ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ στην ΕΡΤ3 στις 9 Απριλίου ώρα 13:30



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΡΤ3-«Κυριακή στο Χωριό ξανά» στις 9 Απριλίου ώρα 13:30


Από την συχνότητα της ΕΡΤ3, θα μεταδοθεί η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό ξανά» στις 9 Απριλίου και ώρα 13:30 με τον γνωστό και καταξιωμένο δημοσιογράφο Κωστή Ζαφειράκη ο οποίος θα μας ξεναγήσει στο Ξηροκάμπι Σπάρτης.

Τα γυρίσματα με τη συνεργασία του Δήμου Σπάρτης και του «Δικτύου για την Ανάπτυξη των Δήμων Σπάρτης-Ευρώτα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και στους δέκτες μας την Κυριακή θα έχουμε την χαρά να παρακολουθήσουμε, την προβολή της περιοχής του Ξηροκαμπίου Σπάρτης με τον παρουσιαστή κ.Κωστή Ζαφειράκη ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Σπάρτης κ.Πέτρου Δούκα.

Εκλεκτοί καλεσμένοι, ο κόσμος του Ξηροκαμπίου, παραδοσιακά χορευτικά σχήματα, εδέσματα και πολλά άλλα αναδεικνύουν την παράδοση, την μουσική, τα τοπικά προϊόντα, την παραδοσιακή κουζίνα, την αρχιτεκτονική, ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία της περιοχής παράλληλα με πολλές όμορφες ιστορίες και διηγήσεις.


Ο Δήμαρχος Σπάρτης κος.Πέτρος Δούκας, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους τους συμμετέχοντες δηλώνοντας ότι η τουριστική προβολή της περιοχής και των προϊόντων μέσα από τόσο αξιόλογες εκπομπές αποδίδουν πρόσθετη αξία στις περιοχές της περιφέρειας και στα πανέμορφα χωριά μας.

«Ευχαριστώ θερμά όλο το επιτελείο της ΕΡΤ3 και της εκπομπής της Κυριακής στο χωριό ξανά, όλων των συντελεστών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξηροκαμπίου και τον κο.Κυριάκο Κωτσάκο, τον Μουσικό Αθλητικό Σύλλογο Ξηροκαμπίου «Ο Απόλλων», την Αθλητική Ένωση Φάριδος, τον Σύλλογο Κυριών «Η Αγία Τριάς» και την κα.Ρούλα Λαμπροπούλου, τον Σύλλογο Γονέων νηπιαγωγείου/δημοτικού σχολείου Ξηροκαμπίου το ΚΑΠΗ Ξηροκαμπίου και την υπεύθυνη κα.Ελένη Κομνηνού. Ιδιαίτερες ευχαριστίες για τον γενικό συντονισμό απευθύνω στην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτιστικής-Τουριστικής Ανάπτυξης κα Γεωργία Ζαχαράκη-Αναστασοπούλου αλλά και στην Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κα.Πολυζωγοπούλου Μπέσσυ για την υποστήριξη. Τέλος ευχαριστώ θερμά όλους τους κατοίκους του Ξηροκαμπίου για τις συνεντεύξεις που έδωσαν και συγκεκριμένα τον φιλόλογο κ. Δημήτρη Λάσκαρη, τον δικηγόρο κ. Παναγιώτη Κομνηνό, την συνταξιούχο εκπαιδευτικό κα. Ελένη Κομνηνού, τον μηχανικό κ. Γιάννη Σταθάκο που έπαιξε λύρα, την αγιογράφο κα. Κατερίνα Κονίδη, τον τραγουδιστή κ. Λεωνίδα Σταρόγιαννη και το μέλος του χορευτικού Συλλόγου κα. Πανωραία Νικολακάκου, αλλά και τις κυρίες: Ρούλα Λαμπροπούλου, Ελένη και Ματίνα Αραχωβίτη, Άννα και Παρή Ηπιώτου, Ευανθία Τεκόση, Χριστίνα Γεωργοπούλου, Νίτσα Χριστοπούλου και Κατερίνα Κονίδη που ασχολήθηκαν με την προετοιμασία των σπιτικών εδεσμάτων.


Στα γυρίσματα με τις ευγενικές τους χορηγίες συνέβαλλαν η ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Α.Ε., το αποσταγματοποιείο-ποτοποιείο Δούκας-Καλκάνης (ΤΣΙΠΟΥΡΟ 1ΑΚΟΜΑ), η Biogreco Α.Ε., η πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Τσικάκης-Γιαννόπουλος, καθώς και διάφορα καταστήματα και ταβέρνες του Ξηροκαμπίου.


Σενάριο-Αρχισυνταξία: Κωστής Ζαφειράκης
Σκηνοθεσία: Κώστας Αυγέρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Διονύσης Πετρουτσόπουλος
Οπερατέρ: Διονύσης Πετρουτσόπουλος, Μάκης Πεσκελίδης, Νίκος Φυλάτος, Κώστας Αυγέρης
Εναέριες λήψεις: Λευτέρης Παρασκευάς
Ήχος: Λευτέρης Παρασκευάς
Σχεδιασμός γραφικών: Θανάσης Γεωργίου
Μοντάζ-post production: Βαγγέλης Μολυβιάτης
Creative Producer: Γιούλη Παπαοικονόμου
Οργάνωση Παραγωγής: Χριστίνα Γκωλέκα
Β. Αρχισυντάκτη: Φοίβος Θεοδωρίδης

Η εκπομπή εκτός από τους τηλεοπτικούς δέκτες θα παραμείνει διαθέσιμη στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ertflix.

Εκ του Δήμου

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ