Πρόγραμμα Μακροχρόνια Ανέργων, Xαμηλοσυνταξιούxοι και στελέχωση ΕΦΚΑ Σπάρτης, στη συνάντηση Γεωργιάδη-Δαβάκη


Πρόγραμμα Μακροχρόνια Ανέργων, Xαμηλοσυνταξιούxοι και στελέχωση ΕΦΚΑ Σπάρτης, στη συνάντηση Γεωργιάδη-Δαβάκη

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη είχε πρόσφατα στο υπουργείο, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.

Μετά τη συνάντηση ο Λάκωνας βουλευτής δήλωσε:

Συναντήθηκα πρόσφατα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνι Γεωργιάδη και του έθεσα ορισμένα ζητήματα που απασχολούν πολλούς.

Αναφέρθηκα στην τροποποίηση του προγράμματος της ΔΥΠΑ για την απασχόληση των μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 6394/Β/2023 και τον τρόπο που αυτό θα εφαρμοστεί, ενώ του μετέφερα την αγωνία των εργαζομένων που οι συμβάσεις τους λήγουν ή ήδη έχουν λήξει. Είναι ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο πρόγραμμα, όπου οι απασχολούμενοι σε αυτό έχουν προσφέρει καλές υπηρεσίες και είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουν.

Ο υπουργός είπε ότι το πρόγραμμα αυτό θα συνεχιστεί με αύξηση των θέσεων εργασίας στις 21.500, ενώ στόχος είναι η στήριξη των ανθρώπων αυτών, ώστε να καταστεί εφικτό να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης για να συνταξιοδοτηθούν. Συνεπώς ο εργαζόμενος που ολοκληρώνει την 24μηνη διάρκεια της σύμβασής του θα μπορεί να ενταχθεί εκ νέου στο πρόγραμμα, όχι όμως στον ίδιο φορέα, αφού δεν υπάρχει πια η προϋπόθεση της μακροχρόνιας εγγεγραμμένης ανεργίας (12+ μήνες), που ίσχυε ως τώρα.

Στη συνέχεια συζητήσαμε μια σειρά από θέματα που αφορούν στην νομοθεσία των συντάξεων.

Αναφέρθηκα ιδιαίτερα στις χαμηλές συντάξεις των αγροτών και στις συντάξεις αναπηρίας, καθώς και στη λειτουργία των ΚΕΠΑ αλλά και στην πολύ σωστή επιλογή της κυβέρνησης να αυξήσει το ποσόν παρακράτησης από τη σύνταξη από οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές -για αυτοαπασχολούμενους και αγρότες- για να μπορέσουν να λάβουν σύνταξη όσοι μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν λόγω οφειλών.

Τέλος έθεσα και πάλι το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΦΚΑ Σπάρτης, ο οποίος αναβαθμίστηκε σε Τοπική Διεύθυνση, χωρίς όμως να έχει το ανάλογο προσωπικό. Με διαβεβαίωσε ότι στον προσεχή διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, έχουν προβλεφθεί προσλήψεις και για την Τοπική Διεύθυνση της Λακωνίας.

Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE