Νεοκλής Κρητικός: Οικονομική ζημιά στους παραγωγούς μανταρινιών Κλημεντίνη



Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


Νεοκλής Κρητικός: Οικονομική ζημιά στους παραγωγούς μανταρινιών Κλημεντίνη


Για την οικονομική ζημιά των παραγωγών μανταρινιών "Κλημεντίνη" κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Γιώργο Γεωργαντά, ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός.

Ο κ.Κρητικός σημειώνει στην ερώτησή του, πω οι υψηλές θερμοκρασίες των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου οδήγησαν σε υπερωρίμανση και τελικά σε μη δυνατότητα εμπορίας των μανταρινιών.

Όπως επισημαίνει έλαβε αναφορές από φίλους παραγωγούς του Δήμου Μονεμβασίας, από τους οποίους πολλοί δεν έχουν πουλήσει ούτε ένα κιλό!

Στην επιστολή δε, του Δημάρχου Μονεμβασίας γίνεται σαφές ότι το 95% της παραγωγής παραμένει ασυγκόμιστη.

Ο Κ.Κρητικός ζήτησε να ενταχθούν οι παραγωγοί μανταρινιών στις ενισχύσεις de minimis ή σε άλλα εργαλεία ενίσχυσης, καθώς η αδυναμία διάθεσης του προϊόντος είναι καθολική και οχι σχετική. Τέλος για την απαραίτητη τεκμηρίωση της ζημιάς ζήτησε τη συνεργασία των αρμόδιων οργάνων.


Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ: ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ - Σαν αρχαία Σπαρτιάτισσα...

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ