"Ευχάριστη αλλά ταυτόχρονα μεγάλη «κωλοτούμπα»..."ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

9.2.2023


Απόλυτη δικαίωση για την Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη αποτελεί η απόρριψη τεσσάρων (4) αιτήσεων ακύρωσης από το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σε ό,τι αφορά το έργο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Οι αιτήσεις ακύρωσης αφορούν κατά κύριο λόγο την υλοποίηση της μονάδας στην Καλλιρόη της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Μεσσηνίας (2η Διαχειριστική Ενότητα).

Μετά την απόφαση του ΣτΕ, ο πρ.Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρος Τατούλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εγώ και οι συνεργάτες μου νιώθουμε υπερήφανοι και απόλυτα δικαιωμένοι. Άλλη μια απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης και μάλιστα του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Χώρας μας αποδεικνύει ότι η Νομιμότητα τηρήθηκε απαρέγκλιτα σε ό,τι αφορά τους περιβαλλοντικούς όρους για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου.

Ιδιαίτερα για τη μονάδα της Καλλιρόης στο Δήμο Οιχαλίας εγώ και συνεργάτες μου δεχτήκαμε βίαιες επιθέσεις και πολλή «λάσπη» από σημερινούς όψιμους υπερασπιστές του έργου που τότε κρατούσαν μαύρες σημαίες, μας εξύβριζαν και μας λιθοβολούσαν δημόσια.

Ο κ.Νίκας ως Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην καθυστέρηση υλοποίησης του έργου αφού πρωτοστάτησε για τη μη πραγματοποίηση του. Ως Περιφερειάρχης έχει δηλώσει επανειλημμένα δημόσια ακόμα και πρόσφατα ότι «εάν περνούσε από το χέρι του, το έργο θα το σταματούσε».

Με έκπληξη είδαμε σε ανακοίνωση του κ.Νίκα στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας ότι επιτέλους ο κ.Περιφερειάρχης αναγνωρίζει την τήρηση της νομιμότητας από την Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη, αφού χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει ότι: «επιβεβαιώνεται η διαχρονική προσήλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις αρχές της νομιμότητας, της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος». Όπως προκύπτει επίσης ο κ.Νίκας αναγνωρίζει ότι πρόκειται για ένα έργο αειφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος!

Γιατί κ.Περιφερειάρχη τότε θέλατε να το σταματήσετε; Ευχάριστη αλλά ταυτόχρονα μεγάλη «κωλοτούμπα» εκ μέρους του κ.Περιφερειάρχη!

Φυσικά η όψιμη αναγνώριση εκ μέρους του κ.Νίκα για την τήρηση της νομιμότητας της Περιφερειακής Αρχής του Πέτρου Τατούλη δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες

Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ: ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ - Σαν αρχαία Σπαρτιάτισσα...

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ