ΔΟΥΚΑΣ: ΝΑ ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΑΙΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΩΦΕΛΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΡΧΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΑΙΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΩΦΕΛΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Ή ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ που αξίζουν,
«τον έπαινο του Δήμου και των Σοφιστών,
τα δύσκολα και τ' ανεκτίμητα Εύγε·
την Αγορά, το Θέατρο, και τους Στεφάνους», … όπως έγραφε ο μέγας Κωνσταντίνος Καβάφης στη ΣΑΤΡΑΠΕΙΑ το 1910!!!
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ!
Από διάφορες πηγές και προσωπικότητες, μέχρι σήμερα μας έχουν προταθεί οι εξής, με το αντίστοιχο ‘σκεπτικό’·
* Ζητάμε από τους συμπολίτες και συνδημότες μας να μας καταθέσουν αντίστοιχες προτάσεις και επισημάνσεις!
1. Στον Δημήτρη Δούκα και τη σύζυγό του Νίκη για τις δύο τεράστιας αξίας (πολλών εκατομμυρίων ευρώ) δωρεές προς τη Σπάρτη,
2. Βυζαντινών Αντικειμένων
3. Αρχαίων Αντικειμένων, μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού,
Είθε να μιμηθούν και άλλοι το παράδειγμά τους
3. Στην Αλεξάνδρα Οικονομάκη -Τζινιέρη για το σπουδαίο έργο της «Η Σπάρτη (Μου) 1932 - 1950» μέσα από το οποίο μας ξεναγεί με πλούσιο και δυσεύρετο φωτογραφικό υλικό στη Σπάρτη αυτής της περιόδου.
3. Στον Απόστολο Πιερρή για τις ανεκτίμητης αξίας μελέτες του για το Δωρικό και Σπαρτιατικό πολιτισμό
4. Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την ανεκτίμητη προσφορά του στη Σπάρτη με προεξέχουσες τις πρωτοβουλίες του Ιδρύματος τη χρηματοδότηση της Αναγέννησης της Βαμβακούς, της κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Σπάρτης, της Ανακαίνισης του ιστορικού Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, της Σχολή (Βυζαντινής) Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Σπάρτης, της Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Σπάρτης, κ.α.
Είθε να μιμηθούν και άλλοι το παράδειγμα της προσφοράς του Ιδρύματος.
5. Στον Φώτη Ζησιμόπουλο για τις πρωτιές του στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟ, τη κατάρριψη του ρεκόρ των Αγώνων και τη συμβολή του στη παγκόσμια λάμψη των Αγώνων αυτών!
6. Στην Γεωργία Καλοειδή για τις συνεχείς ευεργεσίες της και του συζύγου της, αείμνηστου Δημητρίου Καλοειδή, προς τον Δήμο Σπάρτης, το φιλανθρωπικό τους έργο και την ανάδειξη της Σπάρτης ως
τουριστικού προορισμού με την ανέγερση του υπερπολυτελούς GRAND PALACE RESORT, το οποίο παρέχει θέσεις εργασίας και μισθοδοτεί δεκάδες εργαζόμενους.
7. Στην Δρ. Χρυσάνθη Γάλλου Καθηγήτρια του University of Nottingham για τις ανεκτίμητης αξίας μελέτες της για το Δωρικό και Σπαρτιατικό πολιτισμό, την ανάδειξη της Σπάρτης ως μήτρας του Δυτικού πολιτικού πολιτισμού, και τη συνεχή διεύρυνση της συνεργασίας του Πανεπιστημίου της με τον Δήμο Σπάρτης.
8. Στον Ερυθρό Σταυρό Λακωνίας και την ακούραστη Επικεφαλής του Ποτούλα Ορφανού, για τη συνεχή και ανιδιοτελή προσφορά τους όπου και όποτε αυτό έχει ζητηθεί και χρειαστεί.
9. Στους ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ για τη συνεχή προσφορά τους στο δρομικό κίνημα και στο να καταστεί η Σπάρτη Παγκόσμιο Κέντρο Αγώνων Υπεραποστάσεων.
10. Στη ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΤΣΑΡΗ για τη σπουδαία και εμπεριστατωμένη μελέτη της για την «ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΣΣΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ»!
11. Στον Joe Desena για τη προσφορά του στην ανάδειξη της Σπάρτης μέσα από τους περίφημους Διεθνείς Αγώνες SPARTAN RACE TRIFECTA
12.Στην Σοφία Εφραίμογλου για την επένδυση, κατασκευή και λειτουργία του υπερπολυτελούς EUPHORIA RETREAT AND SPA, το οποίο παρέχει θέσεις εργασίας και μισθοδοτεί δεκάδες εργαζόμενους, και για την συμβολή της στην ανάδειξη της Σπάρτης ως τουριστικού προορισμού.
13. Στους κκ. 
Κυριάκο Στρίφα
Γιάννη Κολοβό
Παναγιώτη Βλήτα
γιατί έχουν κρατήσει όρθια την ποιοτική λαϊκή δημοτική ‘πανηγυρίστικη’ μουσική παράδοση
14. Στους κκ. 
Λάμπρο Τσικάκη και
Γιώργο Γιαννόπουλο
γιατί με την πρότυπη χοιροτροφική μονάδα τους, εργοδοτούν 120 οικογένειες, δίνουν οικονομική ζωή στο Δήμο, αλλά και συνεχώς προσφέρουν τα προϊόντα τους σε φιλανθρωπικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
15. Στην Οικογένεια Γεώργιου Κουμάνταρου από τους Βουτιάνους και τα παιδιά του Γιάννη, Φλώρα, Χριστίνα και Ευγενία για τη συνεχή στήριξή τους στην υψηλότατης στάθμης Κουμαντάρειο Πινακοθήκη στη Σπάρτη.
16. Στον Πάνο και την Αλέκα Μαζαράκη για την επένδυση, κατασκευή και λειτουργία του υπερπολυτελούς KYNISKA PALACE MYSTRAS, το οποίο μισθοδοτεί δεκάδες εργαζόμενους, και την συμβολή τους στην ανάδειξη της Σπάρτης ως τουριστικού προορισμού.
17. Στον Παναγιώτη Κομνηνό για την άριστη θητεία του ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης και τη γενικότερη προσφορά στα κοινά, τη νομική επιστήμη και τη δικαιοσύνη!
18. Στην Ιωάννης Ξύδης & ΣΙΑ Ο.Ε για τα εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα γάλακτος “ΒΟΥΛΟΥΜΑΝΟΥ”, γιατί εργοδοτούν xxxx οικογένειες, και συμβάλλουν στην οικονομική ζωή του Δήμου μας!
19. Στην εταιρεία ΑΦΟΙ N. ΒΕΚΡΑΚΟΥ Α.Ε Επαγγελματικός Εξοπλισμός & Παραγωγή Ποικιλίας Καφέ με βάση την Αλέσια, για τα εξαιρετικά τους προϊόντα, την εξαιρετική πανελλήνια φήμη τους, γιατί εργοδοτούν πλήθος εργαζομένων και συμβάλλουν στην οικονομική ζωή του Δήμου μας!
20. Στον πρ. Υπουργό Κωστή Γιατράκο για τη πολυετή ευδόκιμη, αναγνωρισμένη και από τους πολιτικούς του αντιπάλους, προσφορά του στη πολιτική ζωή της Πατρίδας μας!
21. Στην Γεωργία Ξανθάκη - Καραμάνου, Ομότιμη Καθηγήτρια των Πανεπιστημίων Αθηνών και Πελοποννήσου, και Προέδρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών & Πολιτισμικών Σπουδών, για τις συνεχείς έρευνες και προσπάθειές της για την γνώση και ανάδειξη του Βυζαντινού μας πολιτισμού και για τπν Μυστρά!
22. Στον Μιχαήλ Σταθόπουλο, Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Αθηνών, Μέλος και πρ. Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, πρ. εξωκοινοβουλευτικό υπηρεσιακό υπουργό Δικαιοσύνης σε κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης και συγγραφέα βιβλίων νομικού περιεχομένου
23. Στην Γεωργία Κοκκορού- Αλευρά Ομ.Καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με πλούσιο συγγραφικό έργο, ενδεικτικά για τα «Αρχαία Ελληνικά Λατομεία», τη «Τέχνη της Αρχαίας Ελλάδας: Σύντομη Ιστορία (1050-50 π.Χ.)», την «Αρχαία Ιστορία Α’ Γυμνασίου», και για την «Αθήνα - Σπάρτη»
24. Στον Γεώργιο Σακελλαρόπουλο, βιοκαλλιεργητή, με πλήθος διεθνών επαίνων και βραβείων για τη ποιότητα των προϊόντων του.
25. Στον Σταύρο Καπετανάκη,
Νευρολόγο - Ψυχίατρο και πρ.
Πρόεδρο της Εταιρείας Λακωνικών
Σπουδών, για τις εξαιρετικές μελέτες
του που φωτίζουν την Ιστορία της Λακωνίας, βραβευμένες από την Ακαδημία Αθηνών
26. Στον Ανάργυρο Μαριόλη, Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στον οποίο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Οικογενειακών Γιατρών, WONCA απένειμε το Βραβείο του Καλύτερου Οικογενειακού Ιατρού στον κόσμο (Global Family Doctor) για το 2021!
26. Στον Γεώργιο Γερουλάκο, κορυφαίο αγγειολόγο, ο οποίος εν καιρώ πανδημίας άφησε την έδρα του ως τακτικού καθηγητή στο Λονδίνο για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ελλάδα και τους Έλληνες.
27. Στον Αντώνιο Ρεγκάκο, Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και Καθηγητή της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για το πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο
28. Στην Παλαιοανθρωπολόγο Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Tübingen για τις σπουδαίες μελέτες της για την πρώιμη εξέλιξη του ανθρώπου και την αξιοποίηση τρισδιάστατων γεωμετρικών και εικονικών μεθόδων στην ανθρωπολογία και τη παλαιοανθρωπολογία, και τις έρευνές της στους σκελετούς ηλικίας τουλάχιστον 160 χιλ. με 210 χιλ. ετών στα σπήλαια Απήδημα 1 και 2 στη Μάνη!
29. Στον ομογενή Ευστάθιο Βαλιώτη για το φιλανθρωπικό του έργο, την χρηματοδότηση του ΤΕΙ Σπάρτης και τις επενδύσεις του στον Αγροτικό Τομέα στη Σπάρτη και στον Τουριστικό Τομέα στο Γύθειο, που δίνουν δουλειά σε πολλές δεκάδες οικογένειες!

Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ