"H Πελοπόννησος να κινδυνεύει να χάσει πόρους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ."

                                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2.12.2022

Η απόλυτη ανικανότητα και αδιαφορία του κ.Νίκα στη διαχείριση των Ευρωπαϊκών πόρων σε ό,τι αφορά τα ενταγμένα έργα από την προηγουμένη Περιφερειακή Αρχή στα προγράμματα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) και της Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ), έχει ως αποτέλεσμα η Πελοπόννησος να κινδυνεύει να χάσει πόρους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ.Νίκας μέσα από επίσημη ανακοίνωση του, μας ενημερώνει για την απένταξη έργων τα οποία είχε εντάξει η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, εξασφαλίζοντας πόρους 50.000.000€.

Ο κ.Περιφερειάρχης χωρίς να κάνει ίχνος αυτοκριτικής, ενεργοποιεί για ακόμη μία φορά τον πολιτικό κυνισμό και τον λαϊκισμό που τον διακρίνει και προσπαθεί την απόλυτη απραξία και την ανικανότητα του για την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων να την επιρρίψει στις Δημοτικές Αρχές.

Επί τριάμισι ολόκληρα χρόνια ο κ.Νίκας και οι συνεργάτες του όχι απλά δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να συνδράμουν τους Δήμους προκειμένου να ολοκληρωθούν τα συγκεκριμένα έργα, αλλά συνέβαλαν ενεργά στην καθυστέρηση τους, αφού σκοπίμως δημιούργησαν θέματα κακής συνεργασίας με τους δικαιούχους Δήμους όπως η Καλαμάτα, το Άργος και το Ναύπλιο, όπου η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή μέσω του προγράμματος ΒΑΑ είχε εξασφαλίσει 20.000.000€.

Σε ό,τι αφορά το πιλοτικό πρόγραμμα των ΟΧΕ ύψους 10.000.000€ που εξασφάλισε ο Πέτρος Τατούλης ως Περιφερειάρχης για την Ανατολική και τη Δυτική Μάνη, ουδεμία αρωγή υπήρξε από τον κ.Νίκα για μία από τις σημαντικότερες και ιστορικότερες περιοχές της Πελοποννήσου που διαθέτει ειδικό πολιτιστικό και λαογραφικό προφίλ.

Σε ό,τι αφορά το ΤΑΠΤοΚ ένα πρόγραμμα 20.000.000€ που εξασφάλισε η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη και σε συνεργασία με τους Δήμους της Αρκαδίας, εξειδίκευσε εντάσσοντας συγκεκριμένα έργα, ο κ.Νίκας στην αρχή διακωμωδούσε το πρόγραμμα γιατί δεν μπορούσε να αντιληφθεί τη σημαντικότητα του, στη συνέχεια χάθηκαν τα δύο πρώτα χρόνια μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει την εμμονή του εναντίον του Πέτρου Τατούλη και τεχνηέντως καθυστέρησε τα έργα για να εμφανισθούν ως δικά του!

Αν ο κ.Νίκας τελικά απεντάξει έστω και ένα έργο από τα προηγούμενα προγράμματα, θα πρέπει να γνωρίζουν οι Πελοποννήσιοι πολίτες ότι ο μοναδικός υπεύθυνος για την αποτυχία των προγραμμάτων αυτών, δεν είναι κανένας άλλος παρά μόνο ο κ.Νίκας.

Ο κ.Περιφερειάρχης την αδιαφορία, την ανευθυνότητα και την ανικανότητα του προσπαθεί να την καλύψει με επικοινωνιακές τακτικές. Αυτό έκανε ακόμη μία φορά μετά τη συνάντηση στην Τρίπολη με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Εθνικής Αρχής Συντονισμού (ΕΑΣ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πιάστηκε το 1 από τα 2 "μπουμπούκια" που έκλεψαν καταστήματα, Ιερό Ναό, οικία και όχημα

"Διοίκηση ,παίκτες και ο κόσμος του ΑΟ ΣΠΑΡΤΗ , πάγωσαν..."

Απεγκλωβισμός ζευγαριού στον Πάρνωνα λόγω χιονόπτωσης

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ