Στο Υπουργείο Τουρισμού για το Γεράκι ο Θανάσης ΔαβάκηςΣτο Υπουργείο Τουρισμού ο Θανάσης Δαβάκης για την τουριστική προβολή αρχαιολογικών χώρων της Λακωνίας, όπως το Γεράκι…

Ο βουλευτής Λακωνίας, Θανάσης Δαβάκης, συναντήθηκε πρόσφατα με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην καλύτερη τουριστική προβολή κάποιων αρχαιολογικών χώρων της Λακωνίας, οι οποίοι παρά την αρχαιολογική αποκατάσταση και ανάδειξή τους, δεν παρουσιάζουν έντονη επισκεψιμότητα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Γεράκι.

Μετά τη συνάντηση ο Θανάσης Δαβάκης είπε:

«Συναντήθηκα με την υπουργό Τουρισμού και καλή φίλη Όλγα Κεφαλογιάννη, για να δούμε το πώς θα μπορέσουν να προβληθούν καλύτερα εκείνοι οι αρχαιολογικοί χώροι, οι οποίοι παρά την εξαιρετική αποκατάστασή τους από το Υπουργείο Πολιτισμού και τις αρχαιολογικές υπηρεσίες -με δαπάνες «σεβαστών» ποσών- δεν παρουσιάζουν την επισκεψιμότητα που αντιστοιχεί στο μέγεθός τους.

Ανέφερα μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον αρχαιολογικό χώρο του Γερακίου, ο οποίος ενώ βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στα δύο εμβληματικά μνημεία της Λακωνίας, τον Μυστρά και τη Μονεμβάσια, δεν έχει το ίδιο τουριστικό ενδιαφέρον με αυτά.

Για τον λόγο αυτό της ζήτησα να υπάρξει στοχευμένη πολιτική ανάδειξης και προβολής τέτοιων περιπτώσεων, όπως το Γεράκι.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη δεσμεύθηκε να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, για την τουριστική προβολή του Κάστρου του Γερακίου, αλλά και για τη συνολική ανάδειξη της Λακωνίας, της οποίας -όπως είπε- οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία και το φυσικό περιβάλλον της, την καθιστούν ιδανικό τουριστικό προορισμό.»


Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE