ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΓΥΡΙΣΜΑΤΩΝ "ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΞΑΝΑ" ΣΤΟ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της εκπομπής ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΞΑΝΑ που πραγματοποιήθηκε στο Ξηροκάμπι Λακωνίας από 25/2 έως 1/3, ενώ θα προβληθεί τις επόμενες εβδομάδες από τη συχνότητα της ΕΡΤ3. Το συνεργείο με τον παρουσιαστή κ. Κωστή Ζαφειράκη βρέθηκαν στην περιοχή της Σπάρτης και του Ξηροκαμπίου ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Σπάρτης κ. Πέτρου Δούκα.

Τα γυρίσματα έγιναν με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Δήμου Σπάρτης και του «Δικτύου για την Ανάπτυξη των Δήμων Σπάρτης-Ευρώτα». Συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροκαμπίου, ο Μουσικός Αθλητικός Σύλλογος Ξηροκαμπίου «Ο Απόλλων», η Αθλητική Ένωση Φάριδος, ο Σύλλογος Κυριών «Η Αγία Τριάς», ο Σύλλογος Γονέων νηπιαγωγείου/δημοτικού σχολείου Ξηροκαμπίου και το ΚΑΠΗ Ξηροκαμπίου.

Ο κόσμος του Ξηροκαμπίου, της Σπάρτης και των περιχώρων αγκάλιασε θερμά το όλο εγχείρημα της ανάδειξης της παραδοσιακής μουσικής, των παραδοσιακών χορών, των τοπικών προϊόντων και της παραδοσιακής κουζίνας, της αρχιτεκτονικής, των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων της περιοχής (Ιερά Μονή Ζερμπίτσας), πράγμα το οποίο απέδειξε με την ενεργή συμμετοχή του.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας συνεχάρη την Αντιδήμαρχο κα. Ζαχαράκη και όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους και συντελεστές της εξαιρετικής και πολύ άρτιας διοργάνωσης και προσέθεσε ότι, «η τουριστική προβολή της περιοχής μας και των προϊόντων μας από τέτοιες ωραίες εκπομπές, ήταν και είναι ισόποση διαφήμισης αξίας πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ! Ευχαριστούμε θερμά όλο το επιτελείο της ΕΡΤ3 και της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΞΑΝΑ, και τους περιμένουμε σύντομα, όπως ήδη συζητήσαμε, σε ένα από τα άλλα πανέμορφα χωριά μας!»

Η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτιστικής-Τουριστικής Ανάπτυξης κα Γεωργία Ζαχαράκη-Αναστασοπούλου, η οποία είχε αναλάβει τον γενικό συντονισμό όλων των εμπλεκομένων, εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες για την άψογη συνεργασία και υποστήριξη στην Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κα Μπέσσυ Πολυζωγοπούλου, στον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροκαμπίου κ. Κυριάκο Κωτσάκο, στην Πρόεδρο του Συλλόγου Κυριών «Η Αγία Τριάς» κα Ρούλα Λαμπροπούλου, στην υπεύθυνη του ΚΑΠΗ Ξηροκαμπίου κα Ελένη Κομνηνού, σε όλα τα μέλη των συλλόγων και τους κατοίκους του Ξηροκαμπίου που συμμετείχαν ενεργά στα γυρίσματα της εκπομπής, και ειδικότερα σε όλες τις κυρίες που παρασκεύασαν τα εδέσματα για την παρουσίαση της τοπικής γαστρονομίας και τους Ξηροκαμπίτες που συμμετείχαν στις συνεντεύξεις στις οποίες ανέπτυξαν θέματα σχετικά με την ιστορία, τις παραδόσεις και την πολιτιστική κληρονομιά του Ξηροκαμπίου.

Συγκεκριμένα, έδωσαν συνεντεύξεις ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, ο φιλόλογος κ. Δημήτρης Λάσκαρης, ο δικηγόρος κ. Παναγιώτης Κομνηνός, η συνταξιούχος εκπαιδευτικός κα Ελένη Κομνηνού, ο μηχανικός κ. Γιάννης Σταθάκος που έπαιξε λύρα, η αγιογράφος κα Κατερίνα Κονίδη, ο τραγουδιστής κ. Λεωνίδας Σταρόγιαννης και το μέλος του χορευτικού Συλλόγου κα Πανωραία Νικολακάκου, ενώ με την προετοιμασία των τοπικών εδεσμάτων ασχολήθηκαν οι κυρίες: Ρούλα Λαμπροπούλου, Ελένη και Ματίνα Αραχωβίτη, Άννα και Παρή Ηπιώτου, Ευανθία Τεκόση, Χριστίνα Γεωργοπούλου, Νίτσα Χριστοπούλου και Κατερίνα Κονίδη.

Τις ευγενικές τους χορηγίες προσέφεραν η ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Α.Ε., το αποσταγματοποιείο-ποτοποιείο Δούκας-Καλκάνης (ΤΣΙΠΟΥΡΟ 1ΑΚΟΜΑ), η Biogreco Α.Ε., η πρότυπη χοιροτροφική μονάδα Τσικάκης-Γιαννόπουλος, καθώς και διάφορα καταστήματα και ταβέρνες του Ξηροκαμπίου.

Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ