Επίσκεψη Δημάρχου Σπάρτης και Προϊσταμένης της ΕΦ.Α.ΛΑΚ στην Ι.Μ. Κούμπαρη



Το πρωί της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου 2022 επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσας Κούμπαρη Παλαιοπαναγίας, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κα Γεωργία Ζαχαράκη Αναστασοπούλου και τον κ. Δημήτριο Ψυχόπαιδα, καθώς και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας κα Ευαγγελία Πάντου, συνοδευόμενη από την κα Δανάη Χαραλάμπους, προϊσταμένη του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.

Εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, ο οποίος έχει πέραν της πνευματικής ευθύνης και την υψηλή επίβλεψη των εργασιών και ενεργειών για την αναζωογόνηση της ανασυσταθείσας Ιεράς Μονής, υποδέχθηκε τους επισκέπτες ο Ηγουμενεύων της Μονής, Πανοσ. Αρχιμ. Ραφαήλ Τσάλτας.

Αφού προσκύνησαν το σεπτό εικόνισμα της Παναγίας Ελεούσας, οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στους χώρους του Μοναστηριού, ενώ άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις πληροφορίες της ερευνήτριας κας Χαραλάμπους, η οποία έχει εντρυφήσει στον πλουσιότατο αγιογραφικό διάκοσμο του Καθολικού, που χρονολογείται από το 1602.

Ο κ. Δούκας αντιλήφθηκε την ανάγκη για την βελτίωση της προσβάσεως στην Μονή, ενώ από την πλευρά της η κα Πάντου τόνισε την επιτακτική ανάγκη για την συντήρηση των κτισμάτων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και κανονισμούς, ώστε να αποτραπεί η φθορά του χρόνου. Αξίζει να σημειωθεί, όπως ανέφερε και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, πως η Μονή Κούμπαρη αποτελεί, με την επανίδρυσή της στις αρχές του 17ου αιώνα, το πρώτο δείγμα της αναζωπύρωσης του μοναχισμού στην ευρύτερη περιοχή της Λακεδαιμονίας με την ανέγερση μετά από αυτήν άλλων Ιερών Μονών.

Ο Καθηγούμενος, ευχαρίστησε τους επισκέπτες εκ μέρους του σεπτού Ποιμενάρχη μας, εκφράζοντας καρδιακές ευχές για ευλογημένα Χριστούγεννα και εποικοδομητική νέα χρονιά.

(φωτογραφίες: Γεώργιος Βαμβαλής)





Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ