Συνάντηση Κρητικού με τον Υφυπουργό Υποδομών Νίκο ΤαχιάοΔελτίο Τύπου


Θέμα: Συνάντηση του Βουλευτή Νεοκλή Κρητικού με τον Υφυπουργό Υποδομών Νίκο Ταχιάο


Την Πέμπτη 9ης Νοεμβρίου 2023, ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Δ. Κρητικός επισκέφθηκε τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Υποδομών κο. Νικόλαο Ταχιάο, με τον οποίο είχε μια ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση για σειρά ζητημάτων.


Βασικό θέμα της συνάντησής τους αποτέλεσε το έργο-ορόσημο του Φράγματος της Κελεφίνας. Ο Υφυπουργός Υποδομών ενημέρωσε το Βουλευτή Νεοκλή Κρητικό πως το έργο προχωρεί κανονικά από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, στην αρμοδιότητα του οποίου πλέον υπάγεται. Ακόμη, υπήρξε ρητή διαβεβαίωση πως το έργο διαθέτει πλήρως εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, η οποία και θα επιτρέψει την ομαλή και εντός χρονοδιαγράμματος υλοποίησή του. Ακόμη, ο Υφυπουργός Νίκος Ταχιάος έθεσε ως άμεσο χρονικό ορίζοντα για την περαιτέρω ωρίμανση του έργου το τέλος του έτους, ενώ δεσμεύθηκε να κινηθεί προς την κατεύθυνση της επιτάχυνσης των διαδικασιών, αντιλαμβανόμενος τη σημασία του έργου για όλους τους Λάκωνες.


Περαιτέρω, συζητήθηκε το έργο του Αρδευτικού Δικτύου Τρινάσου. Σχετικά, ο Υφυπουργός ενημέρωσε πως η μελέτη έχει παραδοθεί, και θα οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους. Μάλιστα, διαβεβαίωσε πως το Υπουργείο προγραμματίζει το σχεδιασμό της χρηματοδότησης του έργου, ώστε να εισέλθει και αυτό σε μια φάση πραγματικής υλοποίησης.


Τέλος, αντικείμενο των συζητήσεων υπήρξε η Εθνική Οδός Σπάρτης-Γυθείου, καθώς και οι κόμβοι του Βλαχιώτη και της Σκάλας. Για την Εθνική Οδό, αναμένεται η υλοποίηση μελετών όπως η γεωτεχνική και αυτή της σήμανσης και οδικής ασφάλειας, ενώ όσον αφορά τους δύο κόμβους, για αυτόν του Βλαχιώτη υπάρχει ήδη καταρτισθείσα μελέτη, ενώ για αυτόν της Σκάλας αναμένεται η υλοποίησή της. Κατόπιν επισήμανσης από το Βουλευτή Νεοκλή Κρητικό της πολύ μεγάλης σημασίας να ολοκληρωθούν αυτά τα οδικά έργα, ο Υφυπουργός Νίκος Ταχιάος διαβεβαίωσε τόσο για την εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος ολοκλήρωση των μελετών, όσο και τον προγραμματισμό του σχεδιασμού ένταξης της υλοποίησης των εν λόγω έργων σε χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε αυτά τα κρίσιμα έργα να γίνουν πραγματικότητα.


Εκ του Πολιτικού Γραφείου


Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ