Σκυλακάκης – Δαβάκης για την επιδότηση του ρεύματος των ελαιοτριβείων της ΛακωνίαςΣυνάντηση Σκυλακάκη – Δαβάκη για την επιδότηση του ρεύματος των ελαιοτριβείων της Λακωνίας

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών αρμόδιο για τη δημοσιονομική πολιτική, Θόδωρο Σκυλακάκη, είχε ο Θανάσης Δαβάκης και του έθεσε το ζήτημα της επιδότησης του ρεύματος των ελαιοτριβείων, για την κάλυψη του αυξημένου ενεργειακού κόστους, στο πρότυπο της ενίσχυσης που έχει δοθεί στα αρτοποιεία.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Συναντήθηκα σήμερα, μετά τη συνάντησή μας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά για το ίδιο θέμα, με τον συμπατριώτη μας αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών για τη δημοσιονομική πολιτική, Θοδωρή Σκυλακάκη, για να θέσω και σε αυτόν το αίτημα των ελαιοτριβέων της Λακωνίας να επιδοτηθεί το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουν, προκειμένου να καλυφθεί το αυξημένο ενεργειακό κόστος, όπως έγινε και στα αρτοποιεία.

Στον υπουργό τόνισα την αυξημένη συμμετοχή της ενέργειας στο λειτουργικό κόστος των ελαιοτριβείων, η οποία αγγίζει το 30% περίπου, γεγονός που – λόγω των υψηλών τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος – δημιουργεί προβλήματα σε όλη την αλυσίδα παραγωγής του ελαιόλαδου και ιδιαίτερα των ίδιων παραγωγών. Του υπογράμμισα επίσης το γεγονός ότι η επιδότηση του ρεύματος των ελαιοτριβείων δεν θα επιβαρύνει σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό, λόγω της μικρής διάρκειας λειτουργία τους, σε αντίθεση με τα αρτοποιεία.

Στη συνέχεια, του μετέφερα και το πάγιο αίτημα των ελαιοτριβέων για ευκολότερη και ταχύτερη ένταξή τους στα διαθέσιμα προγράμματα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο των ελαιοτριβέων Λακωνίας, Νίκο Παπαδάκο, ο οποίος ανέλυσε απευθείας στον υπουργό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Ο υπουργός μας είπε ότι λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα μπορεί να αναζητηθεί μόνο μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γιατί προκύπτουν ζητήματα ανταγωνισμού, εφόσον ένα επιδοτούμενο προϊόν δεχθεί κρατικές ενισχύσεις. Σχετικά με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, ο υπουργός ανέφερε ότι είναι απλούστερο στην υλοποίηση, υπό την προϋπόθεση της ύπαρξης επαρκών δικτύων.

Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, συζητήσαμε και τις αναπτυξιακές προοπτικές της Λακωνίας και διαπίστωσα ότι υπάρχει πεδίο νέων πρωτοβουλιών, με τον κατάλληλο σχεδιασμό…


Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επιμνημόσυνη δέηση στη Λάγια για τον πεσόντα Μανιάτη Ήρωα Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

"Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι... "

"Με λύπη μας ενημερωθήκαμε για την εκδημία δύο εξαίρετων συναδέλφων..."

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ