ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΕΝΟΨΕΙ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΤην ετοιμότητα του Δήμου Ευρώτα και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Περιφέρειας, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που αρχίζει από την 1η Μαϊου 2023, επαναβεβαίωσαν τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ευρώτα, κατά τη συνεδρίασή τους στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Ευρώτα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξ αιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «Ιόλαος», καθώς και η ετοιμότητα των υπηρεσιών που εμπλέκονται σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας, η διασφάλιση της επικοινωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ο συντονισμός των υπηρεσιών και η αξιοποίηση των εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος: «Ο Δήμος Ευρώτα ίδρυσε από το 2013 τον πρώτο Εθελοντικό Σταθμό Β΄ Τάξης στη Μυρτιά, ο οποίος αυτή τη στιγμή διαθέτει πέντε μόνιμους πυροσβέστες και περίπου 50 εθελοντές. Πέρυσι ιδρύθηκε και λειτουργεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κροκεών με μόνιμο προϊστάμενο και περίπου 30 εθελοντές. Ο Δήμος Ευρώτα πρωτοπορεί στο ζήτημα του εθελοντισμού, ενώ επανδρώνει και δικό του Πυροφυλάκιο στην Τοπική Κοινότητα της Γράμμουσας. Από τα κονδύλια που λαμβάνουμε σε ετήσια βάση, περισσότερα από τα μισά δίνονται σε προσλήψεις εθελοντών, οι οποίοι βρίσκονται όλο τον χρόνο επί ποδός όποτε χρειαστεί, ενώ τα υπόλοιπα ενισχύουν έργα για την καλύτερη πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Ευρώτα, Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ευρώτα, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Λακωνίας, εκπρόσωπος του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) Σπάρτης, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μολάων, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, ο Διοικητής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Μυρτιάς, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κροκεών, ο Δασάρχης Γυθείου και εκπρόσωπος του Δασάρχη Σπάρτης, ο Λιμενάρχης Γυθείου, και εκπρόσωποι Εθελοντών Πυροσβεστών, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας και του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Νομού Λακωνίας.


Σχόλια

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η ΣΠΑΡΤΗ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ STUDIO "ΑΝΟΧΗΣ"

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE