ΤΟΕΒ ΤΡΙΝΑΣΟΥ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑΣε εκτενή παρουσίαση του κλειστού αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Τρινάσου, προχώρησαν, σήμερα Μ. Τρίτη 11 Απριλίου 2023, ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης και ομάδα μελετητών του εν λόγω έργου, κατά τη διάρκεια σχετικής ενημερωτικής εκδήλωσης που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας.

Χαιρετίζοντας την ενημερωτική εκδήλωση ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος, καλωσόρισε τόσο τον κ. Παπαγιαννίδη και τους μελετητές, λέγοντας ότι πρόκειται για «ένα έργο που ακούμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια», το οποίο «παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά», μετά την έγκριση της σχετικής μελέτης και την αναμενόμενη για τον προσεχή Σεπτέμβριο έγκριση χρηματοδότησης και δημοπράτησής του.

«Ο Δήμος Ευρώτα μπαίνει σε άλλη τροχιά. Όχι μόνο με το κλειστό αρδευτικό δίκτυο ΤΟΕΒ Τρινάσου, αλλά και μετά την έγκριση χρηματοδότησης του νέου αρδευτικού δικτύου ‘Μικρών Νιάτων’ Αγίου Δημητρίου, ύψους περίπου 1.945.000 ευρώ», τόνισε ο κ. Βέρδος, διαβεβαιώνοντας ότι η δημοτική αρχή δραστηριοποιείται επ’ ωφελεία όλων των δημοτών.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Ευρώτα, τονίζοντας ότι ο Δήμος επιδεικνύει μεγάλη διεκδικητικότητα σε ό,τι αφορά σε εντάξεις έργων σε προγράμματα χρηματοδότησης. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγιαννίδης, ο Δήμος Ευρώτα πετυχαίνει εντάξεις και χρηματοδοτήσεις έργων που θεωρούνται κοινοτικά και άρα ανταγωνιστικά – δεν πρόκειται απλώς για προγράμματα όπως το «Αντώνης Τρίτσης», για τα οποία λαμβάνεται υπόψη ο πληθυσμιακός παράγοντας.

Ο κ. Παπαγιαννίδης αναφέρθηκε, γενικότερα, στα σημαντικά έργα που έχουν εγκριθεί, ενώ αμέσως μετά, η ομάδα των μελετητών του έργου του κλειστού αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Τρινάσου, παρείχε λεπτομερή περιγραφή των τεχνικών προδιαγραφών του έργου.

Κλείνοντας την παρουσίαση, μετά και από το σχετικό κάλεσμα του κ. Παπαγιαννίδη, ο Δήμαρχος Ευρώτα ευχαρίστησε προσωπικά τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, τονίζοντας την αγαστή συνεργασία του με τον Δήμο και τα θετικά αποτελέσματα της συνεργασίας αυτής. «Ως Δήμαρχος είμαι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των δημοτών, του ΤΟΕΒ και της κυβέρνησης και είναι χρέος μας να κάνουμε μελέτες και να μπορούμε να τις χρηματοδοτήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρδος, τονίζοντας ο Δήμος Ευρώτα έχει ήδη υποβάλλει και άλλες μελέτες και αναμένει τη χρηματοδότησή τους. Επίσης, ο κ. Βέρδος έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συμβολή της αναπτυξιακής εταιρίας ΠΑΡΝΩΝ, στην οποία συμμετέχει και ο Δήμος, όσον αφορά στη σύνταξη μελετών, όπως το αρδευτικό δίκτυο των «Μικρών Νιάτων» Αγίου Δημητρίου, η χρηματοδότηση του οποίου εγκρίθηκε εσχάτως με απόφαση του κ. Παπαγιαννίδη.Σε νέο Πρόγραμμα το Αρδευτικό ΚροκεώνΑναφερόμενος, επίσης, στο έργο του αρδευτικού Κροκεών, το οποίο δεν εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό εργαλείο, διευκρίνισε ότι αρμόδια για την κατάθεση περιβαλλοντικής μελέτης ήταν η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Πελοποννήσου, η οποία, λόγω υποστελέχωσης, δεν κατόρθωσε να υποβάλλει εμπροθέσμως τη σχετική μελέτη. Σε κάθε περίπτωση, όπως πρόσθεσε ο κ. Βέρδος, ο φάκελος για το αρδευτικό Κροκεών αναμένεται να υποβληθεί για χρηματοδότηση από νέο Πρόγραμμα.

Ο κ. Βέρδος ευχαρίστησε ιδιαίτερα, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Τρινάσου, λέγοντας ότι μέσα από τη συνεννόηση και τη συνεργασία, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ένα μεγάλο έργο για την περιοχή. Εκτίμησε, μάλιστα, δεδομένων και των διαδικασιών, ότι το έργο θα ξεκινήσει να υλοποιείται εντός των πρώτων μηνών του επόμενου έτους.

Να σημειωθεί ότι παρόντες στην εκδήλωση, εκτός από τον Πρόεδρο και τα μέλη Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Τρινάσου, ήταν οι βουλευτές Ν.Δ. Λακωνίας, κ.κ. Αθανάσιος Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Περιβάλλοντος, κ. Νίκων Τζινιέρης, οι Αντιδήμαρχοι Ευρώτα, κ.κ. Παναγιώτης Λυμπέρης και Ζαχαρίας Μπούτσαλης, ο επικεφαλής του τμήματος Εγγείων Βελτιώσεων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Λακωνίας, κ. Γεώργιος Μπουραζάνης, ο πρώην Νομάρχης Λακωνίας, κ. Κωνσταντίνος Φούρκας, οι υποψήφιοι βουλευτές Ν.Δ. Λακωνίας, κ.κ. Μαρία Φραγκή και Μιχάλης Σταματάκος, υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Ευρώτα και πλήθος δημοτών.


Σχόλια

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Το παραθαλάσσιο χωριό της Λακωνίας που δεν το βλέπεις από πουθενά...

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΡΧΗ ΣΕΖΟΝ

ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΗΚΑΝ ΑΘΗΝΑ

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ