ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χριστούγεννα στον Δήμο Σπάρτης
Η πόλη έχει ξεκινήσει να στολίζεται, να βάζει τα καλά της και αναμένει να υποδεχθεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της σε ένα γιορτινό σκηνικό. Όπως παλιά οι οικοδεσπότες στις γιορτές ανοίγανε το σπίτι και περιμένανε του επισκέπτες τους, έτσι και ο Δήμος Σπάρτης και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος θα υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους σε ένα γιορτινό σκηνικό γεμάτο μουσικά δρώμενα, παραστάσεις και ένα ταξίδι στον ονειρεμένο κόσμο των Χριστουγέννων.
Σκοπός μας είναι οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες να μοιραστούν άφθονα χαμόγελα αισιοδοξίας και να ψυχαγωγηθούν κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα.
10 Δεκεμβρίου "Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δένδρου"
Για πρώτη φορά η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης θα συνοδευθεί από μια πανδαισία μουσικών δρώμενων.
Από νωρίς το απόγευμα στην κεντρική Πλατεία της Σπάρτης η παντομίμα το «Πνεύμα των Χριστουγέννων», ο Άγιος Βασίλης, η Mary Poppins, ο Καρυοθραύστης και ο Ξυλοπόδαρος των Χριστουγέννων με ένα πρόγραμμα διάρκειας τρεισήμισι ωρών θα σκορπίσουν τη μαγική χρυσόσκονη των Χριστουγέννων σε μικρούς και μεγάλους, μοιράζοντας χαμόγελα και χαρά σε όλους.
Τη σκυτάλη θα παραλάβει ο μαέστρος Σαράντος Κανελλάκος και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Σπάρτης, σκορπίζοντας στον αέρα τη μελωδία των χριστουγεννιάτικων καλάντων λίγο πριν το άναμμα του δέντρου.
Η Πέννυ Μπαλτατζή λίγες μέρες πριν κλείσει ο χρόνος με ελπίδα, λαχτάρα και προσμονή για πιο λαμπερές μέρες και με τη συνοδεία της ξεσηκωτικής μπάντας της θα μας μεταφέρει το πνεύμα των Χριστουγέννων. Με ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στη λάμψη των εορτών θα μας ανεβάσει στο μαγικό της χαλί για να μοιραστεί μαζί μας τη θαλπωρή των γιορτών και να μας ταξιδέψει νοερά στον πλανήτη, όπου κάθε μέρα είναι γιορτή.
Αναλυτικά:
• 17:30: Έναρξη του προγράμματος με τον Άγιο Βασίλη, την παντομίμα το «Πνεύμα των Χριστουγέννων», τη Mary Poppins, τον Καρυοθραύστη και τον Ξυλοπόδαρο των Χριστουγέννων.
• 18:30: Φιλαρμονική του Δήμου με κάλαντα των Χριστουγέννων.
• 19:00: Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου.
• 19:05: Έναρξη της συναυλίας με την Πένυ Μπαλτατζή και την ξεσηκωτική μπάντα της σε ένα χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα που θα συναρπάσει!
• 21:00: Ολοκλήρωση της εκδήλωσης φωταγώγησης.
Χριστουγεννιάτικες Συναυλίες στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης (Ισόγειο Βιβλιοθήκης)
14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
19:30: Χριστουγεννιάτικη συναυλία των μουσικών συνόλων του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης.
Με ένα μουσικό σεργιάνι από τους βυζαντινούς ύμνους στην ευρωπαϊκή και την ελληνική μουσική, με αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μελωδίες οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης θα ζεστάνουν τις καρδιές όλων μας μέσα από την κοινή γλώσσα όλων των λαών, τη μουσική. Αυτό που περιμένουν είναι το πιο θερμό μας χειροκρότημα.
17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
19:00: «Ο Καρυοθραύστης» του Π. Τσαϊκόφκι από τη μικτή χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης με συνοδεία ορχήστρας. Συμμετέχει το Εθνικό Ωδείο-Παράρτημα Σπάρτης.
Η πιο συγκινητική ιστορία του κλασικού μπαλέτου θα πάρει σάρκα και οστά μέσα από την αφήγηση του παραμυθιού, αφού χορωδοί του Μουσικού Ομίλου θα «ζωντανέψουν» το πιο όμορφο παραμύθι, τον «Καρυοθραύστη». Στη συνέχεια, με τη συνοδεία πιάνου, θα αποδώσουν όσα διαδραματίζονται στο σκηνικό.
18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
18:00: Χριστουγεννιάτικη συναυλία «Τα Ρόδα και τα Δώρα των Χριστουγέννων» από το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης.
Το Εθνικό Ωδείο-Παράρτημα Σπάρτης, οι σπουδαστές και οι καθηγητές του έρχονται να μας προσφέρουν απλόχερα «τα ΡΟΔΑ και τα ΔΩΡΑ των Χριστουγέννων» σε μια παράσταση που θα πλημμυρίσει την αίθουσα παιδικά χαμόγελα και αισιοδοξία για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος που έρχεται!
20 Δεκεμβρίου έως 3 Ιανουαρίου "ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΡΕΝΑΚΙ"
Δωρεάν βόλτες με το Χριστουγεννιάτικο τρενάκι στην κεντρική πλατεία Σπάρτης περιμένουν μικρούς και μεγάλους καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.
24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, "ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ"
ώρες 11:00 έως 14:00, στην κεντρική πλατεία Σπάρτης
Την παραμονή της πιο όμορφης μέρας της χρονιάς σε μια ζεστή γωνιά στην κεντρική πλατεία της πόλης ο Άγιος Βασίλης καθισμένος στον θρόνο του και με παρέα το πιστό του ξωτικό θα υποδέχεται τα παιδιά, που θα του δίνουν το γράμμα τους και τις ευχές τους για τον νέο χρόνο. Μαζί τους θα ζωντανέψει και ο Καρυοθραύστης, ενώ ο ξυλοπόδαρος θα χαρίσει στους μικρούς και μεγάλους φίλους μας γέλιο και χαρά. Οι επισκέπτες θα ψυχαγωγηθούν με ένα πλούσιο μουσικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, στην κεντρική πλατεία Σπάρτης και ώρα 12:00
Εορταστική χριστουγεννιάτικη συναυλία από τη Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης.
31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, "CHRISTMAS PARADE", ώρες 10:30 έως 14:00
Λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσουμε το 2022 ο Άγιος Βασίλης με τη διασκεδαστική παρέα του, ξωτικό και ξυλοπόδαρο φέρνουν την ανανεωτική ζωντάνια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Μαζί τους και η μπαντίνα της Φιλαρμονικής, που πλημμυρίζει το κέντρο με χριστουγεννιάτικες μελωδίες!
***
Ευχόμαστε από καρδιάς στον καθένα σας ξεχωριστά και στις οικογένειες σας οι άγιες μέρες των Χριστουγέννων να είναι για όλους η αφετηρία μιας νέας δημιουργικής περιόδου, γεμάτη υγεία, αγάπη, χαρά, αισιοδοξία και ευημερία.
Όμορφα και χαρούμενα Χριστούγεννα με υγεία το Nέο Έτος!
Χρόνια πολλά!
Ο Δήμαρχος Σπάρτης
Πέτρος Δούκας
Η Πρόεδρος του ΝΠΠΠ
Ευγενία Πρέβα



Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ