ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΠΙΔ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥΖΟΠΟΥΛΟΥΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΊ ΣΕ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ.


Αν δεν μπορούμε να αποφύγουμε την μετατροπή του νοσοκομείου Σπάρτης σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, τότε αυτό θα πρέπει να γίνει ταυτόχρονα με την παράδοση του νέου νοσοκομείου από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και όχι 1.5 χρόνο πριν, όπως προβλέπει ο Ν 4917/2022 Άρθρο 2 παράγραφος 2.6.3.


Διότι ταυτόχρονα με την μετατροπή του νοσοκομείου σε ΝΠΙΔ σημαίνει ότι οποιαδήποτε καινούρια πρόσληψη προσωπικού θα είναι με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Δηλαδή καμία πρόσληψη με μόνιμο χαρακτήρα. Με βάση το ισχύον νομοσχέδιο απομένει το αργότερο μόνο ένας χρόνος για να γίνουν μόνιμες προσλήψεις. Όπως αναφέρει ο προαναφερθείς νόμος, θα πρέπει το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο του 2024 το νοσοκομείο να αλλάξει χαρακτήρα και να γίνει ΝΠΙΔ, αφού η παράδοση του νέου νοσοκομείου προβλέπεται να γίνει το τέλος του 2025.

Μέσα σε ένα χρόνο όμως από τώρα είναι πρακτικά αδύνατο να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί ιατρών, διότι η όλη διαδικασία συχνά είναι χρονοβόρος και ξεπερνά το ένα έτος. Ενώ αν ισχύσει η πρόταση μου κερδίζουμε χρόνο, αφού πλέον δεν είμαστε σίγουροι αν το νέο νοσοκομείο θα παραδοθεί στο τέλος του 2025.


Η αναστολή της απόφασης μετατροπής του οργανισμού του νοσοκομείου σε ΝΠΙΔ, θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των γιατρών να έρθουν στην Λακωνία να δουλέψουν, εφόσον έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν μόνιμους διορισμούς. Αν θέλουμε το νέο νοσοκομείο να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες τότε θα πρέπει να έρθουν ιατροί με ειδικότητα που τώρα δεν είναι διαθέσιμη, όπως πχ. η ειδικότητα του Νευροχειρουργού. Όμως αυτός ο Νευροχειρουργός πιθανόν να έχει οικογένεια, μια σύζυγο με δουλειά και παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο. Πως θα έρθει στη Σπάρτη να δουλέψει αν η σύμβασή του θα είναι μόνο για 3 χρόνια; Θα βάλει τη ζωή του σε ρίσκο και θα μετακινεί συνέχεια την οικογένειά του; Διότι δυστυχώς αν ο γιατρός δεν εγκατασταθεί με την οικογένεια του στη Σπάρτη, τότε δεν θα τον έχουμε για πολύ! Μήπως τελικά κινδυνεύουμε να αποκτήσουμε ένα ωραίο κτίριο, αλλά χωρίς γιατρούς;


Ας μην σταθούμε όμως μόνο στους γιατρούς! Υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι που δουλεύουν για 5 ή 10 χρόνια πχ τραυματιοφορείς, μάγειρες, τραπεζοκόμοι, προσωπικό ασφαλείας κ.α. με συνεχώς ανανεώσιμες συμβάσεις. Αυτές οι συμβάσεις θα πρέπει να μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Οι συμβασιούχοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και όχι εκλογικές ανάγκες!Όλοι αυτοί έκαναν το εμβόλιο και παρέμειναν και στήριξαν το δημόσιο σύστημα υγείας με σύμβαση όμως ορισμένου χρόνου! Αν το νοσοκομείο γίνει ΝΠΙΔ τότε όλοι αυτοί δεν θα μπορέσουν να γίνουν μόνιμοι. Συνάμα την σίτιση ή την ασφάλεια θα την αναλάβουν εταιρείες και ενδέχεται αυτοί οι εργαζόμενοι να χάσουν εντελώς τη δουλειά τους!


Άρα αναστέλλοντας την μετατροπή του οργανισμού του νοσοκομείου Σπάρτης σε ΝΠΙΔ τουλάχιστον μέχρι να παραδοθεί το νέο νοσοκομείο, αυξάνουμε το χρονικό διάστημα όπου άν θέλουμε μπορούμε να πετύχουμε την μονιμοποίηση των εργαζομένων τουλάχιστον αυτών που δουλεύουν με σύμβαση για 5-10 χρόνια! Αντί για 1 χρόνο περιθώριο θα έχουμε 1.5-3 χρόνια για να φέρουμε στο νοσοκομείο μας μόνιμους εργαζόμενους … και ασφαλώς προλαβαίνουμε! Θέλουμε;


Την πρόταση μου αυτή την κατέθεσα στην πλατφόρμα διαβούλευσης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και συνομίλησα με τον Υπεύθυνο του Τομέα Υγείας της

Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι... "

"Με λύπη μας ενημερωθήκαμε για την εκδημία δύο εξαίρετων συναδέλφων..."

Επιμνημόσυνη δέηση στη Λάγια για τον πεσόντα Μανιάτη Ήρωα Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ