ΒΑΛΙΩΤΗΣ: Φράγμα Κελεφίνας και Δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας για μείωση του κόστους ενέργειας

 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φράγμα Κελεφίνας και Δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας για μείωση του κόστους ενέργειας στους αγρότες/παραγωγούς στην ατζέντα Βαλιώτη για τις Δημοτικές Ενότητες Θεραπνών και Οινούντος.




Σε κάθε γωνιά του Δήμου μας, συζητούμε το πρόγραμμά μας, εκθέτοντας τις απόψεις και το σχέδιο μας που την επόμενη μέρα θα υλοποιήσουμε ως νέα δημοτική αρχή.



Επισκεπτόμενοι τους τέως Δήμους Θεραπνών και Οινούντος, τα μέλη της «Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης» και ο Βαγγέλης Βαλιώτης, συζητήσαμε και ενημερωθήκαμε για τα καίρια ζητήματα που αφορούν την περιοχή, όπως το υπέρογκο πλέον κόστος άρδευσης και το έργο του φράγματος της Κελεφίνας.

Ενημερώσαμε ότι το έργο του φράγματος της Κελεφίνας παίρνει σάρκα και οστά αφού στις 20 Σεπτεμβρίου, ανοίχτηκαν οι προσφορές για το έργο, αξιολογούνται πλέον σε τεχνικό και οικονομικό αντικείμενο, προχωρώντας έτσι στο 1ο ουσιαστικό βήμα υλοποίησης του.

Σαφή θέση της «Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης» και του Βαγγέλη Βαλιώτη, με τη γνώση και τη στενή παρακολούθηση ετών του συγκεκριμένου έργου, τόσο σαν πρ.Δήμαρχος Οινούντος όσο και σαν πρ.Δήμαρχος Σπάρτης, αποτελεί η διεκδίκηση και η στενή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την άμεση εκπόνηση των μελετών - συνοδών έργων όπως τα δίκτυα άρδευσης μεταφοράς νερού σε αρδεύσιμες εκτάσεις της περιοχής κάλυψης του φράγματος, καθώς και η αδιάκοπη παροχή ύδρευσης/άρδευσης στις Κοινότητες του πρώην Δήμου Οινούντος που το έργο θα απαλλοτριώσει τις υφιστάμενες γεωτρήσεις/πηγές τους.

Βασικό επίσης αίτημα των περιοχών, είναι η μείωση του υπέρογκου κόστους άντλησης που χρησιμοποιείται για άρδευση.

Αξιολογώντας και γνωρίζοντας την ασύμφορη πλέον για τους αγρότες της περιοχής, ραγδαία αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος, σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς και εμπλεκόμενους φορείς, δεσμευόμαστε για άμεσο σχεδιασμό κατασκευής Ενεργειακής Κοινότητας, η οποία θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση του κόστους παραγωγής.

Έτσι, με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (δημοτικών φωτοβολταικών πάρκων) οι αγρότες και οι παραγωγοί θα απαλλαγούν σε σημαντικό βαθμό από το δυσβάσταχτο σήμερα ενεργειακό κόστος, πράγμα που θα συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων της περιοχής.




Ακούμε, ιεραρχούμε, προγραμματίζουμε και υλοποιούμε!

Προχωράμε δυνατά, με σχέδιο και γνώση, με όραμα και αποφασιστικότητα!




Ο Υπ.Δήμαρχος Σπάρτης



Βαγγέλης Βαλιώτης


Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ