλαζική και αντιανεμική θωράκιση και προστασία της παραγωγής και της ζωής των αγροτών.


Άμεσα με ευθύνη του Κράτους αρδευτικά έργα υποδομής.


Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.


Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης. Κανένα σπίτι και γεώτρηση χωρίς ρεύμα. Κανένα αρδευτικό έργο με ΣΔΙΤ, που μετακυλύουν ένα υπερδιογκωμένο κόστος στους αγρότες και στα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, για τα υπερκέρδη κατασκευαστικών ομίλων και τραπεζών.


Εκ των Διοικήσεων

του Αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου

Σπάρτης, Ευρώτα και Ανατολικής Μάνης

25 Γενάρη 2024

Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ