Επίσκεψη Δαβάκη στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο

 


Στον ΕΛΓΑ…

Επισκέφθηκα σήμερα το πρωί τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο. Αντικείμενο της συνάντησής μας ήταν το σύνολο των θεμάτων που αφορούν στις αποζημιώσεις των Λακώνων παραγωγών.

🔴Έθεσα τα προβλήματα που ανέκυψαν κατά την πρόσφατη πληρωμή των προκαταβολών στους πυρόπληκτους του Αυγούστου 2021 και ζήτησα αυτά να ξεπεραστούν προκειμένου να αποζημιωθούν ΟΛΟΙ οι δικαιούχοι

παραγωγοί .

✅Ο Πρόεδρος με ενημέρωσε ότι τόσο τα λάθη στις αποζημιώσεις που προέκυψαν από το σύστημα «Κοπέρνικος» που αφορούν όλες τις κατηγορίες των πληγέντων, όσο και το γεγονός της μη αποζημίωσης των μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών που δεν δήλωσαν αγροτικά εισοδήματα στην Εφορία, θα τεθούν επί τάπητος σε κυβερνητική σύσκεψη που θα γίνει τις επόμενες ημέρες, ώστε να βρεθεί λύση. Επίσης, θα ξεκινήσει και η διαδικασία των αποζημιώσεων για όσους δεν εντάσσονται στις ανωτέρω κατηγορίες.

 🟠Μετέφερα επίσης στον Πρόεδρο το ζήτημα της προκαταβολής των 150 ευρώ ανά στρέμμα, που έλαβαν οι πληγέντες εσπεριδοπαραγωγοί από τον παγετό του Ιανουαρίου 2022, σε συνδυασμό με τα χαμηλά ποσοστά των εκτιμήσεων και τις ενστάσεις που έχουν υποβληθεί.

Είμαι αισιόδοξος για την έκβαση αυτής της υπόθεσης…

 🟢Έθεσα τέλος το θέμα της απώλειας εισοδήματος των Λακώνων ελαιοπαραγωγών λόγω του δάκου και του γλοιοσπόριου. Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος με ενημέρωσε ότι θα γίνουν εκτεταμένες επισημάνσεις από συνεργεία του ΕΛΓΑ σε όλη τη Λακωνία. 

Συγκεκριμένα, το χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής:

✅Αύριο, Πέμπτη 12/1, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα μεταβεί σε προσβληθείσες περιοχές του Δήμου Σπάρτης όπως οι κοινότητες Λογγανίκου, Σουστιάνων, Λογγάστρας, Αγ. Ειρήνης, Παρορίου κ.α

✅Μεθαύριο, Παρασκευή 13/1, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα μεταβεί σε περιοχές πέριξ του Γυθείου, στα Κόκκινα Λουριά, στη Κρήνη, στο Αρχοντικό, στον Αγ. Νικόλαο, στις Αιγιές και στη Καστάνια κ.α

✅Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν επισημάνσεις και σε περιοχές του Δήμου Ευρώτα και του Δήμου Μονεμβασίας.

Επίσης θα γίνουν επισκέψεις σε ελαιοτριβεία των ανωτέρω περιοχών για να διαπιστωθεί η ποιοτική ζημιά του ελαιολάδου λόγω της αυξημένης οξύτητας.

▶️Σκοπός των επισημάνσεων θα είναι η οριοθέτηση των περιοχών και η εκτίμηση των ποσοστών ζημίας, ώστε σε συνεργασία με τη ΔΑΟΚ Λακωνίας να συνταχθεί σχετική έκθεση που θα τεθεί υπόψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, για να δοθούν ενισχύσεις για την απώλεια του εισοδήματος.

✳️Ευχαριστώ τον Ανδρέα Λυκουρέντζο για την κατανόηση των προβλημάτων μας και την πάντα καλή συνεργασία που έχουμε, καθώς επίσης και τον Διευθυντή του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Τρίπολη κ. Γιάννη Ασιούρα.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ