ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 1 ου ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗΔ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 1ου ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ


Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023 ξεκινούν οι διαλέξεις και οι εργασίες του πρώτου Θερινού Σχολείου που θα πραγματοποιηθεί στη Σπάρτη από τις 4 έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2023.

Το 1ο Θερινό Σχολείο είναι αποτέλεσμα του τριετούς Συμφώνου Συνεργασίας (2023- 2025) τριών φορέων εκπαίδευσης και πολιτισμού: του Πανεπιστημίου Ρώμης, Τμήματος Κλασικής Αρχαιολογίας, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού και του Ινστιτούτου Σπάρτης.

Με ιδιαίτερη χαρά αναμένουν οι συνεργαζόμενοι φορείς τη διεξαγωγή των διαλέξεων, την πραγματοποίηση επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία στην Σπάρτη, στην Αρχαία Ολυμπία και sτο Μυστρά καθώς και πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και μουσικών εκδηλώσεων.

Από τις 4 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2023, θα δοθεί η ευκαιρία σε 42 Ιταλούς φοιτητές και μαθητές να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες και να ενισχύσουν το επαγγελματικό τους δίκτυο μέσα από καθημερινές επιστημονικές διαλέξεις, συζητήσεις και επισκέψεις, να θέσουν ερωτήσεις στα εκπαιδευτικά εργαστήρια, να ανταλλάξουν ιδέες και να προωθηθεί μια διαπολιτισμική συνεργασία με στόχο να εντρυφήσουν στην αρχαία και τη Βυζαντινή ιστορία.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα φιλοξενήσει καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας Καθηγητές, μαθητές και φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης Unitelma Sapienza με επικεφαλής την Καθηγήτρια Rita Sassu προσφέροντας μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία.

Οι εργασίες του 1 ου Θερινού Σχολείου θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα και είναι ανοιχτές σε Έλληνες μαθητές και φοιτητές κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με το Ινστιτούτο Σπάρτης

( Τηλ: 273 10 89 800, Κιν: 6944602206 Email: institoutospartis@gmail.com)

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023, στη Σελλασία, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με την Ελληνική λαογραφική παράδοση και τους παραδοσιακούς χορούς, ενώ το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2023, στο Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού (ΙΝΕΒΥΠ) στο Μυστρά, θα παρακολουθήσουν το Συμπόσιο με τίτλο «Γεώργιος Γεμιστός, ο διαχρονικός κι επίκαιρος ανθρωπιστής φιλόσοφος του Μυστρά απαντά στις κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις της εποχής μας» με στόχο να αποκτήσουν πολύτιμες εκπαιδευτικές εμπειρίες εκτός της αίθουσας διδασκαλίας.

Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης κ Αναστασία Κανελλοπούλου εξέφρασε την ικανοποίηση του ΔΣ και τόνισε ότι η συνεργασία με τα συμμετέχοντα Πανεπιστήμια αποτελεί μεγάλη καινοτομία για το Ινστιτούτο Σπάρτης και για την Σπάρτη, αφού με το συντονισμό του ποικίλου προγράμματος του 1ου Θερινού Σχολείου δημιουργείται μια πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και γνώσεων, αμοιβαίας ανάπτυξης και δικτύωσης μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης που οδηγεί στην διεύρυνση τόσο των πνευματικών οριζόντων, όσο και της διεθνούς παρουσίας και συνεργασίας της Σπάρτης.

Η Σπάρτη , οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Ινστιτούτο Σπάρτης είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους καθηγητές, τους μαθητές και τους φοιτητές από την Ιταλία με την ευχή για επιτυχή συνεργασία, αποτελεσματική έκβαση και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη των εκπαιδευτικών εργασιών.

Από το ΔΣ


Σχόλια

ΘΑΝΟΣ ΜΙΧΕΛΟΓΓΟΝΑΣ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

AIVALI HOTEL

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΠΡΟΣΟΧΗ! Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Ζητείται Νοσηλευτικό προσωπικό από τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεώς Μάνης

ΛΑΚΩΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ: έπειτα από διαπληκτισμό 45χρονος πυροβόλησε 33χρονο

ΒΑΛΙΩΤΗΣ: "Καλώ την ανάδοχο εταιρεία να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των έργων σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις."

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ