Βασσαράς: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και βράβευση δωρητώνΤην Κυριακή 20 Αυγούστου 2023, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βασσαρά, τελέσθηκαν η ακολουθία του Όρθρου και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε υπό του σεπτού Ποιμενάρχη μας, Ιερό Μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αειμνήστων ευεργετών, δωρητών, συνδρομητών και αφιερωτών του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος κατά το τρέχον έτος συμπληρώνει 200 χρόνια από το έτος της ανεγέρσεώς του, το 1823.

Ύστερα από το Ιερό Μνημόσυνο, μίλησε ο Σεβασμιώτατος σχετικά με τη διαχρονική προσφορά στον Ναό των δωρητών, οι οποίοι κατά πλειονότητα είναι απόδημοι Βασσαραίοι.

Ακολούθως έλαβε τον λόγο, ο εφημέριος Βασσαρά, Αιδεσιμώτατος π. Ανάργυρος Γαλάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό του Ιερού Ναού, από το έτος ανεγέρσεώς του έως την τελευταία περίοδο της αποκαταστάσεώς του ως Μνημείου, καθώς και της συντηρήσεως των τοιχογραφιών του, του ξυλόγλυπτου τέμπλου και των ιερών εικόνων του.

Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο η απονομή τιμητικών διπλωμάτων του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού, προς τους μεγάλους δωρητές, οι οποίοι συνέβαλαν με την οικονομική προσφορά τους, στην ολοκλήρωση του έργου: «Αποκατάσταση Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Βασσαρά», υπό την επίβλεψη της αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, κατά το πρώτο μισό της δεκαετίας του 2000, καθώς και στους δωρητές της αποκαταστάσεως του τέμπλου του Ναού, όπως και της πρόσφατης έκδοσης του Ιστορικού του, έργο του συγγραφέα κ. Νικολάου Ι. Κουφού.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βασσαρά, κ. Δημήτριος Σταυρόπουλος, απένειμε εκ μέρους του Κοινοτικού Συμβουλίου, τιμητική πλακέτα, προς τον εφημέριο της Ενορίας, π. Ανάργυρο Γαλάνη, «Για την πολύχρονη προσφορά και καρποφόρα διακονία του στην Ενορία Βασσαρά».

Μετά το πέρας των ανωτέρω Επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Βασσαρά, παρετέθη δεξίωση, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου στον χώρο καταστήματος του χωριού, κατά την οποία, ο Βασσαραίος εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Νικόλαος Κουφός, απηύθυνε χαιρετισμό, προς τον Σεβασμιώτατο και όλους τους παρισταμένους, τονίζοντας στην ομιλία του, την ιδιαίτερη σημασία της ιστορικής αυτής ημέρας για τον Ναό και τους όπου γης ευρισκομένους Βασσαραίους.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε τον κύριο Κουφό και όλους τους Βασσαραίους, κυρίως δε τους αποδήμους, για το ενδιαφέρον τους για τον Ιερό Ναό του χωριού τους και επισήμανε την ανάγκη της επισκευής όλων των σπιτιών του χωριού, ώστε να μπορούν να διαμένουν σ’ αυτά τα παιδιά των μεταναστών, όταν έρχονται στην Ελλάδα και έτσι να διατηρούν την επαφή τους με τον χώρο, τις παραδόσεις και την πολιτιστική κληρονομιά του ιστορικού Βασσαρά.
Σχόλια

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

AIVALI HOTEL

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ ΚΕΕΜ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ: "Με καλή συμπεριφορά , με ευγένεια, σεβασμό, και καλές τιμές, κερδίζοντας αυτά τα παιδιά τους κάνουμε πρεσβευτές μιας θετικής εικόνας για την πόλη μας."

ΒΑΛΙΩΤΗΣ: "Καλώ την ανάδοχο εταιρεία να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των έργων σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις."

"Από την πρώτη μέρα ήμουν εκεί. Σήμερα ήρθα."

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΠΑΡΤΗ: ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ