Συνάντηση Δαβάκη-Κυρανάκη για τα κτηματολογικά ζητήματα της Λακωνίας

 

Συνάντηση Δαβάκη-Κυρανάκη για τα κτηματολογικά ζητήματα της Λακωνίας

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κώστα Κυρανάκη είχε σήμερα ο βουλευτής Λακωνίας Θανάση Δαβάκης.

Μετά τη συνάντηση ο κ.Δαβάκης δήλωσε:

Συναντήθηκα σήμερα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κώστα Κυρανάκη και του έθεσα το πρόβλημα που έχει προκύψει στο Κτηματολογικό Γραφείο Λακωνίας ύστερα από την κατάργηση των υποθηκοφυλακείων Σπάρτης, Κροκεών, Μολάων, Νεαπόλεως, Σελλασίας και Μονεμβασίας, ενώ επίκειται και η κατάργηση άλλων οκτώ μέχρι 31/12/23.

Ειδικότερα ζήτησα από τον υφυπουργό να επισπευστεί η μίσθωση του αναγκαίου κτηρίου στη Σπάρτη, προκειμένου να στεγασθούν τα αρχεία των υποθηκοφυλακείων, καθώς και την στελέχωση με προσωπικό κατάλληλο για να βοηθήσει στην διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο υφυπουργός ανέφερε, ότι από τις 31/12/2023 καταργούνται όλα τα υποθηκοφυλακεία της χώρας και ότι από το νέο έτος θα περάσουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μάλιστα με ενημέρωσε ότι στη Λακωνία έχει ήδη συμβασιοποιηθεί το έργο της ψηφιοποίησης των αρχείων και έχει ήδη ξεκινήσει η προπαρασκευαστική διαδικασία, ενώ δεσμεύθηκε ότι η ψηφιοποίηση θα ξεκινήσει από τα μικρά και απομακρυσμένα υποθηκοφυλακεία και θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επικοινώνησα με την προϊσταμένη του κτηματολογικού γραφείου της Σπάρτης, Αναστασία Λαδοπούλου η οποία περιέγραψε στον υφυπουργό την υπάρχουσα κατάσταση και τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε λειτουργικό επίπεδο. Επίσης τον ενημέρωσε, ότι επίκειται η κατάργηση 8 υποθηκοφυλακείων και ότι συνολικά θα συγκεντρωθούν 14 υποθηκοφυλακεία στη Σπάρτη. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 3 αρχειοφυλακεία εκτός Σπάρτης και οι υπάλληλοι από τη Σπάρτη μετακινούνται για να εξυπηρετήσουν πολίτες και δικηγόρους.

Ο υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα συνεργαστεί με όλα τα κτηματολογικά γραφεία για την ψηφιοποίηση των αρχείων και θα ενισχύσει την στελέχωσή τους με τα άτομα που έχουν ζητηθεί.

Ευχαρίστησα τον Κώστα Κυρανάκη για τις άμεσες ενέργειές του και την πρόθεσή του να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων. Θα παρακολουθώ το θέμα μέχρι η διαδικασία να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ