ΕΥΡΩΤΑΣ - ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 


                                Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Ε Υ Ρ Ω Τ Α Σ

Το Ινστιτούτο Σπάρτης στην προσπάθειά του να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και να συμβάλει στην απόδοσή τους σε χρήση τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες, ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια για την σύνδεση της πόλης της Σπάρτης και των περιχώρων με το μεγάλο σε ιστορική μνήμη ποταμό μας, τον Ευρώτα.

Η πρώτη πρωτοβουλία είναι η υποβολή πρότασης για την πραγματοποίηση ενός πρωτότυπου μουσικού και χορευτικού έργου με τίτλο ΕΥΡΩΤΑΣ στο πρόγραμμα ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ το οποίο χειρίζεται εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού η Εθνική Λυρική Σκηνή .

Η πρόταση του Ινστιτούτου Σπάρτης εγκρίθηκε και θα δοθούν δύο παραστάσεις στις 20 και στις 21 Ιουλίου 2023, ενώ θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα για το πώς η πόλη και η ευρύτερη περιοχή μπορεί να προστατέψει το ποτάμι της αναπτύσσοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που θα το καταστήσουν φιλικό προς τους κατοίκους και προς τους επισκέπτες της περιοχής.

Για την πραγματοποίηση του μουσικοχορευτικού προγράμματος ΕΥΡΩΤΑΣ θα εργαστούν 7 μουσικοί , χορογράφοι και χορευτές και το έργο θα είναι πρωτότυπο και αφιερωμένο στον Ευρώτα.

Ο Ευρώτας είναι ένας ακόμα τεράστιος θησαυρός του Δήμου Σπάρτης που περιμένει μαραζωμένος , βιασμένος και αναξιοποίητος να υπάρξουν πρωτοβουλίες προστασίας και ανάδειξής του.

Το Ινστιτούτο Σπάρτης , μέσα από τις παραπάνω πρωτοβουλίες του, θα συμβάλει σε κάθε προσπάθεια αξιοποίησης και αυτού του θησαυρού μας με όλες του τις δυνάμεις
και προς τούτο ελπίζουμε στην συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών και των θεσμικών φορέων , αλλά κυρίως προσδοκάμε την μαζική συμμετοχή των πολιτών που θα κληθούν να υπερασπισθούν την μεγάλη αξία του ΕΥΡΩΤΑ.


Από το ΔΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης


Σχόλια

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η ΣΠΑΡΤΗ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ STUDIO "ΑΝΟΧΗΣ"

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE