Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου: Ιστορική βαθμολογία 100 / 100 στα OLYMP TASTE AWARDS 2023Ιστορική βαθμολογία 100 / 100 στα OLYMP TASTE

AWARDS 2023 για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

• Το 100 / 100 αποτελεί την υψηλότερη βαθμολογία που έχει δοθεί διαχρονικά από τους κριτές στο διεθνή διαγωνισμό γαστρονομίας OLYMP TASTE AWARDS

• Τιμήθηκαν με το απόλυτο 13 στα 13, από τους διακεκριμένους chef και γευσιγνώστες του διαγωνισμού

• Συγκέντρωσαν 5 πλατινένια, 7 χρυσά και 1 ασημένιο βραβείο

• Δημιουργήθηκε νέο παγκόσμιο ρεκόρ 782 διεθνών βραβείων


Μια εξαιρετικά τιμητική διάκριση από επαγγελματίες της γεύσης για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον 8ο διεθνή διαγωνισμό γαστρονομίας OLYMP TASTE AWARDS 2023, που αποτελεί έναν διεθνή διαγωνισμό υψηλής γαστρονομίας και εξειδικευμένης αξιολόγησης ποιοτικών τροφίμων, από διακεκριμένους chef και γευσιγνώστες.

Από 1 έως 8 Ιουλίου 2023, πραγματοποιήθηκε για 8η χρονιά συνάντηση των καλύτερων παραγωγών υψηλής γαστρονομίας τροφίμων από χώρες του εξωτερικού και την Ελλάδα, μέσα από μια μοναδική διοργάνωση με θέμα την γευσιγνωσία μοναδικών προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα.

Τα εξεταζόμενα δείγματα υψηλής ποιότητας που συμμετείχαν ήταν εκατοντάδες και δοκιμάστηκαν από πολυάριθμο πάνελ κριτών υπό την αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, της κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, τον όμιλο για την UNESCO Πειραιώς, της CEUCO, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Acropolis - Chef's Club of Attica» μαζί με ειδικούς του χώρου της γαστρονομίας από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας & Ηπείρου καθώς και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας.

Η αξιολόγηση των δειγμάτων έγινε από το Olymp Awards Chef’s Jury Panel, με Panel Leader τον Κωνσταντίνο Μουζάκη, Μr.Chef Europe 2015, Director Gastronomy Club Unesco, Member WACS, και μέλη της ομάδας κριτών με πολλά γνωστά ονόματα του χώρου από το σύμπλεγμα γνώσης και πείρας του πάνελ των κριτών. Ενδεικτικά αναφέρονται οι πολύ γνωστοί αρχιμάγειρες της Ελληνικής προεδρίας της Δημοκρατίας, Θανάσης Σκούρας και Βασίλης Μπέκας,

Να σημειωθεί ότι όλα τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, δοκιμάστηκαν από τους κριτές με την «τυφλή» μέθοδο, χωρίς συσκευασία, και χωρίς κανενός είδους διακριτικό στοιχείο. Σε κάθε προϊόν αποδόθηκε ένας κωδικός αριθμός για να διασφαλιστεί η αξιόπιστη παρακολούθησή τους.

Κάθε κριτής – γευσιγνώστης πραγματοποιούσε μια οργανοληπτική ανάλυση του προϊόντος που δοκίμαζε, και κατέγραφε μια αριθμητική βαθμολογία στο αντίστοιχο φύλλο αξιολόγησης η οποία αντιπροσώπευε τη γενική αίσθηση απόλαυσης καθώς και άλλα κριτήρια, όπως όψη, οσμή, υφή, γεύση και αίσθηση στο στόμα.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό υψηλής γαστρονομίας OLYMP TASTE AWARDS 2023, με έξι δείγματα επιτραπέζιων ελιών και επτά ελαιόλαδα gourmet και βιολογικά.

Συγκεντρώνοντας ιστορικές και εξαιρετικά υψηλές βαθμολογίες από τους κριτές του διαγωνισμού, μεταξύ άλλων τιμήθηκαν και για τα δεκατρία (13) ελαιοπροϊόντα με τα οποία συμμετείχαν, με πολύ υψηλές βραβεύσεις, που είναι:

• 5 πλατινένια βραβεία με βαθμολογίες άνω του 96 %,

• 7 χρυσά βραβεία και βαθμολογίες έως 95 %

• 1 ασημένιο βραβείο με βαθμολογία έως 85 %.

Ειδικότερα τα ελαιοπροϊόντα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου «Βιολογικές ελιές ΚΑΛΑΜΩΝ» και «Ελιές gourmet ΤΈΛΙΕΣ» τιμήθηκαν με μια πολύ σπάνια και ιστορική βαθμολογία 100 πόντων (100 / 100) και Πλατινένιο βραβείο από τους ειδικούς, τους chef και τους γευσιγνώστες του διεθνή διαγωνισμού OLYMP TASTE AWARDS 2023, ενώ πολύ κοντά και με πολύ υψηλή βαθμολογία 98 πόντων (98/100) βρέθηκε και το ελαιοπροϊόν των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου «Ελιές gourmet ΜΗΛΕΝΙΕΣ».

Ταυτόχρονα δύο γαστρονομικά ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, το «Flavored Gourmet ENIGMA» και το «OLEOASTRON gourmet evoo» βρέθηκαν στην κορυφή του διαγωνισμού με βαθμολογία 99 πόντων (99 / 100) και τιμήθηκαν με Πλατινένιο βραβείο.

Οι τόσο τιμητικές αυτές βαθμολογίες του 100 / 100 ειδικά, αποτελούν το απόλυτο και ιστορικό ρεκόρ βαθμολογίας που έχει δοθεί σε διαγωνιζόμενα προϊόντα, από το ξεκίνημα του γαστρονομικού διαγωνισμού OLYMP TASTE AWARDS, έως σήμερα. Αξίζει σημειολογικά να σημειωθεί ότι εξαιρετικά σπάνια υφίσταται βαθμολογία 100 / 100 σε διεθνή διαγωνισμό υψηλής ποιότητας και γαστρονομίας.

Αποτελεί μια ιστορική στιγμή και μια πολύ σημαντική διεθνή επιβράβευση η επίτευξη των συγκεκριμένων βαθμολογιών για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.

Αναλυτικά τα gourmet και βιολογικά προϊόντα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου που βραβεύθηκαν για το 2023, είναι:

Βιολογικές ελιές ΚΑΛΑΜΩΝ - Πλατινένιο 100 %

ΤΕΛΙΕΣ gourmet ελιές – Πλατινένιο 100 %

Flavored Gourmet ENIGMA – Πλατινένιο 99 %

OLEOASTRON Gourmet Evoo – Πλατινένιο 99 %

ΜΗΛΕΝΙΕΣ gourmet ελιές – Πλατινένιο 98 %
MAJESTIC Blend evoo – Χρυσό 95 %

MASTERPIECE Blend evoo – Χρυσό 95 %

TREASURE blend evoo – Χρυσό 94 %

SYLLEKTIKON Gourmet evoo – Χρυσό 94 %

ΒΑΛΣΑΜΙΚΕΣ gourmet ελιές – Χρυσό 93 %

ΠΙΝΕΛΙΕΣ ελιές με ούζο - Χρυσό 92 %

GEMSTONE Gourmet evoo – Χρυσό 91 %

ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΕΣ gourmet ελιές – Ασημένιο 85 %

Είναι ιδιαίτερη τιμή για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, να αναγνωρίζονται τα ελαιοπροϊόντα που παράγουν από τους επαγγελματίες chef της γεύσης και του fine dining, για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους στο χώρο της γαστρονομίας.

Οι δεκατρείς (13) πολύ μεγάλες αυτές βραβεύσεις, στα OLYMP TASTE AWARDS 2023, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 782 διεθνών βραβείων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, από την Σπάρτη Λακωνίας και αποτελούν ένα παγκόσμιο ρεκόρ διεθνών βραβεύσεων, για Έλληνα Single Estate και Terroir ελαιοπαραγωγό.

Σχόλια

ΘΑΝΟΣ ΜΙΧΕΛΟΓΓΟΝΑΣ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

AIVALI HOTEL

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ: "έδιναν εμπιστευτικές πληροφορίες σε άλλες παρατάξεις για να τις καλοπιάσουν και κοίταζαν μόνο τον εαυτούλη τους!"

Ζητείται Νοσηλευτικό προσωπικό από τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεώς Μάνης

"ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΗ ΜΟΥ"

"διέρρεαν "επικυρωμένες" φημολογίες, στις οποίες το όνομά μου ταυτιζόταν με την υποστήριξη συγκεκριμένου συνδυασμού"

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ