Κρητικός: Ανάγκη ενίσχυσης των τρίτεκνων οικογενειών – Ανάσχεση του δημογραφικού προβλήματοςΔ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Νεοκλής Κρητικός: Ανάγκη ενίσχυσης των τρίτεκνων οικογενειών – Ανάσχεση του δημογραφικού προβλήματος

Για την ανάγκη στήριξης της τριτεκνίας, ως μέσο για την ανάσχεση του δημογραφικού προβλήματος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός.

Στην ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη αναλύει τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ακράδαντα ότι πρέπει η τριτεκνία να στηριχθεί και να ενισχυθεί, όπως και η πολυτεκνία.

Σημειώνει ιδιαίτερα ότι: «Είναι σαφές ότι έθνος, του οποίου ο πληθυσμός μειώνεται, απειλείται, ενώ έθνος του οποίου ο πληθυσμός αυξάνεται, ανθίζει.»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κρητικού:

«Ένα από τα βασικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και της Πολιτείας, το οποίο θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε δραστικά είναι το δημογραφικό πρόβλημα. Το ζήτημα αυτό συνδέεται άμεσα με την συνέχεια του Κράτους, του έθνους και της κοινωνίας αυτής καθαυτής.

Τα επίσημα και επικαιροποιημένα στοιχεία από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία που προέκυψαν από την απογραφή του 2021 δείχνουν ότι ο νόμιμος πληθυσμός της Ελλάδας είναι 9.716.889. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 ο νόμιμος πληθυσμός μειώθηκε κατά 187.397 πολίτες.

Είναι σαφές ότι έθνος, του οποίου ο πληθυσμός μειώνεται, απειλείται, ενώ έθνος του οποίου ο πληθυσμός αυξάνεται, ανθίζει.

Προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να δοθούν ισχυρά κίνητρα σε νέα ζευγάρια να προχωρήσουν σε τεκνοποίηση, αν και εφόσον η υγεία τους το επιτρέπει.

Πιστεύω ακράδαντα, ότι μέσο και εργαλείο προς την επίτευξη του στόχου είναι η αναβάθμιση της σημασίας της τριτεκνίας. Να πριμοδοτήσουμε την τριτεκνία, όπως την πολυτεκνία και να δώσουμε το δυνατόν περισσότερα κίνητρα στις οικογένειες να κάνουν και τρίτο παιδί.

Ορισμένα από τα ευνοϊκά μέτρα στήριξης της τριτεκνίας σχετίζονται με τις μετακινήσεις, τα ενισχυμένα επιδόματα, τη μειωμένη στρατιωτική θητεία, την έκτακτη ενίσχυση σε περιόδους γιορτών, την ενισχυμένη μοριοδότηση για τη μεταγραφή σε κοντινό με την οικία τους Πανεπιστήμιο.

κ. Υπουργέ ερωτάσθε, αν είναι στα σχέδια του Υπουργείου σας να ανοίξει η μεγάλη συζήτηση για την δραστική ανάσχεση του δημογραφικού προβλήματος στην οποία θεωρώ ότι καταλυτικό ρόλο θα παίξει η τρίτεκνη οικογένεια;»

Με εκτίμηση,


ΝΕΟΚΛΗΣ Δ. ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας


Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι... "

"Με λύπη μας ενημερωθήκαμε για την εκδημία δύο εξαίρετων συναδέλφων..."

Επιμνημόσυνη δέηση στη Λάγια για τον πεσόντα Μανιάτη Ήρωα Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ