Συνάντηση Κρητικού με τον Υφυπουργό Υποδομών Νίκο ΤαχιάοΔελτίο Τύπου


Θέμα: Συνάντηση του Βουλευτή Νεοκλή Κρητικού με τον Υφυπουργό Υποδομών Νίκο Ταχιάο


Την Πέμπτη 9ης Νοεμβρίου 2023, ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Δ. Κρητικός επισκέφθηκε τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Υποδομών κο. Νικόλαο Ταχιάο, με τον οποίο είχε μια ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση για σειρά ζητημάτων.


Βασικό θέμα της συνάντησής τους αποτέλεσε το έργο-ορόσημο του Φράγματος της Κελεφίνας. Ο Υφυπουργός Υποδομών ενημέρωσε το Βουλευτή Νεοκλή Κρητικό πως το έργο προχωρεί κανονικά από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, στην αρμοδιότητα του οποίου πλέον υπάγεται. Ακόμη, υπήρξε ρητή διαβεβαίωση πως το έργο διαθέτει πλήρως εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, η οποία και θα επιτρέψει την ομαλή και εντός χρονοδιαγράμματος υλοποίησή του. Ακόμη, ο Υφυπουργός Νίκος Ταχιάος έθεσε ως άμεσο χρονικό ορίζοντα για την περαιτέρω ωρίμανση του έργου το τέλος του έτους, ενώ δεσμεύθηκε να κινηθεί προς την κατεύθυνση της επιτάχυνσης των διαδικασιών, αντιλαμβανόμενος τη σημασία του έργου για όλους τους Λάκωνες.


Περαιτέρω, συζητήθηκε το έργο του Αρδευτικού Δικτύου Τρινάσου. Σχετικά, ο Υφυπουργός ενημέρωσε πως η μελέτη έχει παραδοθεί, και θα οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους. Μάλιστα, διαβεβαίωσε πως το Υπουργείο προγραμματίζει το σχεδιασμό της χρηματοδότησης του έργου, ώστε να εισέλθει και αυτό σε μια φάση πραγματικής υλοποίησης.


Τέλος, αντικείμενο των συζητήσεων υπήρξε η Εθνική Οδός Σπάρτης-Γυθείου, καθώς και οι κόμβοι του Βλαχιώτη και της Σκάλας. Για την Εθνική Οδό, αναμένεται η υλοποίηση μελετών όπως η γεωτεχνική και αυτή της σήμανσης και οδικής ασφάλειας, ενώ όσον αφορά τους δύο κόμβους, για αυτόν του Βλαχιώτη υπάρχει ήδη καταρτισθείσα μελέτη, ενώ για αυτόν της Σκάλας αναμένεται η υλοποίησή της. Κατόπιν επισήμανσης από το Βουλευτή Νεοκλή Κρητικό της πολύ μεγάλης σημασίας να ολοκληρωθούν αυτά τα οδικά έργα, ο Υφυπουργός Νίκος Ταχιάος διαβεβαίωσε τόσο για την εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος ολοκλήρωση των μελετών, όσο και τον προγραμματισμό του σχεδιασμού ένταξης της υλοποίησης των εν λόγω έργων σε χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε αυτά τα κρίσιμα έργα να γίνουν πραγματικότητα.


Εκ του Πολιτικού Γραφείου


Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE