ΕΥΡΩΤΑΣ - ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 


                                Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Ε Υ Ρ Ω Τ Α Σ

Το Ινστιτούτο Σπάρτης στην προσπάθειά του να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και να συμβάλει στην απόδοσή τους σε χρήση τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες, ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια για την σύνδεση της πόλης της Σπάρτης και των περιχώρων με το μεγάλο σε ιστορική μνήμη ποταμό μας, τον Ευρώτα.

Η πρώτη πρωτοβουλία είναι η υποβολή πρότασης για την πραγματοποίηση ενός πρωτότυπου μουσικού και χορευτικού έργου με τίτλο ΕΥΡΩΤΑΣ στο πρόγραμμα ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ το οποίο χειρίζεται εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού η Εθνική Λυρική Σκηνή .

Η πρόταση του Ινστιτούτου Σπάρτης εγκρίθηκε και θα δοθούν δύο παραστάσεις στις 20 και στις 21 Ιουλίου 2023, ενώ θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα για το πώς η πόλη και η ευρύτερη περιοχή μπορεί να προστατέψει το ποτάμι της αναπτύσσοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που θα το καταστήσουν φιλικό προς τους κατοίκους και προς τους επισκέπτες της περιοχής.

Για την πραγματοποίηση του μουσικοχορευτικού προγράμματος ΕΥΡΩΤΑΣ θα εργαστούν 7 μουσικοί , χορογράφοι και χορευτές και το έργο θα είναι πρωτότυπο και αφιερωμένο στον Ευρώτα.

Ο Ευρώτας είναι ένας ακόμα τεράστιος θησαυρός του Δήμου Σπάρτης που περιμένει μαραζωμένος , βιασμένος και αναξιοποίητος να υπάρξουν πρωτοβουλίες προστασίας και ανάδειξής του.

Το Ινστιτούτο Σπάρτης , μέσα από τις παραπάνω πρωτοβουλίες του, θα συμβάλει σε κάθε προσπάθεια αξιοποίησης και αυτού του θησαυρού μας με όλες του τις δυνάμεις
και προς τούτο ελπίζουμε στην συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών και των θεσμικών φορέων , αλλά κυρίως προσδοκάμε την μαζική συμμετοχή των πολιτών που θα κληθούν να υπερασπισθούν την μεγάλη αξία του ΕΥΡΩΤΑ.


Από το ΔΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης


Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ