Συνάντηση για αρδευτικό Τρινάσου και φράγμα ΚελεφίναςΣυνάντηση Γεωργαντά – Δαβάκη – Παπαγιαννίδη για αρδευτικό Τρινάσου και φράγμα Κελεφίνας

Η αναβάθμιση του κλειστού αρδευτικού δικτύου Τρινάσου και η κατασκευή του φράγματος της Κελεφίνας τέθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί ο Θανάσης Δαβάκης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα, Δημήτρη Παπαγιαννίδη. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκωνας Τζινιέρης, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τρινάσου, Γιώργος Μπουφίδης, ο ταμίας του ΤΟΕΒ, Γιάννης Τσιμπίδης, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης, Τασία Κανελλοπούλου, ο πρόεδρος των Βρεσθένων, Γιάννης Δημαράς και ο πρόεδρος του Βασσαρά, Δημήτρης Σταυρόπουλος.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Συναντηθήκαμε σήμερα το μεσημέρι με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων Δημήτρη Παπαγιαννίδη, για να ενημερωθούμε σχετικά με την πορεία της αναβάθμισης του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου και της κατασκευής του φράγματος της Κελεφίνας, καθώς και για να πιέσουμε για την επιτάχυνσή τους.

Στη συνάντηση αυτή με συνόδευαν, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκωνας Τζινιέρης, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τρινάσου, Γιώργος Μπουφίδης, ο ταμίας του ΤΟΕΒ Γιάννης Τσιμπίδης, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης, Τασία Κανελλοπούλου, ο πρόεδρος των Βρεσθένων, Γιάννης Δημαράς και ο πρόεδρος του Βασσαρά, Δημήτρης Σταυρόπουλος.

Θέσαμε το ζήτημα της επιτάχυνσης του χρονοδιαγράμματος για την αναβάθμιση του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου. Ο κ. Παπαγιαννίδης με ενημέρωσε ότι η σχετική μελέτη βαίνει προς ολοκλήρωση εντός του επόμενου διμήνου και η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου προβλέπεται να έχει υπογραφεί μέσα στο 2024.

Ζητήσαμε επίσης να ενημερωθούμε σχετικά με τη δημοπράτηση του φράγματος της Κελεφίνας, η οποία σύμφωνα με την τελευταία μου ενημέρωση , θα έπρεπε ήδη να έχει διενεργηθεί. Ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων μας γνωστοποίησε ότι η καθυστέρηση της δημοπράτησης οφείλεται σε σφάλμα που εντοπίστηκε και αφορά στον απαιτούμενο περιμετρικό δρόμο του φράγματος και αναμένεται εντός του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους να γίνει η δημοπράτηση του έργου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μετά από αίτημά μου, ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα να επισκεφθεί τις περιοχές των προβλεπόμενων έργων (Τρινάσου και Κελεφίνας)έως τα μέσα Φεβρουαρίου.


Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επιμνημόσυνη δέηση στη Λάγια για τον πεσόντα Μανιάτη Ήρωα Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

"Διοίκηση ,παίκτες και ο κόσμος του ΑΟ ΣΠΑΡΤΗ , πάγωσαν..."

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ