ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρουσίαση βιβλίου: Σταύρος Ι. Αρβανιτόπουλος, Η πόλη του Μυστρά (1262-1460). Η πολεοδομική οργάνωση και η λειτουργία ενός υστεροβυζαντινού αστικού συγκροτήματος

Το Σάββατο 1η Απριλίου και ώρα 18.00 παρουσιάστηκε στις κατάμεστες αίθουσες του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στο Μυστρά η δίτομη έκδοση του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού: Σταύρος Ι. Αρβανιτόπουλος, Η πόλη του Μυστρά (1262-1460). Η πολεοδομική οργάνωση και η λειτουργία ενός υστεροβυζαντινού αστικού συγκροτήματος.

Την έκδοση παρουσίασαν η Δρ Ευαγγελία Πάντου, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, η Δρ Ασπασία Λούβη-Κίζη, αρχαιολόγος-βυζαντινολόγος, και ο Δρ Κλήμης Ασλανίδης, επίκουρος καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης. Το συντονισμό ανέλαβε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαχαριάς, Κοσμήτωρ Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Διευθυντής Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, η Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αν. Καθηγήτρια Ιωάννα Σπηλιοπούλου, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι φορέων και ιδρυμάτων, αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος του ΙΝΕΒΥΠ-Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μέλη των Φίλων της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής και του εν Αθήναις Συνδέσμου των Μεγαλοσχολιτών που ήλθαν από τη Χαλκίδα, τη Ναύπακτο, την Αθήνα ειδικώς για την περίσταση, καθώς και πλήθος κόσμου από τη Σπάρτη και το Μυστρά.


Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ