ΔΕΥΑ ΣΠΑΡΤΗΣ: 15 εκ. ευρώ για διάφορα έργα αναβαθμίσεων!Ενώ παραλάβαμε τη ΔΕΥΑΣ σε δεινή οικονομική κατάσταση, σήμερα ύστερα από τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλαμε είναι σε πολύ πιο αξιόμαχη και λειτουργική κατάσταση, παρά το τεράστιο κόστος ενέργειας, γεωτρήσεων, επισκευών και βανδαλισμών!!


Μας πίεζαν επίμονα να περικόψουμε τις αμοιβές των εργαζομένων!

Απαντήσαμε ότι «δουλειά μας είναι να βελτιώνουμε την παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητα της εταιρείας και να βελτιώνουμε τις αμοιβές όσων το αξίζουν και οπχι να τις καθηλώνουμε!»
Θα τοποθετήσει ΑΜΕΣΑ 5 ψύκτες δωρεάν παροχής κρύου νερού νερού σε 5 σημεία της πόλης (Πάρκο ΟΤΕ, κ.α.), έχει δε κερδίσει χρηματοδοτήσεις €15 εκατομ. για διάφορα έργα αναβαθμίσεων!


Δηλαδή, εκτός, από την καθημερινότητα που αντιμετωπίζεται επιτυχώς από τις υπηρεσίες της, έχει σε εξέλιξη σημαντικά έργα που σκοπό έχουν την αναβάθμιση των υπηρεσιών της και την εξυπηρέτηση των δημοτών μας.Συγκεκριμένα:
1. Ξεκίνησε και είναι σε εξέλιξη το πολύ σημαντικό έργο «Ολοκλήρωση του συστήματος τηλεμετρίας ψηφιακών υδρομετρητών της ΔΕΥΑ ΣΠΑΡΤΗΣ», για την μείωση του τιμολογούμενου νερού στις πρώην Δημοτικές Ενότητες, προϋπολογισμού 4.947.070 €.
Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Δώδεκα Χιλιάδων Οκτακοσίων Εβδομήντα (12.870) Τοπικών Σταθμών Ελέγχου Κατανάλωσης (Τ.Σ.Ε.Κ.) για την παρακολούθηση όλων των κρισίμων παραμέτρων (κατανάλωση, ένδειξη διαρροής, θραύσης, διακοπής νερού, κακόβουλης ενέργειας κλπ) στις υδατοπαροχές των εσωτερικών δικτύων των ΔΕ Θεραπνών, Μυστρά, Οινούντος, Πελλάνας, Φάριδοςκαι Καρυών και συστήματος αυτόματης ανάγνωσης ενδείξεων σταθερού δικτύου.
Μέσω των σταθμών αυτών θα μειωθεί δραστικά το μη τιμολογούμενο νερό σχετιζόμενο με την υποεγγραφή του υφιστάμενου παλαιωμένου μετρητικού συστήματος και θα εντοπίζονται οι θραύσεις, οι διαρροές και οι κακόβουλες ενέργειες άμεσα και πλήρη ακρίβεια,
2. Δημοπρατήθηκε και είναι σε φάση υπογραφής σύμβασης το έργο: «Προμήθεια και εγκατάσταση έξυπνων υδρομετρητών για τη μείωση του μη τιμολογούμενου νερού στη Δημοτική Ενότητα Σπαρτιατών» προϋπολογισμού 2.500.000 €
3. Είναι σε φάση ολοκλήρωσης το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝEOY ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟY ΣΠΑΡΤΗΣ ΑΠO ΠΗΓΕΣ ΤΡΥΠΗΣ» προϋπολογισμού 937.403,47 €
4. Ολοκληρώθηκε το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΜΥΣΤΡΑ», προϋπολογισμού 575.000,00 €!
5. Έχει ολοκληρωθεί κατά 90% το έργο «ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ – ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΛΕΩΣ ΣΠΑΡΤΗΣ», προϋπολογισμού 1.268.078,43 €!
6. Είναι σε διαδικασία δημοπράτησης το έργο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ – ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ» προϋπολογισμού 6.204.000,00 €Έχουν προταθεί και αναμένεται η ένταξή τους και τα παρακάτω:


1. «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΞΗΡΑΝΣΗΣ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ», προϋπολογισμού 3.691.000,00 € (χωρίς ΦΠΑ)

2. «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ», προϋπολογισμού 790.000,00 € χωρίς ΦΠΑ


3. «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΑΜΥΚΛΩΝ (ΒΑΦΕΙΟ, ΡΙΖΑ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΚΑΤΣΑΡΟΥ) & ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΣΟΧΑΣ», προϋπολογισμού 1.150.000,00 € χωρίς ΦΠΑ.


4. «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΡΝΑΣ, ΣΠΑΡΤΙΑΣ & ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ & ΥΔΡΕΥΣΗ ΚΟΥΜΟΥΣΤΑΣ», προϋπολογισμού 660.000,00 € χωρίς ΦΠΑ.


5. «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ - ΥΔΡΕΥΣΗ ΚΛΑΔΑ», προϋπολογισμού 3.200.000 € χωρίς ΦΠΑ.6. «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΚΑΤΩ ΒΡΥΣΗ», προϋπολογισμού 220.000,00


7 «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ», προϋπολογισμού 155.000,00 €.


10. «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΚΑΡΥΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Ε.Ε.Λ. ΚΑΡΥΩΝ», προϋπολογισμού 1.550.000,00 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ),

11. «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε. ΜΥΣΤΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ», προϋπολογισμού 8.000.000,00 € (χωρίς Φ.Π.Α.)


12. «ΚΑΤΑΣΚΕΥΉ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΏΝ ΔΙΚΤΎΩΝ ΑΠΟΧΈΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΎΣ ΚΟΚΚΙΝΌΡΑΧΗ, ΑΦΥΣΣΟΎ, ΚΛΑΔΆΣ, ΣΥΚΑΡΆΚΙ ΚΛΠ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΆ ΜΙΚΡΆ ΑΝΤΛΙΟΣΤΆΣΙΑ», προϋπολογισμού 990.000,00 € (χωρίς Φ.Π.Α.)


13. «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, Τ.Κ. ΚΑΣΤΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Ε.Ε.Λ. ΚΑΣΤΟΡΙΟΥ», προϋπολογισμού 1.750.000,00 € (χωρίς Φ.Π.Α.

14. Έχει προγραμματιστεί η προμήθεια και τοποθέτηση σε κεντρικά σημεία της πόλης 5 - 6 ψυκτών νερού για την εξυπηρέτηση των πολιτών και επισκεπτών της πόλης.Τέλος και με δεδομένο ότι το βασικό πρόβλημα όλων των ΔΕΥΑΣ είναι το ενεργειακό κόστος, έχουμε ξεκινήσει διερεύνηση για σύσταση ενεργειακής κοινότητας έτσι ώστε να μειώσουμε στο μέγιστο δυνατό το ενεργειακό κόστος της εταιρείας!
Θέλω να ευχαριστήσω τον Διευθυντή Ηλία Τρακάκη, όλο το προσωπικό και τους εργαζόμενους στην ΔΕΥΑΣ, τον Πρόεδρο Χρήστο Κανακάκο, τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ Μανώλη Φριντζήλα και τον τ. Πρόεδρο Θέμη Πατσιλίβα, για τις τιτάνιες προσπάθειές τους για να ορθοποδήσει η ΔΕΥΑΣ! Εύγε!
Ο Δήμαρχος Σπάρτης

Πέτρος Δούκας
Ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ

Χρήστος Κανακάκος
Ο ΑντιπρόεδροςΜανώλης Φριντζήλας

Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE