ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: "Έλεος Ντροπή..." - Η Λαϊκή Συσπείρωση για την παρουσία ΣΤΙΓΚΑ στο μνημόσυνο των 118Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο...

Η 26η Νοεμβρίου 1943 είναι ημέρα μνήμης, τιμής, ημέρα που εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε.

Είναι η ημέρα στην οποία με τεράστια δύναμη ψυχής, ιδανικά και αξίες για να νικήσει η ζωή, θυσιάστηκαν 118 αγωνιστές, Λάκωνες πατριώτες καθώς εκτελέστηκαν από τους Ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Κάθε χρόνο αυτή την ημερομηνία τιμούμε τη μνήμη των αλύγιστων αγωνιστών στον τόπο θυσίας τους στο Μονοδέντρι, αλλά και στην πόλη της Σπάρτης, στο μνημείο που έχει στηθεί προς τιμήν τους.

Το γεγονός που διαδραματίστηκε φέτος αμαυρώνει στην ουσία την τιμή, τη μνήμη και το περιεχόμενο της θυσίας αυτών των ανθρώπων.

Στο μνημείο της Σπάρτης, κατά την τελετή που διοργάνωσε ο δήμος Σπάρτης, παραβρίσκονταν και εκλεγμένοι σε τοπικό, περιφερειακό και κοινοβουλευτικό επίπεδο, αλλά και εκπρόσωποι κομμάτων. Mεταξύ αυτών ήταν και ο επικεφαλής του φασιστικού μορφώματος "Σπαρτιάτες" Στίγκας, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Αγωνιστών.

Αυτός που είχε ως κηροζίνη στην εκλογή του κόμματός του τον εγκληματία ναζιστή Κασιδιάρη. Αυτός που θέλησε να πάρει το κόμμα του τη θέση της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”. Εκπρόσωπος ενός κόμματος, που το κρύβει αλλά ταυτίζεται με την ιδεολογία των Γερμανών κατακτητών και των ταγματασφαλιτών. Αυτός και οι όμοιοι του, που διαστρεβλώνουν την ιστορία και τα γεγονότα της εποχής.

Οι μόνοι που αντέδρασαν σ’ αυτή τη ντροπή ήταν ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Αρφάνης και κάποιοι πολίτες.

Η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής είναι μεγάλη. Αλήθεια τι τους συνδέει με τέτοια μορφώματα;

Αποδεικνύεται με το πέρασμα του χρόνου, με αφορμή και αυτό το γεγονός πόσο υποκριτική ήταν η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το ζήτημα της ονομασίας αυτού του μορφώματος χωρίς όμως να θιχτεί η ουσία του πολιτικού περιεχομένου (που μόνο η παράταξη μας είχε θέσει). Πόσο ανησυχητική γίνεται πλέον η σχέση του συγκεκριμένου χώρου με την περιοχή και τα τοπικά κρατικά όργανα.

Γεννιούνται ταυτόχρονα διάφορα ερωτήματα.

Ο εκπρόσωπος αυτός ήταν προσκεκλημένος του Δήμου (ως διοργανώτριας αρχής);


Η παρουσία του στην συγκεκριμένη εκδήλωση τιμής και μνήμης, πώς έγινε αποδεκτή από τους υπόλοιπους προσκεκλημένους, κατόχους αιρετών θέσεων και εκπροσώπους κομμάτων; Νιώθουν περήφανοι για τον πλουραλισμό της δημοκρατίας τους;Απευθυνόμενοι στους Λάκωνες και όχι στους θεσμικούς παράγοντες, επειδή ο τόπος μας έχει ματώσει από τους φασίστες, «το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».


Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ