ΑΧΤΙΔΕΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΕΙΧΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ




Στη σημερινή προεκλογική περιοδεία μας στον πρώην Δήμο Ζάρακος, στο νότιο άκρο του όρους Πάρνων, βρεθήκαμε και στη Ρειχιά, που ήταν η πρωτεύουσά του κατά την περίοδο λειτουργίας του. Οι άνθρωποι που συναντήσαμε στο κέντρο του χωριού, ήταν κυρίως νέοι που μας υποδέχθηκαν με ευγένεια και φιλόξενα συναισθήματα. Συζητήσαμε μαζί τους στην καφετέρια του χωριού, η οποία μας άφησε έκπληκτους από τους χώρους, το περιβάλλον και τη διακόσμησή της, καθώς δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από ανάλογα αθηναϊκά καταστήματα.

Άνθρωποι υψηλού μορφωτικού επιπέδου μας είπαν ότι η Ρειχιά αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογένειες κατά τη θερινή περίοδο, ωστόσο η μόνιμη κατοικία σ’ αυτή οικογενειών με παιδιά απωθείται κατά την υπόλοιπη χρονική περίοδο, γιατί δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για νέες οικογένειες. Ένα από τα κυριότερα προβλήματα είναι τα κλειστά σχολεία λόγω έλλειψης παιδιών και η αναγκαστική μεταφορά των ολιγάριθμων νηπίων και μαθητών στο Σχολείο της Μεταμόρφωσης, που βρίσκεται στον κάμπο των Μολάων.

Τα πρόσωπα των ανθρώπων στη Ρειχιά ακτινοβολούσαν από δύναμη και αισιοδοξία παρόλα τα πρακτικά προβλήματα που βιώνουν στον τόπο καταγωγής τους. Εάν η Πολιτεία δεν υποστηρίξει άμεσα με συγκεκριμένα μέτρα τις νέες οικογένειες στα δυσπρόσιτα χωριά μας και δε δώσει κίνητρα για παραμονή σ’ αυτά, των νέων ανθρώπων, θα έχει συντελεστεί σε λίγα χρόνια ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος της ελληνικής υπαίθρου και των λιγοστών ακριτών της. Ευχαριστούμε τους νέους και τις νέες της Ρειχιάς για τη θερμή υποδοχή.

Σαραντούλα Κεφαλά – Κουφού

Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ