Νεοκλής Κρητικός για ΑΦΑΝΙΑ-ΚΡΕΒΑΤΑ: Και τα "άλυτα" λύνονταιΔ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ


Νεοκλής Κρητικός για ΑΦΑΝΙΑ-ΚΡΕΒΑΤΑ: Και τα "άλυτα" λύνονται

Το ιδιοκτησιακό ζήτημα στην περιοχή Αφανιά – Κρεβατά της Σκάλας του Δήμου Ευρώτα βαίνει προς επίλυση με την συμπερίληψη των περιοχών, οι οποίες προέκυψαν από αγροτική διανομή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τα ακίνητα που ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο και διεκδικούνται ή νομίμως κατέχονται από συμπολίτες μας.

Ο κ.Κρητικός σε χθεσινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημείωσε ότι η διαδικασία επίλυσης ήταν αποτέλεσμα παρεμβάσεων και προσπαθειών όλων των εμπλεκομένων φορέων της Λακωνίας και κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, ενώ παράλληλα έκανε αναφορά στην προσπάθεια που κατέβαλε ο ίδιος από την στιγμή που οι αγωγές ξεκίνησαν να φτάνουν στους κατοίκους της περιοχής ενόψει της περάτωσης του Κτηματολογίου και οι συμπολίτες μας βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο.

Ακολουθεί η δημόσια δήλωση του κ.Κρητικού: «Από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου, ασχολήθηκα κυρίως με τα λιμνάζοντα, πολλά για δεκαετίες, ζητήματα που απασχολούσαν τους κατοίκους του νομού. Ένα από αυτά ήταν και το ιδιοκτησιακό της περιοχής Αφανιά Κρεβατά, το οποίο και εμφανιζόταν ως "άλυτο" και ταλαιπωρούσε τους κατοίκους αλλα και τον ίδιο το Δήμο Ευρώτα του οποίου ο Δήμαρχος κ. Δήμος Βέρδος αγωνιζόταν να λυθεί. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι ενέργειες του συναδέλφου μου βουλευτή κ. Θανάση Δαβάκη.

Πρώτη μου ενέργεια ήταν να απευθυνθώ στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για να παύσει η αποστολή των αγωγών, μιας και εν τω μεταξύ το Εθνικό Κτηματολόγιο πήρε παράταση ενός έτους. Όπως και έγινε. Οι αγωγές ανεστάλησαν με την προϋπόθεση της νομοθετικής διευθέτησης.

Ακολούθως κατέθεσα νομοθετική ρύθμιση για τη διευθέτηση του ζητήματος, πρόταση η οποία έλυνε διαπαντός το ιδιοκτησιακό πρόβλημα, σημαντικά στοιχεία της οποίας χρησιμοποιήθηκαν για την επίλυση.

Με τη σημερινή εξέλιξη και με τη νομοθετική συμπερίληψη των αγροτεμαχίων που προέκυψαν από αγροτική διανομή, τα οποία βρίσκονται και εντός και εκτός οικισμού, ουσιαστικά λύνεται το πρόβλημα και οι κάτοικοι της περιοχής μπαίνουν σε ένα κανονικό ιδιοκτησιακό περιβάλλον.

Επίσης, όπως περιγράφει ρητά η παράγραφος 3 του άρθρου 16: «Στην περίπτωση που έχουν ασκηθεί αγωγές από το Δημόσιο... οι εκκρεμείς δίκες καταργούνται».

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ακολουθήσει Κοινή Υπουργική Απόφαση, του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην οποία θα διευκρινίζεται το πλαίσιο επίλυσης.

Θέλω δημοσίως να ευχαριστήσω τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτη Πικραμμένο και τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, των οποίων οι παρεμβάσεις ήταν συνεχείς, για την αρωγή τους στην επίλυση του συγκεκριμένου ιδιοκτησιακού ζητήματος.»


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ