ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρουσίαση βιβλίου: Σταύρος Ι. Αρβανιτόπουλος, Η πόλη του Μυστρά (1262-1460). Η πολεοδομική οργάνωση και η λειτουργία ενός υστεροβυζαντινού αστικού συγκροτήματος

Το Σάββατο 1η Απριλίου και ώρα 18.00 παρουσιάστηκε στις κατάμεστες αίθουσες του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στο Μυστρά η δίτομη έκδοση του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού: Σταύρος Ι. Αρβανιτόπουλος, Η πόλη του Μυστρά (1262-1460). Η πολεοδομική οργάνωση και η λειτουργία ενός υστεροβυζαντινού αστικού συγκροτήματος.

Την έκδοση παρουσίασαν η Δρ Ευαγγελία Πάντου, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, η Δρ Ασπασία Λούβη-Κίζη, αρχαιολόγος-βυζαντινολόγος, και ο Δρ Κλήμης Ασλανίδης, επίκουρος καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης. Το συντονισμό ανέλαβε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαχαριάς, Κοσμήτωρ Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Διευθυντής Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, η Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αν. Καθηγήτρια Ιωάννα Σπηλιοπούλου, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι φορέων και ιδρυμάτων, αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος του ΙΝΕΒΥΠ-Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μέλη των Φίλων της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής και του εν Αθήναις Συνδέσμου των Μεγαλοσχολιτών που ήλθαν από τη Χαλκίδα, τη Ναύπακτο, την Αθήνα ειδικώς για την περίσταση, καθώς και πλήθος κόσμου από τη Σπάρτη και το Μυστρά.


Σχόλια

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

IL POSTO

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΟΡΒΗΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Το παραθαλάσσιο χωριό της Λακωνίας που δεν το βλέπεις από πουθενά...

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΡΧΗ ΣΕΖΟΝ

Λακωνία: Δείτε γιατί συνέλαβαν 2 άτομα

AIVALI HOTEL

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ