ΤΟΕΒ ΤΡΙΝΑΣΟΥ: Η Ένωση Δυνάμεων πάντα έχει αποτέλεσμα.


Δελτίο Τύπου

Νεοκλής Κρητικός για τον ΤΟΕΒ ΤΡΙΝΑΣΟΥ: Η Ένωση Δυνάμεων πάντα έχει αποτέλεσμα.


Σήμερα Τρίτη 11 Απρίλιου από τον κ. Δ. Παπαγιαννιδη Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ, παρουσίαση της ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ για το έργο ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΕΒ ΤΡΙΝΑΣΟΥ.

Νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος και χαρούμενος, αφού ως νέος βουλευτής έβαλα και το δικό μου λιθαράκι για να "ξαναζωντανέψει" ένα έργο το οποίο έχει ξεκινήσει από το μακρινό 2008. Μετά από συνεχείς παροτρύνεις αγροτών της περιοχής και αφού μελέτησα με τους συνεργάτες μου το θέμα, γυρίζοντας 15 χρόνια πίσω, συγκροτήσαμε ολοκληρωμένο πολυσέλιδο φάκελο, τον οποίο επισύναψα σε σχετική ερώτηση στη Βουλή στις 4 Σεπτεμβρίου 2020, προς τον αρμόδιο τότε υπουργό κ. Μ. Βορίδη. Συγχρόνως παρέδιδα όλο το υλικό, το οποίο είχα συλλέξει, σε όποιον έδειχνε ενδιαφέρον για το θέμα. Αυτή η ενέργεια και η τεκμηρίωση η οποία και καταδείκνυε και την ολιγωρία από πλευράς του κράτους να προχωρήσει το έργο, πιθανόν να ενεργοποίησε στη συνέχεια όλο το πολιτικό δυναμικό του νομού, και το ζήτημα μπήκε πρώτο στη λίστα των διεκδικήσεων από όλους. Σήμερα όλοι μας έχουμε το δικαίωμα να είμαστε ικανοποιημένοι, αφού όλοι μας έχουμε συμμετοχή στη προσπάθεια να ξεκολλήσει το έργο. Ιδιαίτερη αναφορά στους συναδέλφους βουλευτές κ. Αθανάσιο Δαβάκη και Σταύρο Αραχωβίτη, αλλά κυρίως στον κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, ο οποίος το έτρεξε με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς.

Έχει κάθε δικαίωμα και λόγο λοιπόν, να κοινοποιεί την παρακάτω δημοσίευση.


Στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ευρώτα παρουσία των βουλευτών του νομού κκ Αθανάσιου Δαβάκη, Νεοκλή Κρητικού, με τους Αντιπεριφερειάρχες Βερούτη Θεόδωρο και Νίκωνα Τζινιέρη τον Δήμαρχο Ευρώτα και μαζί με τους αγρότες από το ΤΟΕΒ ΤΡΙΝΑΣΟΥ και τοπικούς φορείς στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ευρώτα.ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΕΒ ΤΡΙΝΑΣΟΥ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ.

Προϋπολογισμός έργου 34.890.000 χωρίς ΦΠΑ, 43.263.600€ με ΦΠΑ

Με την μελέτη αυτή που εγκρίθηκε στις 7/4/2023 αρχικά δύναται να οργανωθεί η άρδευση της περιοχής, να υλοποιηθεί ένας ορθολογικός προγραμματισμός αρδεύσεων και να εξασφαλισθεί η επάρκεια αρδευτικού ύδατος για όλες τις καλλιέργειες της περιοχής. Προβλέπεται επίσης αύξηση των αποδόσεων των καλλιεργειών, ανύψωση του εισοδήματος και του βιοτικού επιπέδου του αγροτικού πληθυσμού και συγκράτηση των αγροτών της περιοχής, οι οποίοι καθώς θα διαθέτουν όλα τα σύγχρονα μέσα και θα μπορούν να ασκούν με ευκολία, χωρίς επιπλέον προσωπικό κόστος και απρόσκοπτα τις απαιτούμενες καλλιεργητικές εργασίες.

Η Δ/νση Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών του ΥΠΑΑΤ ολοκλήρωσε την διαδικασία διαμόρφωσης των Τευχών Δημοπράτησης (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων, χρονοδιάγραμμα κλπ) προκειμένου άμεσα να προχωρήσει την ένταξη στη ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 μέχρι το τέλος του 2023 και εν συνέχεια σε ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση της κατασκευής του αρδευτικού δικτύου

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ!


Με εκτίμηση

Νεοκλής Δ. Κρητικός

Βουλευτής Ν. Λακωνίας

Νέα ΔημοκρατίαΣχόλια

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ: Αναβολή του καθιερωμένου «πανηγυριού» του Αγίου Πνεύματος

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE