ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. με έδρα την Πετρίνα "Αυτά για την ιστορία…"
ΔΑΒΑΚΗΣ: Το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. (Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο) Λακωνίας, είναι ΗΔΗ γεγονός…

Σχετικά με -πρόσφατη- πρόταση για την ίδρυση ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. στη Λακωνία, ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης δήλωσε τα εξής :

Τον Ιούλιο 2022, ύστερα από την τοποθέτηση των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης, επισκέφθηκα τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Ευστρατία Λιακοπούλου, την οποία συνεχάρην για την ανάληψη των καθηκόντων της. Κατά τη συνάντησή μας την ενημέρωσα για τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά της περιφερειακής ενότητας Λακωνίας σε σχέση με την εκπαίδευση. Μεταξύ άλλων, της επεσήμανα την ανάγκη για την ίδρυση Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.) στην περιοχή μας.

Κατά το σχολικό έτος 2022-2023 είχαμε τακτική επικοινωνία και παρακολουθούσα από κοντά τις προσπάθειες της κ. Λιακοπούλου για την ίδρυση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Σύμφωνα με την ενημέρωση αυτή, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κατά το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2022 έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και εισηγήσεις προς το Υπουργείο Παιδείας για την ίδρυση ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. στον Δήμο Ανατολικής Μάνης με έδρα την Πετρίνα, σε συνεργασία με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης και το Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) Λακωνίας.

Για το ίδιο θέμα, στις 12 Ιανουαρίου 2023 συναντήθηκα με την υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή, για να της περιγράψω την αναγκαιότητα ίδρυσης Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου–Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.) στη Λακωνία. Συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης, η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, Ευστρατία Λιακοπούλου, ο αναπληρωτής Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αντώνης Κωνστάνταρος και η προϊσταμένη του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.), Φωτεινή Πατρικάκου. Παρών στη συνάντηση ήταν ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου, Αλέξανδρος Κόπτσης και ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου, Ιωάννης Μπουσδούνης. Αφού ανέλυσα το ζήτημα της ίδρυσης του συγκεκριμένου τύπου Γυμνασίου - Λυκείου, οι κυρίες Λιακοπούλου και Πατρικάκου παρουσίασαν στην υφυπουργό τα στοιχεία που έχουν συλλέξει σχετικά με τον εκτιμώμενο αριθμό μαθητών που προτίθενται να γραφτούν στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ., αριθμό σαφώς μεγαλύτερο από αυτόν που απαιτεί ο νόμος…

Αναφέρθηκαν επίσης στις προπαρασκευαστικές ενέργειες με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, ο οποίος προτίθεται να παραχωρήσει δύο κτήρια, που πληρούν τις προδιαγραφές στέγασης του Σχολείου.

Η Ζέτα Μακρή, συνεχάρη τις δύο εκπαιδευτικούς και δεσμεύτηκε για την ευτυχή κατάληξη του συγκεκριμένου αιτήματος μέχρι το ερχόμενο (τότε) καλοκαίρι, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί εκ μέρους των υπηρεσιών η σχετική διαδικασία.

Σύμφωνα με πρόσφατη επικοινωνία που είχα με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, η ίδρυση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Ανατολικής Μάνης έχει αξιολογηθεί θετικά και αναμένεται σύντομα να εκδοθεί η απόφαση ίδρυσής του έτσι ώστε να λειτουργήσει κατά το σχολικό έτος 2023-2024.

Αυτά για την ιστορία…


Σχόλια

ΘΑΝΟΣ ΜΙΧΕΛΟΓΓΟΝΑΣ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

AIVALI HOTEL

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΠΡΟΣΟΧΗ! Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Ζητείται Νοσηλευτικό προσωπικό από τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεώς Μάνης

ΛΑΚΩΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ: έπειτα από διαπληκτισμό 45χρονος πυροβόλησε 33χρονο

ΒΑΛΙΩΤΗΣ: "Καλώ την ανάδοχο εταιρεία να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των έργων σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις."

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ