ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣΤην Δευτέρα 8 Μάϊου, οι πέντε υποψήφιοι βουλευτές Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (Σταύρος Αραχωβίτης, Παναγιώτα Παπαγιαννοπούλου, Άντα Σταματάκου, Αλέξης Τσαλπατούρος και Σουλβάν Υμέρι) πραγματοποίησαν επισκέψεις σε υπηρεσίες που εδρεύουν στην Σπάρτη. Οι υποψήφιοι συνοδεύονταν από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας, με επικεφαλής τον Συντονιστή Παναγιώτη Κουμουνδούρο.

Πρώτος σταθμός ήταν η τοπική ΔΟΥ - Εφορία (ΑΑΔΕ), όπου οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους και κατέγραψαν τα ζητήματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας. Αναδείχθηκε το ζήτημα της σοβαρής έλλειψης προσωπικού, λόγω αποχωρήσεων. Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε και η μεγάλη συσσώρευση οφειλών από πολίτες και επιχειρήσεις, ως αποτέλεσμα της γενικότερης οικονομικής δυσκολίας που αντιμετωπίζει η κοινωνίας.

Στην συνέχεια, οι υποψήφιοι βουλευτές επισκέφθηκαν την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας. Παρά την υψηλή επιστημονική κατάρτιση του προσωπικού, τέθηκαν υπόψη των υποψηφίων τα προβλήματα που σχετίζονται με την γραφειοκρατία και την έλλειψη ψηφιοποίησης των εγγράφων αρμοδιότητας της υπηρεσίας.

Επόμενος σταθμός ήταν η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης, όπου επίσης αναδείχθηκαν τα ζητήματα της υποστελέχωσης, καθώς και της διαπιστωμένης αδυναμίας των πολιτών να ανταπεξέλθουν στην έγκαιρη εξόφληση των οφειλών τους, ως αποτέλεσμα της γενικότερης ακρίβειας που μαστίζει την κοινωνία.

Ακολούθησε επίσκεψη στα γραφεία του ΕΦΚΑ, όπου οι εργαζόμενοι ανέδειξαν και εκεί την έλλειψη προσωπικού, αλλά και τα οργανωτικά ζητήματα του φορέα, που έχουν σαν συνέπεια την επιβράδυνση της διαδικασίας εξυπηρέτησης των πολιτών.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης ήταν τα γραφεία της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, όπου οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ με λύπη ενημερώθηκαν ότι πλήθος εργαζομένων απασχολείται μέσω εργολάβων ή άλλων ευέλικτων μορφών και μάλιστα με ιδιαίτερα χαμηλές αποδοχές. Όπως ενημερωθήκαμε, απασχολείται εργολαβικό προσωπικό όχι μόνο για την διεκπεραίωση διοικητικών διαδικασιών, αλλά και για την εξυπηρέτηση τεχνικών θεμάτων, που προϋποθέτουν την επένδυση από πλευράς ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας σε προσωπικό χωρίς σταθερή σχέση εργασίας. Παράλληλα, τέθηκε υπόψη των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η διαπιστωμένη αδυναμία της πλειονότητας των πολιτών να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, πράγμα που έχει οδηγήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε απόγνωση. Αναφορικά με την ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ, οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι σαφείς, για τον πλήρη δημόσιο έλεγχο των δικτύων ενέργειας, καθώς και για την βάσιμη παρέμβαση του Δημοσίου ως προς την διαμόρφωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό των πρώτων 50 ημερών διακυβέρνησης της χώρας.

Για το σύνολο των κρατικών υπηρεσιών, παραμένει το πρόβλημα της υποστελέχωσης σε τακτικό προσωπικό. Ένα πρόβλημα που αδικαιολόγητα παραμένει με υπαιτιότητα της κυβέρνησης, την ίδια στιγμή που πλήθος εργαζομένων προσλαμβάνεται με αδιαφανή κριτήρια, εκτός του μηχανισμού του ΑΣΕΠ, σε οργανισμούς του δημοσίου και με έμφαση στις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Το “επιτελικό κράτος” που δημιούργησε η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να σχετίζεται με τον χαμηλό βαθμό εξυπηρέτησης των πολιτών από τις διάφορες υπηρεσίες σε τρέχοντα ζητήματα της καθημερινότητας. Η επιτακτική ανάγκη για “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ” αφορά εξίσου την αναδιοργάνωση των διαδικασιών εξυπηρέτησης των πολιτών και έναν δίκαιο τρόπο για την έγκαιρη και ουσιαστική στελέχωση κάθε υπηρεσίας.
.Σχόλια

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Το παραθαλάσσιο χωριό της Λακωνίας που δεν το βλέπεις από πουθενά...

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΡΧΗ ΣΕΖΟΝ

ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΗΚΑΝ ΑΘΗΝΑ

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ